10 BİN DEFNE FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURULDU googlepng

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Doç. Dr. Lütfü Savaş, "Defne Definedir Deniz Tüzen Sevgi Kökü Ormanı " temasıyla düzenlenen Defne fidanı dikim etkinliğine katıldı.
10+BİN+DEFNE+FİDANI+TOPRAKLA+BULUŞTURULDU Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

HBB, Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Hatay Defne Tıbbi Aromatik Bitkiler Derneği, Prime A.Ş işbirliği ile düzenlenen etkinliğe Başkan Savaş yanı sıra, Samandağ Kaymakamı Cahit Çelik, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız, Hatay Defne Tıbbi Aromatik Bitkiler Derneği Başkanı Nidal Özdemir, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katılım gösterdi.  İzmir'de 6 ay önce Lösemi'ye yenik düşerek 18 yaşında hayata veda eden Deniz Tüzen'in adını yaşatmak ve daha yaşanılabilir çevreye katkı sunmak amacıyla “Defne Definedir Deniz Tüzen Sevgi Kökü Ormanı” adı altında yapılan proje kapsamında Samandağ ilçesine bağlı Eriklikuyu Mahallesi’nde 10 bin adet Defne fidanı dikildi.Etkinliğe dair konuşma yapan Dernek Başkanı Nidal Özdemir, Marka bir kent olabilme yolunda Defne ağacının önemine değinerek, "Defne konusunda çalışılması ve yol alınması gereken çok uzun bir yol var. Defne yağı ve defne sabunu konusunda patent enstitüsüyle görüşme halindeyiz. Coğrafi işaret alarak Defneli ürünleri daha da değer katarak Hatay ekonomisine katkı sağlamak istiyoruz” dedi.Tarihteki 23 medeniyetin 13’üne ev sahipliği yapan ve 4 mevsimin yaşanılabileceği bir coğrafyada yaşadıklarının altını çizen Başkan Savaş, "coğrafyamızda iki çok önemli bitki örtüsü var: biri Zeytin, diğeri de Defne. İkisinin de en büyük özelliği bereketi, kardeşliği ve barışı simgelemesidir. Hatay’daki bu kardeşlik, birlik ortamı, birbirinin elini tutma, gözlerinin içine bakabilme ve kucaklaşma refleksinin tüm şehirlerimize yayılmasını diliyorum. Bu ormanlarımız, gençlerimiz ve çocuklarımız büyüdükçe, bu kardeşliği ve sevgiyi Türkiye ve Ortadoğu coğrafyasına yaymasını umuyoruz." ifadelerine yer verdi. Samandağ Kaymakamı Cahit Çelik yaptığı kısa konuşmada ise, Dünya nimetinin vazgeçilmez öğelerinden birinin olduğunu belirterek, "doğumundan ölümüne kadar hayatının her safhasında yaprağından, kerestesinden, dalından ve gölgesinden faydalandığı ağaçsız bir dünya tasavvur etmek mümkün değildir." dedi.  Konuşmaların ardından katılımcılar tarafından binlerce Defne fidanı Deniz Tüzen için toprakla buluşturuldu.    
10 BİN DEFNE FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURULDU haberi 09 Nisan 2015 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Belediye kategorisine, ilgili firma Hatay /  518 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
10 BİN DEFNE FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURULDU haberi, Hatay Belediye Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Belediye kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 518 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
10+BİN+DEFNE+FİDANI+TOPRAKLA+BULUŞTURULDU Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
10 BİN DEFNE FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURULDU Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 19 Nisan 2024 Cuma 07:02 https://firmarehberim.com/haber/belediye/10-bin-defne-fidani-toprakla-bulusturuldu--21375 #10 #BİN #DEFNE #FİDANI #TOPRAKLA #BULUŞTURULDU #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #10BİN #BİNDEFNE #DEFNEFİDANI #FİDANITOPRAKLA #TOPRAKLABULUŞTURULDU #10BİNDEFNEFİDANITOPRAKLABULUŞTURULDU #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Belediye Haberleri googlepng

DEFNE BELEDİYESİ 3. KİTAP FUARI AÇILDI

Defne Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Kitap Fuarı, kitap ve edebiyat tutkunlarına kapılarını açtı.

Mehmet Katırcıoğlu | 04 Şubat 2023 14:00
Karaağaç Sahil Yürüyüş ve Bisiklet Yolunda Sona Doğru

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Karaağaç Sahil Bisiklet ve Yürüyüş Yolu 2. Etap çalışmalarını yerinde inceleyerek sona yaklaşan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Nejla Çetinoğlu | 04 Şubat 2023 13:56
BAŞKAN YILMAZ MÜJDEYİ VERDİ

Antakya Belediyesi ile Antakya Ticaret ve Sanayi Odası iş birlikleri ile gerçekleştirilecek olan “Antakya Mutfak Müzesi” projesi için imzalar atıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Şubat 2023 13:51
BAŞKAN YALÇIN, ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİNE ORTAK OLDU

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, okulların 2022-2023 yılı birinci yarıyıl tatiline girmesi ile öğrencilerin karne sevincine ortak oldu ve kütüphane açılışına katıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Ocak 2023 15:37
BAŞKAN ERYILMAZ BASIN MENSUPLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, kahvaltı etkinliğinde basın mensupları ile bir araya geldi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Ocak 2023 13:36
YEREL BASINI HBB’NİN DÜZENLEDİĞİ GECEDE BİRARAYA GELDİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay’da görev yapan gazetecileri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla EXPO’da düzenlediği organizasyonda bir araya getirdi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:39
HBB 2023 YILI İLK MECLİS TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

HBB Başkan Vekili Murat Hayzaran başkanlığında yapılan toplantıda 77 gündem ve 4 gündem dışı madde görüşülerek karara bağlandı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:31
BAŞKAN ERYILMAZ’IN RAS-EL SENİ KUTLAMA MESAJI

Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, 14 Ocak Ras-El Seni dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:27
DEFNE BELEDİYE BAŞKANI GÜZEL RAS-EL SENİ’Yİ KUTLADI

Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, Rumi takvimine göre yeni yıl olarak kabul edilen ve Arap Alevileri için önem arz eden Ras-el Seni için kutlama mesajı yayımladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:17
ARMUTLU GENÇLİK KÜLTÜR VE SANAT EVİ AÇILDI

Defne Belediyesi, sosyal belediyeciliğin gereklerini yerine getirerek hizmet üretmeye devam ediyor.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 06 Ocak 2023 15:59
10 Bin Defne Fidani Toprakla Buluşturuldu Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
10 Bin Defne Fidani Toprakla Buluşturuldu için Sıkça Sorulan Sorular
10 Bin Defne Fidani Toprakla Buluşturuldu En Gücel Haberler
10 Bin Defne Fidani Toprakla Buluşturuldu Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
10 Bin Defne Fidani Toprakla Buluşturuldu Firma Rehberi Nerde?
10 Bin Defne Fidani Toprakla Buluşturuldu Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
10 Bin Defne Fidani Toprakla Buluşturuldu Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
10 Bin Defne Fidani Toprakla Buluşturuldu En Popüler Haber Listesi Nerede?
10 Bin Defne Fidani Toprakla Buluşturuldu Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
10 Bin Defne Fidani Toprakla Buluşturuldu İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
10 Bin Defne Fidani Toprakla Buluşturuldu Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
10 Bin Defne Fidani Toprakla Buluşturuldu Son Güncellemeleri Neler?
10 Bin Defne Fidani Toprakla Buluşturuldu Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
10 Bin Defne Fidani Toprakla Buluşturuldu Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
10 Bin Defne Fidani Toprakla Buluşturuldu Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?