İSKENDERUN'DA AB HİBE DESTEKLİ PROJE TANITIMI googlepng

HATAY - İş Sendikası ile Payas Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi işbirliğinde hazırlanan, AB Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi Hibe Programı kapsamındaki ''Sosyal Diyalog Yoluyla Metal Sektöründe Mesleki Yeterliliklerin Geliştirilmesi Projesi'nin tanıtımı İskenderun'da yapıldı.
İSKENDERUN+#39;DA+AB+HİBE+DESTEKLİ+PROJE+TANITIMI Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Proje Koordinatörü Mehmet Pancar, Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) konferans salonunda yapılan toplantıdaki konuşmasında, hedef grupları arasında gençler, öğrenciler, okullar ve mesleki eğitim kuruluşlarının bulunduğunu bildirdi.      İskenderun Körfezi'nde faaliyet gösteren demir-çelik sektöründeki pilot dallarda mesleki yeterliliğin kazandırılmasına ayrı bir önem verdiklerini belirten Pancar, bu kapsamda AB'deki iyi modellerin incelenerek Türkiye için özgün model geliştirmenin çabasında olduklarını kaydetti.      Çelik İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Cengiz Gül de AB'ye katılım yolundaki Türkiye'nin hedefinin, üretim ve ekonomide daha üst basamaklara çıkmak olduğunu söyledi.      Teknolojideki gelişmelerin sanayi üretimine yansıdığını ve küresel rekabette en önemli unsur haline geldiğini belirten Gül, Türkiye'de mesleki yeterlilik konusunda uluslararası standartlar bulunmadığını, sosyal diyalog yoluyla sorunu çözmek istediklerini ve projeyi önemsediklerini vurguladı.      Gelişen teknolojinin ihtiyaçlarına uyumlu iş gücüne ihtiyaç duyulduğunu belirten Gül, ''Ülkemiz işgücü yönünden önemli bir potansiyele sahiptir. Ancak mevcut sınav ve belgelendirme yöntemlerinde yaşanan karmaşalık ve kirlilik bi geniş potansiyeli verimli kullanamama problemine yol açmaktadır. Bu nedenle Ulusal Yeterlilik Sistemine dayalı meslek standatlarının geliştirilmesine, sınav ve belygelendirme mlerkezlerine ihtiyaç duyulmaktadır'' dedi.      İl Milli Eğitim Müdürü Şenol Genç de eğitimin sadece okulda olamayacağını belirterek, mesleki eğitime ve meslek liselerine ağırlık verilmesi gerektiğini ifade etti.      Meslek liselerine ağırlık verdiklerini belirten Genç, ''Hatay'da 110 ortoöğretim kurumu var. Bunun 70'i meslek, 40'ı da Anadolu Lisesi oldu, seneye 10 daha ekleyeceğiz ve meslek lisesi sayımız 80 olacak'' dedi.      Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdür Yardımcısı Hasan Terzi de çeşitli istatistik verilerine göre Türkiye'de istihdam edilenlerin önemli bölümünün vasıfsız olduğunu belirtti.      Avrupa ülkelerinin vasıflı eleman istediğini ifade eden Terzi, ''Sosyal diyalog yoluyla metal sektörüne mesleki yeterliliklerin geliştirilmesini amaçlayan bu proje farkındalık oluşturuyor. Sektöre itici güç olacak bu projenin beklenen sonuçları vermesini diliyorum'' dedi.      İTSO Başkan Vekili Müfit Tennioğlu da eğitim projelerine katkı vermeye her zaman hazır olduklarını ifade etti.      Toplantıya, İSDEMİR Genel Müdürü İsmail Akçakmak, İTSO yöneticileri, işadamları,belde belediye başkanları ve davetliler katıldı.  
İSKENDERUN'DA AB HİBE DESTEKLİ PROJE TANITIMI haberi 24 Eylül 2010 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Ekonomi kategorisine, ilgili firma Hatay /  1974 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
İSKENDERUN'DA AB HİBE DESTEKLİ PROJE TANITIMI haberi, Hatay Ekonomi Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Ekonomi kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 1974 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
İSKENDERUN+#39;DA+AB+HİBE+DESTEKLİ+PROJE+TANITIMI Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
İSKENDERUNveamp;#39;DA AB HİBE DESTEKLİ PROJE TANITIMI Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 25 Nisan 2024 Perşembe 19:47 https://firmarehberim.com/haber/ekonomi/iskenderunda-ab-hibe-destekli-proje-tanitimi-1066 #İSKENDERUNveamp;#39;DA #AB #HİBE #DESTEKLİ #PROJE #TANITIMI #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #İSKENDERUNveamp;#39;DAAB #ABHİBE #HİBEDESTEKLİ #DESTEKLİPROJE #PROJETANITIMI #İSKENDERUNveamp;#39;DAABHİBEDESTEKLİPROJETANITIMI #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Ekonomi Haberleri googlepng

Semir Öztürk 635 Oyla Başkan Seçildi

Semir Öztürk 635 Oyla Defne Harbiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı oldu.

Mehmet Katırcıoğlu | 16 Ağustos 2021 12:14
NEVZAT GONCA 444 OYLA GÜVEN TAZELEDİ.

Geçtiğimiz Hafta 15 Temmuz 2021 Perşembe Günü Yayladağı mesire Alanında gerçekleşen 3 yıllık müddetle yeni yönetimi seçmek için gerçekleşen seçim için Yayladağı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet kooperatifi üyeleri bir araya geldi.

Mehmet Katırcıoğlu | 23 Temmuz 2021 12:25
ZAM ÜSTÜNE ZAM

ZAM ÜSTÜNE ZAM Hatay Büyükşehir Belediyesi Toplu taşıma araçlarında şaşırtan zam

Gamze Kumlu Melodi Radyo | 24 Mayıs 2021 15:50
Gelir Uzmanlığı Strateji Soru Bankası 2017 Çıktı

Gelir idaresi grup müdürlüğü, Vergi dairesi müdürlüğü, Vergi dairesi müdür yardımcılığı, gelir uzmanlığı, Mali müşavirlik sınavları için strateji soru bankası Satışa sunuldu.

Mehmet Katırcıoğlu | 16 Mayıs 2017 18:40
YAPILAN ZAM BEKLENTİLERİMİZİN ÇOK AŞAĞISINDA

TÜRKİYE İŞÇİ EMEKLİLERİ DERNEĞİ İSKENDERUN ŞUBE BAŞKANI UYAN: ''YAPILAN ZAM BEKLENTİLERİMİZİN ÇOK AŞAĞISINDA''

| 13 Ekim 2010 00:00
İSKENDERUN GENÇ İŞADAMLARI DERNEĞİNDE İSTİFALAR

HATAY - İskenderun Genç İşadamları Derneği (İSGİAD) üyesi 23 kişinin istifa ettiği bildirildi. 

| 13 Ekim 2010 00:00
NARENCİYE ÜRETİCİLERİ ZOR DURUMDA KALDI

DÖRTYOL TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİF BAŞKANI EKER: -''NARENCİYE TEŞVİK PRİMLERİNİN ERKEN AÇIKLANMAMASI NEDENİYLE ÜRETİCİ ZOR DURUMDA KALDI''

| 10 Ekim 2010 00:00
AYAKKABICILAR SİTESİ'NİN KURULMASI İÇİN 1 MİLYON 200 BİN LİRALIK NAKDİ YARDIM KABUL EDİLDİ

HATAY İL GENEL MECLİS TOPLANTISI -İL ÖZEL İDARE MÜDÜRLÜĞÜ GENEL SEKRETERİ ÖZSOY: -''ANTAKYA AYAKKABICILAR SİTESİ'NİN KURULMASI İÇİN İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN TALEP ETTİĞİMİZ 1 MİLYON 200 BİN LİRALIK NAKDİ YARDIM KABUL EDİLDİ''

| 04 Ekim 2010 00:00
İskenderun&Amp;#39;Da Ab Hibe Destekli Proje Tanitimi Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
İskenderun&Amp;#39;Da Ab Hibe Destekli Proje Tanitimi için Sıkça Sorulan Sorular
İskenderun&Amp;#39;Da Ab Hibe Destekli Proje Tanitimi En Gücel Haberler
İskenderun&Amp;#39;Da Ab Hibe Destekli Proje Tanitimi Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
İskenderun&Amp;#39;Da Ab Hibe Destekli Proje Tanitimi Firma Rehberi Nerde?
İskenderun&Amp;#39;Da Ab Hibe Destekli Proje Tanitimi Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
İskenderun&Amp;#39;Da Ab Hibe Destekli Proje Tanitimi Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
İskenderun&Amp;#39;Da Ab Hibe Destekli Proje Tanitimi En Popüler Haber Listesi Nerede?
İskenderun&Amp;#39;Da Ab Hibe Destekli Proje Tanitimi Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
İskenderun&Amp;#39;Da Ab Hibe Destekli Proje Tanitimi İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
İskenderun&Amp;#39;Da Ab Hibe Destekli Proje Tanitimi Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
İskenderun&Amp;#39;Da Ab Hibe Destekli Proje Tanitimi Son Güncellemeleri Neler?
İskenderun&Amp;#39;Da Ab Hibe Destekli Proje Tanitimi Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
İskenderun&Amp;#39;Da Ab Hibe Destekli Proje Tanitimi Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
İskenderun&Amp;#39;Da Ab Hibe Destekli Proje Tanitimi Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?