MOZAİK YOLU PROJESİ İSVİÇRE’DE googlepng

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, ilimizin doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerinin dünyaya açılması ve bu bağlamda Hatay’ın her yönüyle bir dünya şehri olarak değerlendirilmesi amaçlarıyla ulusal ve uluslararası mecralarda önemli çalışmalara imza atmaya devam ediyor.
MOZAİK+YOLU+PROJESİ+İSVİÇRE’DE Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Anadolu'nun tarihi mirasını tanıtmak amacıyla ulusal ve uluslararası projeler geliştiren ve Demet Sabancı Çetindoğan'ın Yönetim Kurulu Başkanlığında kurulan ONE Derneği ile işbirliği halinde çalışmalar yürüten Başkan Savaş, Türkiye'nin kültürel mirasına, tarihi ve doğal zenginliklerine sahip çıkma amacıyla başlattığı ‘Mozaik Yolu’ projesinin uluslararası ilk adımını, İsviçre'nin Gstaad kasabasında, mozaik detaylı eserlerin de tanıtılacağı bir sergide attı.İsviçre'nin Bern kantonuna bağlı Gstaad köyünde düzenlenen ve sanatçı Sevan Bıçakçı'nın mozaik detaylı eserlerinin de tanıtıldığı sergiye Başkan Savaş ve ONE Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan’ın yanı sıra, Prof. Dr. İlber Ortaylı, Prens Vittorio Emanuele e Marina di Savoia, Prens Michel de Yougoslavie ile Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Gaziantep'ten yetkililer katıldı.Açılış konuşmasını yapan Çetindoğan, tüm katılımcılara teşekkür ederek "Türkiye'nin binlerce yıllık tarihe sahip şehirleri Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'nın tanıtımını yapıyoruz. ONE Derneği ve Mozaik projesiyle Türkiye'nin kültürel, tarihi ve doğal güzelliklerine olan ilgiyi artırmak, uluslararası çapta marka olmasını sağlamak için aynı yolu takip ediyoruz. Bugün projemizin ilk adımını İsviçre'de atıyoruz" dedi.Proje, MÖ 4 binden günümüze kadar sayısız uygarlıkların, kültürlerin, inançların izlerini taşıyan Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Şanlıurfa bölgelerinde, son yüzyılda yapılan kazı çalışmaları sonucu gün yüzüne çıkarılan sayısız mozaik eserin bilinirliklerinin artması ve dünya çapında tanınmasını hedefliyor.Tüm dünyadan üst düzey kişilerin önemli buluşma merkezi olan Gstaad, ONE Derneği'nin başta Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın olmak üzere Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Gaziantep büyükşehir belediyelerinin desteğiyle ve ONE Derneği Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın öncülüğüyle yürüteceği projenin uluslararası anlamda ilk tanıtım çalışması prestijli bir adımla başlamış oldu.Gstaad Palace Hotel'de düzenlenen gecede mücevher ustası Bıçakçı'nın mikro mozaik ayrıntılı yüzüklerini de içeren eserleri sergilendi. Proje, 28 Mayıs'ta Venedik Mimarlık Bienali'nde de tanıtılacak. ONE Derneği, İsviçre ve İtalya'nın yanı sıra İngiltere ve ABD'de bulunan dünyanın önde gelen müzeleriyle projenin tanıtılması için anlaşma aşamasında olduğunu açıkladı.
MOZAİK YOLU PROJESİ İSVİÇRE’DE haberi 17 Şubat 2016 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Belediye kategorisine, ilgili firma Samandağ Eşitlik Ve Sosyal Haklar Derneği (Ses-Der) adına Hatay / muhabirimiz Erkan Mutlu İnan tarafından  136 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
MOZAİK YOLU PROJESİ İSVİÇRE’DE haberi, Hatay Belediye Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Belediye kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 136 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
MOZAİK+YOLU+PROJESİ+İSVİÇRE’DE Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
MOZAİK YOLU PROJESİ İSVİÇRE’DE Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 25 Nisan 2024 Perşembe 12:46 https://firmarehberim.com/haber/belediye/mozaik-yolu-projesi-isvicrede--24507 #MOZAİK #YOLU #PROJESİ #İSVİÇRE’DE #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #MOZAİKYOLU #YOLUPROJESİ #PROJESİİSVİÇRE’DE #MOZAİKYOLUPROJESİİSVİÇRE’DE #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Belediye Haberleri googlepng

DEFNE BELEDİYESİ 3. KİTAP FUARI AÇILDI

Defne Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Kitap Fuarı, kitap ve edebiyat tutkunlarına kapılarını açtı.

Mehmet Katırcıoğlu | 04 Şubat 2023 14:00
Karaağaç Sahil Yürüyüş ve Bisiklet Yolunda Sona Doğru

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Karaağaç Sahil Bisiklet ve Yürüyüş Yolu 2. Etap çalışmalarını yerinde inceleyerek sona yaklaşan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Nejla Çetinoğlu | 04 Şubat 2023 13:56
BAŞKAN YILMAZ MÜJDEYİ VERDİ

Antakya Belediyesi ile Antakya Ticaret ve Sanayi Odası iş birlikleri ile gerçekleştirilecek olan “Antakya Mutfak Müzesi” projesi için imzalar atıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Şubat 2023 13:51
BAŞKAN YALÇIN, ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİNE ORTAK OLDU

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, okulların 2022-2023 yılı birinci yarıyıl tatiline girmesi ile öğrencilerin karne sevincine ortak oldu ve kütüphane açılışına katıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Ocak 2023 15:37
BAŞKAN ERYILMAZ BASIN MENSUPLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, kahvaltı etkinliğinde basın mensupları ile bir araya geldi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Ocak 2023 13:36
YEREL BASINI HBB’NİN DÜZENLEDİĞİ GECEDE BİRARAYA GELDİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay’da görev yapan gazetecileri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla EXPO’da düzenlediği organizasyonda bir araya getirdi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:39
HBB 2023 YILI İLK MECLİS TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

HBB Başkan Vekili Murat Hayzaran başkanlığında yapılan toplantıda 77 gündem ve 4 gündem dışı madde görüşülerek karara bağlandı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:31
BAŞKAN ERYILMAZ’IN RAS-EL SENİ KUTLAMA MESAJI

Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, 14 Ocak Ras-El Seni dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:27
DEFNE BELEDİYE BAŞKANI GÜZEL RAS-EL SENİ’Yİ KUTLADI

Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, Rumi takvimine göre yeni yıl olarak kabul edilen ve Arap Alevileri için önem arz eden Ras-el Seni için kutlama mesajı yayımladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:17
ARMUTLU GENÇLİK KÜLTÜR VE SANAT EVİ AÇILDI

Defne Belediyesi, sosyal belediyeciliğin gereklerini yerine getirerek hizmet üretmeye devam ediyor.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 06 Ocak 2023 15:59
Mozaik Yolu Projesi İsviçre’de Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Mozaik Yolu Projesi İsviçre’de için Sıkça Sorulan Sorular
Mozaik Yolu Projesi İsviçre’de En Gücel Haberler
Mozaik Yolu Projesi İsviçre’de Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Mozaik Yolu Projesi İsviçre’de Firma Rehberi Nerde?
Mozaik Yolu Projesi İsviçre’de Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Mozaik Yolu Projesi İsviçre’de Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Mozaik Yolu Projesi İsviçre’de En Popüler Haber Listesi Nerede?
Mozaik Yolu Projesi İsviçre’de Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Mozaik Yolu Projesi İsviçre’de İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Mozaik Yolu Projesi İsviçre’de Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Mozaik Yolu Projesi İsviçre’de Son Güncellemeleri Neler?
Mozaik Yolu Projesi İsviçre’de Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Mozaik Yolu Projesi İsviçre’de Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Mozaik Yolu Projesi İsviçre’de Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?