Şanlıurfa Artık AK Parti'nin googlepng

AK Parti yeni büyükşehir olan kentlerde atağa geçti. İlk hedef olan Şanlıurfa artık AK Parti'nin.
Şanlıurfa+Artık+AK+Parti+#39;nin Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

İlk defa 2011 yılının Mayıs ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş mitinginde nüfusu 750.000 aşan illerin büyükşehir yapılmasına ilişkin kanun tasarısı hazırladıklarını duyurmuştu. Daha sonra Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı 2011 yılına ilişkin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçları dikkate alınmdı ve 12 Kasım 2012 tarihi itibarıyla Büyükşehir yasa tasarısı, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilerek sayılı kanun olarak yasalaşmıştı. Böylece Büyükşehir Belediyesi sayısı 29'a yükselmişti. Ardından partiler arasında yeni belediyeleri kapma yarışı başladı. İşte bu noktada bugün AK Parti çok önemli bir adım attı. Bu yıl yapılacak seçimlerde oy oranları bir önceki seçime göre değişmez ise söz konusu 13 yeni büyükşehir belediyesinden 9'unu AK Parti'nin alacağına kesin gözüyle bakılıyor. Aynı şekilde diğer belediyelerden 3'ü de CHP'nin olacak. İzmir'in yanısıra Aydın, Tekirdağ ve Muğla CHP'nin olacak. Mardin, büyükşehir olunca AK Parti'den BDP'ye geçecek. Yani kısacası 29 büyükşehir belediye başkanlığının 23'ü AK Parti'nin, 4'ü CHP'nin, 2'sini de BDP'nin yönetimine geçecek. Yeni sistemden ise en zararlı çıkan MHP olacak MHP eğer oy oranları değişmezse elindeki 1 büyükşehiri de kaybedecek. Bu tabloda yeni büyükşehir olan illerden biri olan Şanlıurfa ilçelerin katılımı ile birlikte halihazırda AK Parti'ye geçeceğine kesin gözüyle bakılıyordu ancak AK Parti bu işi kesinleştirmek adına önemli bir adım attı ve Ahmet Eşref Fakıbaba'ya AK parti rozeti taktı. Şu an hali hazırda bağımsız belediye başkanı olarak Şanlıurfa'da görev yapan Fakıbaba kenti tümüyle bağımsızdan AK Parti'ye geçirmiş oldu. Yeni büyükşehirlerden önce 16 adet büyükşehir bulunuyordu. Bu 16 büyükşehirin 10 tanesi AK Parti'nin, 3 tanesi CHP'nin 1 tanesi MHP'nin 1 tanesi BDP'nin 1 tanesi de bağımsızdı. AK Parti işte bir adet olan bağımsız Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesini kendi saflarına çekti. 
Şanlıurfa Artık AK Parti'nin haberi 22 Ocak 2013 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Genel kategorisine, ilgili firma Hatay /  24579 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
Şanlıurfa Artık AK Parti'nin haberi, Hatay Genel Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Genel kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 24579 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
Şanlıurfa+Artık+AK+Parti+#39;nin Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
Şanlıurfa Artık AK Partiveamp;#39;nin Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 16 Nisan 2024 Salı 07:16 https://firmarehberim.com/haber/genel/sanliurfa-artik-ak-partinin--15333 #Şanlıurfa #Artık #AK #Partiveamp;#39;nin #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #ŞanlıurfaArtık #ArtıkAK #AKPartiveamp;#39;nin #ŞanlıurfaArtıkAKPartiveamp;#39;nin #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Genel Haberleri googlepng

DİLGAN (BİLGE) TAŞ KERTUŞ, HATAY BTK BAŞKANLIĞA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği –TÜRSAB- Antares Turizm Acenta sahibi Dilgan (Bilge) Taş Kertuş, Hatay BTK Başkanlığa adaylığını açıkladı.

İkan Alkan Düşyolu | 21 Eylül 2022 20:30
Cumhurbaşkanı Erdoğan Hatay’a Geliyor

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 25 Haziran 2021 Cuma günü Medeniyetler şehri Hatay'ımıza geliyor..

| 22 Haziran 2021 14:57
Hatay Radyo Melodi Fm 98.5

Hatay Radyo Melodi Fm 98.5 Hatay Defne bölgesinde Özgün Müzik, Arapça Müzik, Türkü Radyosu, Radyo Dinle, Online Radyo, Anadolu Rock, İnternet Radyoları, Rock Müzik, Etnik Müzik türünde yayın yapan radyo istasyonudur.

İkan Alkan Düşyolu | 30 Mayıs 2021 00:59
SM DÖNERDEN NEFES BEBEĞE DESTEK

Yıllardır Hatay halkına verdiği hizmetler ve yarattığı istihdamla adından sıkça söz ettiren Süleyman Koçak Grup yönetim kurulu başkanı Süleyman Koçak’tan anlamlı davranış…

Gamze Kumlu Melodi Radyo | 29 Mayıs 2021 16:10
İŞÇİ VE EMEKÇİNİN BAYRAMI 1 MAYIS

1 MAYISTA YAŞANAN GENELGEDEN DOLAYI MEYDANLARDA OLAMIYORUZ AMA İLERLEYEN GÜNLERDE ANLAMINA YAKIŞIR ŞEKİLDE DOSTLUK VE DAYANIŞMA HAVASINDA MEYDANLARDA KUTLAMAK DİLEĞİ İLE

Gamze Kumlu Melodi Radyo | 30 Nisan 2021 15:29
Neden Ücretsiz Firma Rehberi ?

Firma Rehberi Firmanızı 5 Adımda ekleyeceğini Ücretsiz Firma Rehberidir.

Mehmet Katırcıoğlu | 13 Mart 2021 19:26
MESUT YILMAZ VEFAT ETTİ

Eski başbakanlardan ve Anavatan Partisi eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz vefat etti.

Mehmet Katırcıoğlu | 30 Ekim 2020 11:58
Kampanya

Bayram Kampanyası Oto Cam Filimleri 100 TL

| 25 Temmuz 2020 08:50
Havai fişek fabrikasında patlama

Sakarya Hendek'te havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 03 Temmuz 2020 14:39
Berber ve kuaförlerin Yeni çalışma sistemi

Pazartesi günü açılacak olan berber, güzellik salonu ve kuaförlerin 09.00- 21.00 saatleri arasında faaliyet yürütebileceği, randevu sistemiyle hizmet sunumunun esas olacağı açıklandı. Genelgede ayrıca, bu iş yerlerindeki temizlik ortamının korunması için bir dizi kural yer aldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 08 Mayıs 2020 13:51
Şanlıurfa Artık Ak Parti&Amp;#39;Nin Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Şanlıurfa Artık Ak Parti&Amp;#39;Nin için Sıkça Sorulan Sorular
Şanlıurfa Artık Ak Parti&Amp;#39;Nin En Gücel Haberler
Şanlıurfa Artık Ak Parti&Amp;#39;Nin Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Şanlıurfa Artık Ak Parti&Amp;#39;Nin Firma Rehberi Nerde?
Şanlıurfa Artık Ak Parti&Amp;#39;Nin Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Şanlıurfa Artık Ak Parti&Amp;#39;Nin Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Şanlıurfa Artık Ak Parti&Amp;#39;Nin En Popüler Haber Listesi Nerede?
Şanlıurfa Artık Ak Parti&Amp;#39;Nin Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Şanlıurfa Artık Ak Parti&Amp;#39;Nin İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Şanlıurfa Artık Ak Parti&Amp;#39;Nin Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Şanlıurfa Artık Ak Parti&Amp;#39;Nin Son Güncellemeleri Neler?
Şanlıurfa Artık Ak Parti&Amp;#39;Nin Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Şanlıurfa Artık Ak Parti&Amp;#39;Nin Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Şanlıurfa Artık Ak Parti&Amp;#39;Nin Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?