HATAY - İSTANBUL YOLU KADAR SU ŞEBEKESİ DÖŞENECEK‏ googlepng

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU) Hatay’ın 50 yıl boyunca içme suyu sorununu çözecek projeye başladı. Proje tamamlandığında HATSU, toplam 1200 kilometre içme suyu şebekesi döşenmiş olacak. Bu mesafe neredeyse Hatay-İstanbul arasındaki mesafeye eşdeğer. 
HATAY+-+İSTANBUL+YOLU+KADAR+SU+ŞEBEKESİ+DÖŞENECEK‏ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, son yıllarda çok ihmal edilen Hatay’ın vergi sıralamasında 7. olmasına karşın hizmette 54. olduğunu hatırlatarak il genelinde içme suyu şebekelerinin enkaz halde olduğunu kaydetti. Hatay’da içme suyu şebekesindeki kayıp kaçak oranının yüzde 70 olduğunu açıklayan Başkan Savaş, içme suyu borularının ise yüzde 80’nin aspestli olduğunu kaydetti. Savaş’ın verdiği bilgilere göre şebekedeki terfi istasyonları ve suyu çeken motopomp sisteminin eskiliğinden dolayı yüzde 30 oranında enerji kaybı da söz konusu. Projeyi ‘50 Yılın İçme Suyu Seferberliği’ parolasıyla başlatan HATSU Genel Müdürü İsameddin Çeker ise,  proje tamamlandığında ilin tamamının içme suyu şebekesinin yenilenmiş olacağını açıkladı.Buna göre Hatay’ın çılgın projelerinden biri sayılabilecek ‘50 Yılın İçme Suyu Seferberliği’ 3 aşamadan oluşuyor. İlk adımda içme suyu ile ilgili en çok sıkıntı yaşayan ilçelerden 5’nin şebekesi 2015 yılında tamamen yenilenecek. 2016 yılında başlanacak ikinci aşamada 8 ilçenin alt yapısı değişecek. Son aşamada ise içme suyu sorunu yaşayan tüm eski belde ve köylerin şebekesi değişecek.2014 yılında kuruluş ve teşkilatlanma çalışmalarını tamamladıklarını açıklayan Genel Müdür Çeker, “Geçtiğimiz yıl yaşanan kuraklığa rağmen Hataylıları susuz bırakmamak için elimizden geleni yaptık. Buna rağmen yeni kurulan su ve kanalizasyon idareleri içerisinde teşkilatlanmasını en erken tamamlayanlardan biriyiz. Şimdi ise yatırım zamanı.” dedi.Yatırım programı çerçevesinde start verdikleri içe suyu projesi hakkında bilgi veren İsamettin Çeker, 2015 yılında 5 ilçenin içme suyu şebekesini değiştireceklerini belirterek şunları söyledi; “İhale hazırlıklarını geçtiğimi yıl bitirdik. Önümüzdeki günlerde Antakya ve Erzin’in içme suyu şebekesi ihalesine çıkacağız. Diğer ilçelerde peşinden gelecek.” şeklinde konuştu.İçme suyu şebekesi projelerinin yanında arıtma tesisleri, kanalizasyon tesisleri ve su getirme projeleri üzerinde çalıştıklarını yineleyen Genel Müdür Çeker; “Yayladağı’nın su getirme projesini bitirdik. Serinyol’dan 20 kilometrelik bir içme suyu şebekesi getirme projesine çıktık. Aynı şekilde Altınözü’nde iki grup halinde bir tanesi 12 köy diğeri de 5 köy olmak üzere yeni bir su getirme projesi ihalesine çıktık. Samandağ ilçesinde Tekebaşı ve Meydan bölgesinde toplam 6 yerleşim biriminin su getirme projesi ihalelerine çıktık. Erzin’de Turunçlu’nun su getirme projesine çıktık.” ifadelerini kulandı. 
HATAY - İSTANBUL YOLU KADAR SU ŞEBEKESİ DÖŞENECEK‏ haberi 19 Mayıs 2015 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Belediye kategorisine, ilgili firma Hatay / muhabirimiz Erkan Mutlu İnan tarafından  452 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
HATAY - İSTANBUL YOLU KADAR SU ŞEBEKESİ DÖŞENECEK‏ haberi, Hatay Belediye Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Belediye kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 452 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
HATAY+-+İSTANBUL+YOLU+KADAR+SU+ŞEBEKESİ+DÖŞENECEK‏ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
HATAY İSTANBUL YOLU KADAR SU ŞEBEKESİ DÖŞENECEK‏ Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 23 Nisan 2024 Salı 10:36 https://firmarehberim.com/haber/belediye/hatay-istanbul-yolu-kadar-su-sebekesi-dosenecek--21850 #HATAY #İSTANBUL #YOLU #KADAR #SU #ŞEBEKESİ #DÖŞENECEK‏ #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #HATAY- #-İSTANBUL #İSTANBULYOLU #YOLUKADAR #KADARSU #SUŞEBEKESİ #ŞEBEKESİDÖŞENECEK‏ #HATAY-İSTANBULYOLUKADARSUŞEBEKESİDÖŞENECEK‏ #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Belediye Haberleri googlepng

DEFNE BELEDİYESİ 3. KİTAP FUARI AÇILDI

Defne Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Kitap Fuarı, kitap ve edebiyat tutkunlarına kapılarını açtı.

Mehmet Katırcıoğlu | 04 Şubat 2023 14:00
Karaağaç Sahil Yürüyüş ve Bisiklet Yolunda Sona Doğru

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Karaağaç Sahil Bisiklet ve Yürüyüş Yolu 2. Etap çalışmalarını yerinde inceleyerek sona yaklaşan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Nejla Çetinoğlu | 04 Şubat 2023 13:56
BAŞKAN YILMAZ MÜJDEYİ VERDİ

Antakya Belediyesi ile Antakya Ticaret ve Sanayi Odası iş birlikleri ile gerçekleştirilecek olan “Antakya Mutfak Müzesi” projesi için imzalar atıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Şubat 2023 13:51
BAŞKAN YALÇIN, ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİNE ORTAK OLDU

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, okulların 2022-2023 yılı birinci yarıyıl tatiline girmesi ile öğrencilerin karne sevincine ortak oldu ve kütüphane açılışına katıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Ocak 2023 15:37
BAŞKAN ERYILMAZ BASIN MENSUPLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, kahvaltı etkinliğinde basın mensupları ile bir araya geldi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Ocak 2023 13:36
YEREL BASINI HBB’NİN DÜZENLEDİĞİ GECEDE BİRARAYA GELDİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay’da görev yapan gazetecileri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla EXPO’da düzenlediği organizasyonda bir araya getirdi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:39
HBB 2023 YILI İLK MECLİS TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

HBB Başkan Vekili Murat Hayzaran başkanlığında yapılan toplantıda 77 gündem ve 4 gündem dışı madde görüşülerek karara bağlandı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:31
BAŞKAN ERYILMAZ’IN RAS-EL SENİ KUTLAMA MESAJI

Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, 14 Ocak Ras-El Seni dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:27
DEFNE BELEDİYE BAŞKANI GÜZEL RAS-EL SENİ’Yİ KUTLADI

Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, Rumi takvimine göre yeni yıl olarak kabul edilen ve Arap Alevileri için önem arz eden Ras-el Seni için kutlama mesajı yayımladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:17
ARMUTLU GENÇLİK KÜLTÜR VE SANAT EVİ AÇILDI

Defne Belediyesi, sosyal belediyeciliğin gereklerini yerine getirerek hizmet üretmeye devam ediyor.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 06 Ocak 2023 15:59
Hatay - İstanbul Yolu Kadar Su Şebekesi Döşenecek‏ Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Hatay - İstanbul Yolu Kadar Su Şebekesi Döşenecek‏ için Sıkça Sorulan Sorular
Hatay - İstanbul Yolu Kadar Su Şebekesi Döşenecek‏ En Gücel Haberler
Hatay - İstanbul Yolu Kadar Su Şebekesi Döşenecek‏ Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Hatay - İstanbul Yolu Kadar Su Şebekesi Döşenecek‏ Firma Rehberi Nerde?
Hatay - İstanbul Yolu Kadar Su Şebekesi Döşenecek‏ Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Hatay - İstanbul Yolu Kadar Su Şebekesi Döşenecek‏ Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Hatay - İstanbul Yolu Kadar Su Şebekesi Döşenecek‏ En Popüler Haber Listesi Nerede?
Hatay - İstanbul Yolu Kadar Su Şebekesi Döşenecek‏ Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Hatay - İstanbul Yolu Kadar Su Şebekesi Döşenecek‏ İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Hatay - İstanbul Yolu Kadar Su Şebekesi Döşenecek‏ Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Hatay - İstanbul Yolu Kadar Su Şebekesi Döşenecek‏ Son Güncellemeleri Neler?
Hatay - İstanbul Yolu Kadar Su Şebekesi Döşenecek‏ Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Hatay - İstanbul Yolu Kadar Su Şebekesi Döşenecek‏ Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Hatay - İstanbul Yolu Kadar Su Şebekesi Döşenecek‏ Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?