MAVİ GÖZLÜ DEV’E MUHTEŞEM ANMA GECESİ googlepng

Defne Belediyesi, Nazım Hikmet’in ölümünün 54. Yıldönümü’nü, şiirlerle, şarkılarla, duygulu bir kalabalıkla andı.

Defne Belediyesi’nin bu yıl 2.sini düzenlediği, “HAZİRANDA ÖLMEK ZOR” adlı anma etkinliği, ALİKEV ve Eğitim-İş Sendikası işbirliği ile gerçekleşti. Sümerler Amfi Tiyatro’da gerçekleşen Anma Gecesi’ne; CHP Milletvekili ve PM Üyesi Mevlüt Dudu, CHP İl Başkan Vekili Davut Ocak, CHP Defne İlçe Başkanı Mehmet Gönenç, CHP Antakya İlçe Başkanı Ramiz Parlar,İnsan Hakları Derneği Hatay İl Başkanı Mithat Can, Diş Hekimleri Odası Hatay İl Başkanı Nebil Seyfettin,Genel Sağlık-İş Hatay İl Başkanı Sedat Oduncu, Türkiye Yazarlar Sendikası Hatay İl Başkanı Nebih Nafile, 24.Dönem Milletvekillerinden Hüseyin Aygün, CHP Hatay Eski İl Başkanı Murat Hayzaran ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bursa Nilüfer Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç; konuk olarak katıldığı anma gecesinde,“Bu Dünyadan Nazım Geçti” adlı sunumu ile Defnelilere Mavi Gözlü Dev’i anlattı. 2011 Nâzım Hikmet Araştırma Ödülü'nü alan Şair-Yazar Güney Özkılınç; Defne Belediyesi’ne, bu özel anma gecesi adına teşekkür ederek, vatandaşlara dağıtılan “Nazım’ın Bursa Yılları” adlı kitabını imzaladı. YAMAN: “BİZ, MEMLEKET SEVDASINI NAZIM’DAN ÖĞRENDİK” Nazım Hikmet’i Anma Etkinliği’nde bir konuşma yapan Defne Belediye Başkanı Op. Dr. İbrahim Yaman, halka; “Değerli demokrasi ve edebiyat aşıkları” diye seslenerek, yoğun katılımdan duyduğu gurur ile sözlerine başladı: “Biz memleket sevdasını, özgürlüğü, onuru Nazım’dan öğrendik. Büyük üstad Nazım Hikmet’i aramızdan ayrılışının 54. Yılında anıyor olmaktan ötürü gurur duyuyoruz. Şunu biliyoruz ki; özgürlük umudunu, memleket sevdasını onun kadar güzel anlatan hiç kimse olmadı. Nazım Şiirleri sadece anmalarda değil, günümüzde de hala içimizdeki direnme duygusunu canlı tutuyor. Mavi Gözlü Dev’i andığımız bu özel gecede ALİKEV ve Eğitim-İş Sendikasına katkılarından ötürü gönülden teşekkür ediyorum.” dedi. SADIŞ: “BAŞKANIMIZA DESTEK VE HASSASİYETİ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ” Eğitim-İş Hatay 1 Nolu Şube Başkanı H. Suat Sadış, devrimci ruhunu şiirlerine yansıtan usta şair Nazım Hikmet’i andıkları bu özel gece için gururlu olduklarını ifade ederek: “ Memleket sevgisini yüreğinin derinliklerinde duyan; hapislerde, sürgünlerde, kavga ve hasretle geçen ömrü, 54 yıl önce çok sevdiği ülkesinden uzakta memleket hasretiyle son bulan,  hep şiirler yazan ve tepeden tırnağa insan olan Nazım Hikmet’i, ölümünün 54. Yılında saygı ve özlemle anıyoruz. Başkanımıza, Ustaları Anma Etkinlikleri’nde gösterdiği destek ve hassasiyet için teşekkür ediyoruz.” sözlerine yer verdi. Alikev ve Eğitim-İş Müzik Topluluklarının sahne aldığı gecede, Mavi Gözlü Dev ölümünün 54. Yılında kendi şiirleriyle, şarkı ve türkülerle anıldı. “Hiroşima” adlı şiiri seslendiren 7 yaşındaki Beren Mert, izleyicilere duygusal anlat yaşattı.
MAVİ GÖZLÜ DEV’E MUHTEŞEM ANMA GECESİ haberi 05 Haziran 2017 13:04 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Belediye kategorisine, ilgili firma Sapanlar İnşaat adına Hatay / Defne muhabirimiz Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi tarafından Belediyeler sektörüne eklenmiş olup  979 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
İlgili Firma
İlgili Sektör
Şehir
MAVİ GÖZLÜ DEV’E MUHTEŞEM ANMA GECESİ haberi, Hatay Defne Belediye Haberleri Hatay ili Defne ilçesi mahallesinde Belediye kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 979 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
MAVİ+GÖZLÜ+DEV’E+MUHTEŞEM+ANMA+GECESİ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
MAVİ GÖZLÜ DEV’E MUHTEŞEM ANMA GECESİ Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 16 Nisan 2024 Salı 21:47 https://firmarehberim.com/haber/belediye/mavi-gozlu-deve-muhtesem-anma-gecesi--166464 #MAVİ #GÖZLÜ #DEV’E #MUHTEŞEM #ANMA #GECESİ #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #MAVİGÖZLÜ #GÖZLÜDEV’E #DEV’EMUHTEŞEM #MUHTEŞEMANMA #ANMAGECESİ #MAVİGÖZLÜDEV’EMUHTEŞEMANMAGECESİ #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Belediye Haberleri googlepng

DEFNE BELEDİYESİ 3. KİTAP FUARI AÇILDI

Defne Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Kitap Fuarı, kitap ve edebiyat tutkunlarına kapılarını açtı.

Mehmet Katırcıoğlu | 04 Şubat 2023 14:00
Karaağaç Sahil Yürüyüş ve Bisiklet Yolunda Sona Doğru

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Karaağaç Sahil Bisiklet ve Yürüyüş Yolu 2. Etap çalışmalarını yerinde inceleyerek sona yaklaşan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Nejla Çetinoğlu | 04 Şubat 2023 13:56
BAŞKAN YILMAZ MÜJDEYİ VERDİ

Antakya Belediyesi ile Antakya Ticaret ve Sanayi Odası iş birlikleri ile gerçekleştirilecek olan “Antakya Mutfak Müzesi” projesi için imzalar atıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Şubat 2023 13:51
BAŞKAN YALÇIN, ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİNE ORTAK OLDU

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, okulların 2022-2023 yılı birinci yarıyıl tatiline girmesi ile öğrencilerin karne sevincine ortak oldu ve kütüphane açılışına katıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Ocak 2023 15:37
BAŞKAN ERYILMAZ BASIN MENSUPLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, kahvaltı etkinliğinde basın mensupları ile bir araya geldi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Ocak 2023 13:36
YEREL BASINI HBB’NİN DÜZENLEDİĞİ GECEDE BİRARAYA GELDİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay’da görev yapan gazetecileri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla EXPO’da düzenlediği organizasyonda bir araya getirdi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:39
HBB 2023 YILI İLK MECLİS TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

HBB Başkan Vekili Murat Hayzaran başkanlığında yapılan toplantıda 77 gündem ve 4 gündem dışı madde görüşülerek karara bağlandı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:31
BAŞKAN ERYILMAZ’IN RAS-EL SENİ KUTLAMA MESAJI

Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, 14 Ocak Ras-El Seni dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:27
DEFNE BELEDİYE BAŞKANI GÜZEL RAS-EL SENİ’Yİ KUTLADI

Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, Rumi takvimine göre yeni yıl olarak kabul edilen ve Arap Alevileri için önem arz eden Ras-el Seni için kutlama mesajı yayımladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:17
ARMUTLU GENÇLİK KÜLTÜR VE SANAT EVİ AÇILDI

Defne Belediyesi, sosyal belediyeciliğin gereklerini yerine getirerek hizmet üretmeye devam ediyor.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 06 Ocak 2023 15:59
Mavi Gözlü Dev’e Muhteşem Anma Gecesi Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Mavi Gözlü Dev’e Muhteşem Anma Gecesi için Sıkça Sorulan Sorular
Mavi Gözlü Dev’e Muhteşem Anma Gecesi En Gücel Haberler
Mavi Gözlü Dev’e Muhteşem Anma Gecesi Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Mavi Gözlü Dev’e Muhteşem Anma Gecesi Firma Rehberi Nerde?
Mavi Gözlü Dev’e Muhteşem Anma Gecesi Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Mavi Gözlü Dev’e Muhteşem Anma Gecesi Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Mavi Gözlü Dev’e Muhteşem Anma Gecesi En Popüler Haber Listesi Nerede?
Mavi Gözlü Dev’e Muhteşem Anma Gecesi Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Mavi Gözlü Dev’e Muhteşem Anma Gecesi İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Mavi Gözlü Dev’e Muhteşem Anma Gecesi Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Mavi Gözlü Dev’e Muhteşem Anma Gecesi Son Güncellemeleri Neler?
Mavi Gözlü Dev’e Muhteşem Anma Gecesi Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Mavi Gözlü Dev’e Muhteşem Anma Gecesi Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Mavi Gözlü Dev’e Muhteşem Anma Gecesi Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?