Vali: Tarihi bölgelerimize sahip çıkacağız googlepng

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Reyhanlı İlçesinin Hatay Merkez sınırında, Demirköprü Köyü yakınında bulunan Tell Aççana ve Tell Tayinat höyüklerinde gezi ve incelemelerde bulundu.

Vali:+Tarihi+bölgelerimize+sahip+çıkacağız+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

İlk olarak Tell Aççana Höyüğü’ne geçen Vali Lekesiz, burada Vali Yardımcısı Ali Muhiddin Varol, Reyhanlı Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Aysun Çelenk, Hatay Arkeoloji Müzesi Müdürü Nalan Yastı, Tell Aççana Höyüğü Kazı Başkanı Prof Dr. Aslıhan Yerel tarafından karşılandı. Vali Lekesiz, Tell Aççana Höyüğü’nde gerçekleştirdiği incelemelerinde Kazı Başkanı Prof. Dr. Aslıhan Yerel’den höyüğün tarihi ve yapılan kazı çalışmaları hakkında bilgi aldı. Prof Dr. Yerel, bu bölgedeki kazı çalışmalarının 1936–1939 ile 1946–1949 yılları arasında İngiliz Arkeolog Sir Leonard Woolley tarafından yapıldığını, kendilerinin ise kazı çalışmalarını 2003 yılından bu yana sürdürdüklerini ifade etti. Vali Lekesiz, ilk olarak höyükte bulunan kazı evinde incelemelerde bulundu. Kazı evi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Yerel; “Bu ev, 1930’lu yıllarda yapılan kazı çalışmalarında kullanılmış olup, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından birinci derece sit binası olarak tescil edilmiştir. Yapılacak restorasyon çalışmaları ile müze ve sergi odaları ile bölge hakkında sinevizyon gösteriminin yapılabileceği ziyaretçi evine dönüştürülmesi düşünülmektedir.” dedi. Daha sonra, höyükte yapılan kazı bölgelerinde incelemelerde bulunan Vali Lekesiz, bölgenin tarihi hakkında bilgi alarak, yapılan çalışmaları yakından inceledi. Prof. Dr. Yerel, höyüğün Hititliler tarafından yapıldığını, höyüğün 17 ayrı medeniyete ev sahipliği yaptığını, Tell Aççana ve Tell Tayinat höyüklerinin M.Ö. 3500- 600 yılları arasında bölgenin başkenti konumunda olduklarını ve en son Hitit kralının burada yaşadığını belirtti. Vali Lekesiz, Tell Aççana Höyüğü’nde, saray ve tapınak bölgelerinde yapmış olduğu incelemelerin ardından, Tell Tayinat Höyüğü’ne geçti. Burada Tell Tayinat Höyüğü Kazı Başkanı Prof. Dr. Timoty Harrison ve Başkan Yardımcısı Elif Denel tarafından karşılanan Vali Lekesiz, Tell Tayinat Höyüğü’nün tarihi ve yapılan kazı çalışmaları hakkında bilgi aldı. Höyük hakkında bilgi veren Kazı Başkan Yardımcısı Elif Denel, 2005 yılından bu yana kazı çalışmalarını yürüttüklerini belirtmesinin ardından; “Bu alanda Erken Tunç ve Erken Demir Çağı buluntularına rastladık. Yaptığımız çalışmalarda ilk olarak 1930’lu yıllarda yapılmış olan kazı çalışmalarının yerlerini tespit ettik. Şimdi bu bölgenin kronolojisini oluşturmaya ve höyüğün alt tabakalarını anlamaya çalışıyoruz.” dedi.
Vali: Tarihi bölgelerimize sahip çıkacağız haberi 24 Temmuz 2010 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Dünya kategorisine, ilgili firma Hatay /  2020 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
Vali: Tarihi bölgelerimize sahip çıkacağız haberi, Hatay Dünya Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Dünya kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 2020 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
Vali:+Tarihi+bölgelerimize+sahip+çıkacağız+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
Vali: Tarihi bölgelerimize sahip çıkacağız Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 24 Nisan 2024 Çarşamba 17:54 https://firmarehberim.com/haber/dunya/vali-tarihi-bolgelerimize-sahip-cikacagiz-124 #Vali: #Tarihi #bölgelerimize #sahip #çıkacağız #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #Vali:Tarihi #Tarihibölgelerimize #bölgelerimizesahip #sahipçıkacağız #Vali:Tarihibölgelerimizesahipçıkacağız #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Dünya Haberleri googlepng

PKK ' nın İSMİ DEĞİŞTİRİLDİ

Değişik adlar altında eylem yapan bölücü terör örgütü PKK'nın ismi Emniyet Genel Müdürlüğü'nce değiştirildi

|
SÜRİYE'de BAYRAM KANA BULANDI

Muhaliflerin oluşturduğu Suriye Devrimi Genel Komisyonu, Humus kentinin yanı sıra Hama ve Rastan kentlerinde düzenlenen gösterilerin sert bir şekilde bastırıldığını, olaylarda çok sayıda ölü ve yaralı bulunduğunu açıkladı. Protestolarda 50'den fazla kişinin de gözaltına alındığını bildirdi.

|
İŞTE EŞ SEVGİSİ!!!

VietnamNet internet sitesinin haberine göre, 57 yaşındaki Le Van, 2003'te karısı öldükten sonra 22 ay boyunca eşinin mezarının üstünde "uyudu".

|
DÜNYANIN EN YAŞLI KADINI HAYATINI KAYBETTİ

1890 Türkistan doğumlu Gaışhıkaan Sıhıkaan, kocasını ve çocuklarını Türkiye'den önce sığındığı Hindistan'da salgın hastalıktan kaybetmişti

|
İKİ YÜZLÜ BEBEK DÜNYAYA GELDİ

Pakistan'da Pencab Eyaleti'ne bağlı Rawalpindi'de iki yüzü olan bir bebek dünyaya geldi

|
BAYRAMDA 48 BİN 740 SURİYE VATANDAŞI GELECEK

Türkiye ve Suriye arasında imzalanan protokol gereği, Ramazan Bayramı'nda Suriye'den 48 saatliğine Hatay'daki akrabalarıyla yatılı olarak bayramlaşmaya 48 bin 740 kişinin geleceği bildirildi.

| 07 Eylül 2010 00:00
HATAY DAN PAKİSTAN'A YARDIM

Hatay'da faaliyet gösteren Kanatlı Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin Pakistan'da selden zarar görenlere ulaştırılmak üzere Kızılay Antakya şubesine bin 800 TL yardımda bulunduğu bildirildi.

| 04 Eylül 2010 00:00
HATAY DA ULUSLARARASI KACAKCILIK OPERASYONU

HATAY, ISTANBUL VE ADANA'DA KACAKCILIK OPERASYONU ES ZAMANLI OLARAK GERCEKLESTIRILDI

| 27 Ağustos 2010 00:00
KIRIKHAN KAVUNU SUUDİ ARABİSTAN DA

HATAY'IN KIRIKHAN İLÇESİNDE YOĞUN OLARAK YETİŞTİRİCİLİĞİ YAPILAN KAVUN, SUUDİ ARABİSTAN, DUBAİ, BAHREYN, BULGARİSTAN, ROMANYA VE MACARİSTAN'A İHRAÇ EDİLMEYE BAŞLANDI

| 20 Ağustos 2010 00:00
Vali: Tarihi Bölgelerimize Sahip Çıkacağız Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Vali: Tarihi Bölgelerimize Sahip Çıkacağız için Sıkça Sorulan Sorular
Vali: Tarihi Bölgelerimize Sahip Çıkacağız En Gücel Haberler
Vali: Tarihi Bölgelerimize Sahip Çıkacağız Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Vali: Tarihi Bölgelerimize Sahip Çıkacağız Firma Rehberi Nerde?
Vali: Tarihi Bölgelerimize Sahip Çıkacağız Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Vali: Tarihi Bölgelerimize Sahip Çıkacağız Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Vali: Tarihi Bölgelerimize Sahip Çıkacağız En Popüler Haber Listesi Nerede?
Vali: Tarihi Bölgelerimize Sahip Çıkacağız Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Vali: Tarihi Bölgelerimize Sahip Çıkacağız İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Vali: Tarihi Bölgelerimize Sahip Çıkacağız Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Vali: Tarihi Bölgelerimize Sahip Çıkacağız Son Güncellemeleri Neler?
Vali: Tarihi Bölgelerimize Sahip Çıkacağız Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Vali: Tarihi Bölgelerimize Sahip Çıkacağız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Vali: Tarihi Bölgelerimize Sahip Çıkacağız Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?