YAYLADAĞI’NDA LAVANTA DİKİMİ YAPILDI googlepng

Yayladağı Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında Yayladağı’nda lavanta dikimi gerçekleştirildi.

Çabala Mahallesinde 7 bin adet lavanta fidesi toprakla buluştu. Tarım, kozmetik ve gıda alanında etkin verimlilik sağlayacak olan Lavanta bitkisi ekimine AK Parti Hatay Bölge Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik, Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın,  AK Parti Yayladağı İlçe Başkanı Doğan GÜRLEN ve Belediye Meclis Üyeleri katılım gösterdi. Çevreyi güzelleştirmek ve istihdam sağlamak adına desteklerinden dolayı Orman Bölge Müdürlüğüne teşekkür eden Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın: “ Çabala Mahallemize 7 bin adet lavanta fidesini dikiyoruz. Lavanta toprak yönünden seçici olmayan bir bitkidir. Kurağa, sıcağa ve soğuğa dayanıklıdır. Tesis edildiğinde ilk 2-3 yıllık iyi bakımdan sonra uzun yıllar verim alınır. Son yıllarda yaşanan şartlara bağlı olarak çiftçilerimizce tıbbi ve aromatik bitkilere yöneliş gözlemlenmektedir. Orman köylerinde kıraç yerlerde boş alanlara lavantayı köylülerimize ektirebilirsek ayrı bir gelir kaynağı olur. Bunun yanında arıcılık da yapabilecek. Lavantanın olduğu yerlere kovanlar yerleştirerek lavanta balı elde edebileceğiz. Buna bağlı olarak son yıllarda lavantaya olan talep artışı nedeniyle bizde hem istihdam alanı oluşturmak hemde Fotoğraf Platosu ile farklı güzelliklere ev sahipliği yapmak istedik.” Dedi.  
YAYLADAĞI’NDA LAVANTA DİKİMİ YAPILDI haberi 14 Ocak 2022 17:12 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Belediye kategorisine, ilgili firma Yayladağı Belediyesi adına Hatay / Yayladağı muhabirimiz Mehmet Katırcıoğlu tarafından Belediyeler sektörüne eklenmiş olup  158 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
İlgili Firma
İlgili Sektör
Şehir
YAYLADAĞI’NDA LAVANTA DİKİMİ YAPILDI haberi, Hatay Yayladağı Belediye Haberleri Hatay ili Yayladağı ilçesi mahallesinde Belediye kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 158 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
YAYLADAĞI’NDA+LAVANTA+DİKİMİ+YAPILDI Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
YAYLADAĞI’NDA LAVANTA DİKİMİ YAPILDI Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 23 Nisan 2024 Salı 09:26 https://firmarehberim.com/haber/belediye/yayladaginda-lavanta-dikimi-yapildi-275648?id=275648&sayfa=2 #YAYLADAĞI’NDA #LAVANTA #DİKİMİ #YAPILDI #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #YAYLADAĞI’NDALAVANTA #LAVANTADİKİMİ #DİKİMİYAPILDI #YAYLADAĞI’NDALAVANTADİKİMİYAPILDI #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Belediye Haberleri googlepng

DÖRTYOL BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Dörtyol Belediye Meclisi yeni yılın ilk meclis birleşimini Belediye Meclis Salonunda Belediye Başkanı Fadıl Keskin başkanlığında gerçekleştirdi.

Nejla Çetinoğlu | 06 Ocak 2023 15:50
SAMANDAĞ BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Samandağ Belediye Meclisi, 2023 yılının ilk toplantısını Samandağ Belediyesi Hizmet Binasında bulunan Toplantı Salonunda gerçekleştirdi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 06 Ocak 2023 15:45
BAŞKAN GüVEN’DEN, BAŞKAN SAVAŞ’A TEŞEKKÜR

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç Dr. Lütfü Savaş’a Arsuz’da yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 06 Ocak 2023 14:21
BAŞKAN YILMAZ, TOKİ KURA ÇEKİM TÖRENİNE KATILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 Eylül'de açıkladığı "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesi kapsamında Hatay'da 1450 konutun hak sahibinin belirleneceği kura çekimine Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz katıldı.

Mehmet Katırcıoğlu | 04 Ocak 2023 16:36
DOĞAL AFETLERDE HIZLI MÜDAHALE TATBİKATI

Hatay Büyükşehir Belediyesi Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi (AKOM) ekipleri, kent genelinde yaşanabilecek olası doğal afetlerde HBB birimlerinin hızlı ve doğru müdahalesini sağlamak ve koordinasyonu artırmak için tatbikat düzenledi.

Mehmet Katırcıoğlu | 04 Ocak 2023 13:39
ŞEHİT TEĞMENİN ADI BİLİM MERKEZİNDE YAŞATILIYOR

Defne Kaymakamı Kadir Okatan ve Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, Defne Belediyesinin ilçeye kazandırdığı tesisleri ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 03 Ocak 2023 15:00
YAYLADAĞI’NDA DAMIZLIK KEÇİ VE TEKE HİBE DESTEĞİ VERİLDİ

Yayladağı Belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra kırsal kalkınmaya da büyük önem veren Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, kalite ve verimin artması amacıyla küçükbaş hayvancılıkla uğraşan 42 aileye 882 adet damızlık keçi ve teke hibe desteği programına katıldı.

Gamze Kumlu Melodi Radyo | 03 Ocak 2023 14:46
Altınözü’nde Gençler Doğa Yürüyüşünde Buluştu

Altınözü Belediye Meclisi’nin aldığı kararla kurulan Altınözü Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından organize edilen doğa yürüyüşü yoğun katılım ile gerçekleşti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 03 Ocak 2023 13:31
CHP’Lİ 11 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KONYA’DA

Cumhuriyet Halk Partili 11 büyükşehir belediye başkanı Konya’da toplanı gerçekleştirdi.

Nejla Çetinoğlu | 03 Ocak 2023 13:19
ANTAKYA SEBZE VE MEYVE HALİNİN TEMELİ ATILDI

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Antakya Sebze ve Meyve Hali’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 03 Ocak 2023 12:48
Yayladaği’nda Lavanta Dikimi Yapildi Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Yayladaği’nda Lavanta Dikimi Yapildi için Sıkça Sorulan Sorular
Yayladaği’nda Lavanta Dikimi Yapildi En Gücel Haberler
Yayladaği’nda Lavanta Dikimi Yapildi Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Yayladaği’nda Lavanta Dikimi Yapildi Firma Rehberi Nerde?
Yayladaği’nda Lavanta Dikimi Yapildi Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Yayladaği’nda Lavanta Dikimi Yapildi Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Yayladaği’nda Lavanta Dikimi Yapildi En Popüler Haber Listesi Nerede?
Yayladaği’nda Lavanta Dikimi Yapildi Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Yayladaği’nda Lavanta Dikimi Yapildi İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Yayladaği’nda Lavanta Dikimi Yapildi Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Yayladaği’nda Lavanta Dikimi Yapildi Son Güncellemeleri Neler?
Yayladaği’nda Lavanta Dikimi Yapildi Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Yayladaği’nda Lavanta Dikimi Yapildi Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Yayladaği’nda Lavanta Dikimi Yapildi Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?