Karabağ Sorunu ve Hocalı Katliamı Konferansı googlepng

 Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından ''Karabağ Sorunu ve Hocalı Katliamı'' konulu konferans ile fotoğraf sergisi düzenlendi.
Karabağ+Sorunu+ve+Hocalı+Katliamı+Konferansı+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

  MKÜ Basın Bürosundan yapılan yazılı açıklamada, Tayfur Sökmen Yerleşkesi Atatürk Konferans Salonundaki konferans ve katliamın fotoğraflarının yer aldığı serginin, Hocalı Katliamının 20. yıl dönümü dolayısıyla düzenlendiği kaydedildi.      Konferansta açılış konuşmasını yapan Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necati Bozkurt, 1992 yılında Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşananların bir insanlık katliamı olduğunu anlattı.      Müslüman-Türk sivillerin toplu şekilde katledildiği bu vahşetin, Ruslara ait 366. Motorize Piyade Alayı'nın desteğindeki Ermeni güçleri tarafından gerçekleştirildiğini belirten Bozkurt, Azerbaycan'ın resmi açıklamasına göre saldırıda 106'sı kadın, 83'ü çocuk 613 kişinin hayatını kaybettiğini dile getirdi.      Bozkurt, Hocalı katliamının en acımasız, en vahşice planlanarak uygulanan son yılların en büyük soykırımı olduğunu bildirerek, ''İnsan Hakları İzleme Örgütü, Hocalı katliamını Dağlık Karabağ işgalinden bu yana gerçekleşen en kapsamlı sivil katliam olarak nitelendirmiştir. Hocalı'da katliam bölgesini gezen Fransız Gazeteci Jean YvesJunet, gördükleri karşısında, 'Pek çok savaş hikayesi dinledim. Faşistlerin zulmünü işittim, ama Hocalı'daki gibi bir vahşete umarım kimse tanık olmaz' ifadelerini kullanmış ve vahşetin boyutunu gözler önüne sermiştir'' diye konuştu.      Yapılan açılış konuşmalarının ardından Hocalı katliamını birebir yaşayan görgü tanıklarının, ailelerini kaybedenlerin duygularını ve yaşananları onların gözüyle anlatan belgeselin gösterimi gerçekleşti.      Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de doğan, Karabağ savaşı döneminde Azerbaycan kadın taburu komutanı olan Prof. Dr. Hanım Halilova ve ünlü tarihçi Ebülfez Elçibey'in en yakın mücadele arkadaşlarından Rafik İsmayıl'ın oğlu Hocalı katliamını yaşamış TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Toğrul İsmayıl da ''Karabağ Sorunu ve Hocalı Katliamı'' konulu sunum yaptı.      İsmayıl, Azerbaycan ile Ermenistan arasında oldukça uzun bir tarihi geçmişe sahip olan ve halen bir çözüme kavuşturulmayı bekleyen Karabağ sorununun, katliamlar, yerinden edilmeler gibi ciddi insan hakları ihlallerine neden olduğunu ve her sene Hocalı katliamının yıl dönümü dolayısıyla bu katliamı tekrar tekrar yaşadığını vurgulayarak, normal bir insanın böylesi bir vahşeti yapamayacağını dile getirdi.      Sunumunun ardından katılımcıların sorularını cevaplandıran İsmayıl'a, Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Dalkız tarafından çiçek ve plaket takdim edildi.
Karabağ Sorunu ve Hocalı Katliamı Konferansı haberi 26 Şubat 2012 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Eğitim kategorisine, ilgili firma Hatay /  4425 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
Karabağ Sorunu ve Hocalı Katliamı Konferansı haberi, Hatay Eğitim Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Eğitim kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 4425 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
Karabağ+Sorunu+ve+Hocalı+Katliamı+Konferansı+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
Karabağ Sorunu ve Hocalı Katliamı Konferansı Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 28 Mart 2024 Perşembe 14:30 https://firmarehberim.com/haber/egitim/karabag-sorunu-ve-hocali-katliami-konferansi--13198 #Karabağ #Sorunu #ve #Hocalı #Katliamı #Konferansı #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #KarabağSorunu #Sorunuve #veHocalı #HocalıKatliamı #KatliamıKonferansı #KarabağSorunuveHocalıKatliamıKonferansı #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Eğitim Haberleri googlepng

Öğretmenlere Sürpriz Etkinlik

Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu Okul Müdürü Güliz Aslanyürek, 24 Kasım Öğretmenler Günü için özel etkinlik düzenledi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 26 Kasım 2022 16:07
ÖĞRENCİLERE ULAŞIM DESTEĞİ

Kabine sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan bir müjde de gençlere vererek, "Ailelerinin yaşadığı şehirlerden uzakta eğitim-öğretim gören üniversite öğrencilerimize, okullarına gidiş ve dönüşleri için ulaşım desteği sağlayacağız" dedi.

| 11 Ekim 2022 16:33
KIRTASİYE YARDIMI BAŞVURUSU E-DEVLET | Kırtasiye yardımı nedir, ne kadar, kimlere verilir? Kırtasiye yardımı başvuru şartları, gerekli belgeler

İlkokul, ortaokul ve liselerin açılmasında geri sayım devam ederken veli ve öğrencileri kırtasiye telaşı sardı. Kırtasiye malzemeleri almakta zorlanan kişiler ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın verdiği Kırtasiye Yardımı hakkında araştırmalara başladı. Peki kırtasiye yardımı nedir, ne kadar, kimlere verilir? Kırtasiye yardımı başvuru şartları nedir? İşte kırtasiye yardımı başvuru ekranı ve tüm detaylar haberimizde.

İkan Alkan Düşyolu | 31 Ağustos 2022 23:16
Okula Dönüş Başlıyor !

Yakında Okullar , ozel okullar , Kolejler , Anaokullar , Dershaneler , Kurs Yerleri ,Okul Servisleri açılıyor.

İkan Alkan Düşyolu | 30 Ağustos 2022 20:43
Teknofest’de Final Heyecanı Yaşanacak

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’te başarılara imza atmaya devam ediyor.

Nejla Çetinoğlu | 29 Temmuz 2022 16:06
NECMİ ASFUROĞLU OKULUNDAN BÜYÜK BAŞARI

23 ülkeden 195 sporcunun mücadele ettiği Avrupa Okullar Satranç Şampiyonasında Türkiye turnuvayı en başarılı ülke olarak tamamladığı şampiyonada Ülkemizi ve Okulumuzu temsilen öğrencimiz Nadiye BEREKETOĞLU başarı ile temsil etti.

Gamze Kumlu Melodi Radyo | 28 Temmuz 2022 18:29
HATAY’A GÜMÜŞ MADALYA BAHÇEŞEHİR’DEN

Ermenistan Erivan’da düzenlenen 63 ülke ve 237 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen 33. Uluslararası Biyoloji Olimpiyatlarında Türkiye’yi temsil eden Bahçeşehir Koleji Hatay Kampüsü Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencisi Abdullah Akif ÇELİKKAYA gümüş madalya ile ülkemizi gururlandırdı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 28 Temmuz 2022 16:31
Müdür Tecimen peruk yapım kursunu ziyaret etti

Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Tecimen, Başkanlığını Avukat Mehmet Yalçın’ın yaptığı Yayladağılılar Derneği bünyesinde kurulan peruk dikim kursunu ziyaret etti.

Ragibe Gülen | 15 Ocak 2022 11:51
10 FARKLI ÜLKEDEN KATILIMCILAR ROMANYA’DA BİR ARAYA GELDİLER

Avrupa Birliği Erasmus+ Programı kapsamında gerçekleştirilen “FundYour IDE+A” adlı gençlik çalışanlarına yönelik eğitim kursuna 3 (üç) gençlik çalışanımız katılarak Romanya’nın Costinesti şehrinde uygulamalı eğitim almışlardır.

Gamze Kumlu Melodi Radyo | 11 Aralık 2021 12:56
Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Hayıtlı Olsun

Antakya ilçe Milli Eğitim Müdürü olarak başarılı bir dönem geçiren Mesut Çerko, Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atandı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 19 Ağustos 2021 16:18
Karabağ Sorunu Ve Hocalı Katliamı Konferansı Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Karabağ Sorunu Ve Hocalı Katliamı Konferansı için Sıkça Sorulan Sorular
Karabağ Sorunu Ve Hocalı Katliamı Konferansı En Gücel Haberler
Karabağ Sorunu Ve Hocalı Katliamı Konferansı Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Karabağ Sorunu Ve Hocalı Katliamı Konferansı Firma Rehberi Nerde?
Karabağ Sorunu Ve Hocalı Katliamı Konferansı Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Karabağ Sorunu Ve Hocalı Katliamı Konferansı Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Karabağ Sorunu Ve Hocalı Katliamı Konferansı En Popüler Haber Listesi Nerede?
Karabağ Sorunu Ve Hocalı Katliamı Konferansı Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Karabağ Sorunu Ve Hocalı Katliamı Konferansı İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Karabağ Sorunu Ve Hocalı Katliamı Konferansı Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Karabağ Sorunu Ve Hocalı Katliamı Konferansı Son Güncellemeleri Neler?
Karabağ Sorunu Ve Hocalı Katliamı Konferansı Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Karabağ Sorunu Ve Hocalı Katliamı Konferansı Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Karabağ Sorunu Ve Hocalı Katliamı Konferansı Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?