Türkiye’de Gençlerin Rolü ve Girişimcilik Konferansı googlepng

Mustafa Kemal Üniversitesi Nesl-i Hareket Topluluğu tarafından “Türkiye’de Gençlerin Rolü ve Girişimcilik” konulu bir konferans düzenlendi.
Türkiye’de+Gençlerin+Rolü+ve+Girişimcilik+Konferansı Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

MKÜ Atatürk Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe, Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi ÇETİN moderatörlüğünde Mütevelli Heyet Başkanı Av. Mansur Topçuoğlu ve Adil Hareket ve İhya Derneği (AHİD) Başkanı Mustafa Gözel konuşmacı olarak katıldı.Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Veysel Eren konferansta yaptığı konuşmasında, girişimciliğin bireysel ve toplumsal anlamda, ekonomik, sosyal, psikolojik ve teknolojik değişim ve gelişimin doğal bir dinamizmi olduğunu, girişimlerin istihdamı artırdığını, ekonomik büyüme sağladığını ve refahı artırdığını söyleyerek ‘bu yüzden bu kavram hem popülerdir hem cezbedicidir. Bir diğer cezbedici yön ise kendi işinin sahibi olup kararları kişinin kendisinin almasıdır.’ dedi.Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Bulut ise ülkemizde girişimciliğin öneminin gittikçe daha fazla anlaşılmakta olduğunu ve geliştirilmesi amacı ile başta devlet ve sivil toplum olmak üzere birçok kişi, kurum ve kuruluş tarafından farklı içerikte destekler sunduğunu belirterek, ‘lisans eğitimi sırasında verilen girişimcilik eğitimleri gençlerin girişimciliği doğru anlamaları ve bir kariyer alternatifi olarak düşünebilmeleri için önemli bir fırsattır’ dedi.Konuşmacılardan Av. Mansur Topçuoğlu, Türkiye’de girişimciliğin yanlış algılandığının altını çizerek girişimciliğin insanın kendini tanıması ve bilmesi olduğunu belirtti. Bu çerçevede girişimciliği; hayal etme, öngörülemeyeni öngörme, harekete geçme, risk alıp cesur olma, donanımlı olma ve yatırım yapılabilir olma kodları ile ve yaşanmış örneklerle açıkladı. Ayrıca bu kodların hepsini ise değişim kodunun kapsadığını belirtti. Gençlerin artık reaktif bir durumdan proaktif duruma geçerek, eylem ve isyandan çok, istemedikleri uygulamaları değiştirebilmek için beğenmediği kurumların başına geçmeyi ve oraları yönetmeyi hedeflemesi gerektiğinin de altını çizdi.AHİD Başkanı Mustafa Gözel ise, “Adil Hareket ve İhya Derneği”nin yaptığı projelerden bahsederek ‘Derneğimiz ve tarihin bize biçtiği misyon nedeniyle adaleti hakkıyla icra etmeyi görev biliyoruz. Adaletin yanısıra özlediğimiz güzel günlere yeniden kavuşabilmek adına biz gençlere düşünmek, tefekkür etmek, eğitmek ve yönetmek gibi görevler düşüyor’ dedi.Konferans sonunda ise katılımcılar arasından 3 öğrenciye burs imkanı sağlandı.
Türkiye’de Gençlerin Rolü ve Girişimcilik Konferansı haberi 20 Mart 2016 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Eğitim kategorisine, ilgili firma Engin Tavukçuluk adına Hatay / Antakya muhabirimiz Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi tarafından  415 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
İlgili Firma
Şehir
Türkiye’de Gençlerin Rolü ve Girişimcilik Konferansı haberi, Hatay Antakya Eğitim Haberleri Hatay ili Antakya ilçesi mahallesinde Eğitim kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 415 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
Türkiye’de+Gençlerin+Rolü+ve+Girişimcilik+Konferansı Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
Türkiye’de Gençlerin Rolü ve Girişimcilik Konferansı Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 19 Nisan 2024 Cuma 09:26 https://firmarehberim.com/haber/egitim/turkiyede-genclerin-rolu-ve-girisimcilik-konferansi--24848 #Türkiye’de #Gençlerin #Rolü #ve #Girişimcilik #Konferansı #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #Türkiye’deGençlerin #GençlerinRolü #Rolüve #veGirişimcilik #GirişimcilikKonferansı #Türkiye’deGençlerinRolüveGirişimcilikKonferansı #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Eğitim Haberleri googlepng

Öğretmenlere Sürpriz Etkinlik

Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu Okul Müdürü Güliz Aslanyürek, 24 Kasım Öğretmenler Günü için özel etkinlik düzenledi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 26 Kasım 2022 16:07
ÖĞRENCİLERE ULAŞIM DESTEĞİ

Kabine sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan bir müjde de gençlere vererek, "Ailelerinin yaşadığı şehirlerden uzakta eğitim-öğretim gören üniversite öğrencilerimize, okullarına gidiş ve dönüşleri için ulaşım desteği sağlayacağız" dedi.

| 11 Ekim 2022 16:33
KIRTASİYE YARDIMI BAŞVURUSU E-DEVLET | Kırtasiye yardımı nedir, ne kadar, kimlere verilir? Kırtasiye yardımı başvuru şartları, gerekli belgeler

İlkokul, ortaokul ve liselerin açılmasında geri sayım devam ederken veli ve öğrencileri kırtasiye telaşı sardı. Kırtasiye malzemeleri almakta zorlanan kişiler ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın verdiği Kırtasiye Yardımı hakkında araştırmalara başladı. Peki kırtasiye yardımı nedir, ne kadar, kimlere verilir? Kırtasiye yardımı başvuru şartları nedir? İşte kırtasiye yardımı başvuru ekranı ve tüm detaylar haberimizde.

İkan Alkan Düşyolu | 31 Ağustos 2022 23:16
Okula Dönüş Başlıyor !

Yakında Okullar , ozel okullar , Kolejler , Anaokullar , Dershaneler , Kurs Yerleri ,Okul Servisleri açılıyor.

İkan Alkan Düşyolu | 30 Ağustos 2022 20:43
Teknofest’de Final Heyecanı Yaşanacak

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’te başarılara imza atmaya devam ediyor.

Nejla Çetinoğlu | 29 Temmuz 2022 16:06
NECMİ ASFUROĞLU OKULUNDAN BÜYÜK BAŞARI

23 ülkeden 195 sporcunun mücadele ettiği Avrupa Okullar Satranç Şampiyonasında Türkiye turnuvayı en başarılı ülke olarak tamamladığı şampiyonada Ülkemizi ve Okulumuzu temsilen öğrencimiz Nadiye BEREKETOĞLU başarı ile temsil etti.

Gamze Kumlu Melodi Radyo | 28 Temmuz 2022 18:29
HATAY’A GÜMÜŞ MADALYA BAHÇEŞEHİR’DEN

Ermenistan Erivan’da düzenlenen 63 ülke ve 237 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen 33. Uluslararası Biyoloji Olimpiyatlarında Türkiye’yi temsil eden Bahçeşehir Koleji Hatay Kampüsü Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencisi Abdullah Akif ÇELİKKAYA gümüş madalya ile ülkemizi gururlandırdı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 28 Temmuz 2022 16:31
Müdür Tecimen peruk yapım kursunu ziyaret etti

Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Tecimen, Başkanlığını Avukat Mehmet Yalçın’ın yaptığı Yayladağılılar Derneği bünyesinde kurulan peruk dikim kursunu ziyaret etti.

Ragibe Gülen | 15 Ocak 2022 11:51
10 FARKLI ÜLKEDEN KATILIMCILAR ROMANYA’DA BİR ARAYA GELDİLER

Avrupa Birliği Erasmus+ Programı kapsamında gerçekleştirilen “FundYour IDE+A” adlı gençlik çalışanlarına yönelik eğitim kursuna 3 (üç) gençlik çalışanımız katılarak Romanya’nın Costinesti şehrinde uygulamalı eğitim almışlardır.

Gamze Kumlu Melodi Radyo | 11 Aralık 2021 12:56
Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Hayıtlı Olsun

Antakya ilçe Milli Eğitim Müdürü olarak başarılı bir dönem geçiren Mesut Çerko, Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atandı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 19 Ağustos 2021 16:18
Türkiye’de Gençlerin Rolü Ve Girişimcilik Konferansı Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Türkiye’de Gençlerin Rolü Ve Girişimcilik Konferansı için Sıkça Sorulan Sorular
Türkiye’de Gençlerin Rolü Ve Girişimcilik Konferansı En Gücel Haberler
Türkiye’de Gençlerin Rolü Ve Girişimcilik Konferansı Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Türkiye’de Gençlerin Rolü Ve Girişimcilik Konferansı Firma Rehberi Nerde?
Türkiye’de Gençlerin Rolü Ve Girişimcilik Konferansı Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Türkiye’de Gençlerin Rolü Ve Girişimcilik Konferansı Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Türkiye’de Gençlerin Rolü Ve Girişimcilik Konferansı En Popüler Haber Listesi Nerede?
Türkiye’de Gençlerin Rolü Ve Girişimcilik Konferansı Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Türkiye’de Gençlerin Rolü Ve Girişimcilik Konferansı İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Türkiye’de Gençlerin Rolü Ve Girişimcilik Konferansı Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Türkiye’de Gençlerin Rolü Ve Girişimcilik Konferansı Son Güncellemeleri Neler?
Türkiye’de Gençlerin Rolü Ve Girişimcilik Konferansı Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Türkiye’de Gençlerin Rolü Ve Girişimcilik Konferansı Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Türkiye’de Gençlerin Rolü Ve Girişimcilik Konferansı Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?