AĞRI İLİ GENEL TANITIM googlepng

AĞRI'NIN PLAKASI: 04 AĞRI'NIN NÜFUSU: 530,879 AĞRI'NIN İLÇELERİ: Eleşkirt, Taşlıçay, Diyadin, Doğubayazıt, Hamur, Tutak ve Patnos.
AĞRI+İLİ+GENEL+TANITIM Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

AĞRI'NIN TARİHİ DOKUSUNDA NELER VARDIR? Ağrı ili tarih boyunca birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Hititler, Hurriler, Urartular, Kimmerler, Asurlular, Medler, Persler. Bölgeye gelen ilk Türkler Sakalardır. Bölge Hz. Osman zamanında İslâm orduları tarafından fethedilmiştir. Abbasilere kadar Müslümanların elinde kalan bölge, daha sonra Bizans kontrolüne geçmiştir. 1071 Malazgirt savaşı sonrası bölgeye Türk boyları gelmeye başlamıştır. Ermenilerin harekete geçmeleri, 93 ve Birinci Dünya Savaşları sırasında hızlandı. Rusya savaş öncelerinde Ermenileri kışkırtmış ve parlak bir gelecek vaat ederek, halkımızı katlettirmiştir. Rusya, ABD, Fransa ve İngiltere'nin desteğini alan Ermeniler, devlet kurma hevesine kapılıp yüzyıllarca birlikte yaşadıkları Müslümanları katletmeye başlayınca, Osmanlı Devleti bazı tedbirler almak zorunda kaldı. AĞRI'DA NEREDE GEZİLİR? Doğu Beyazıt Kalesi, Beyazıt Eski Camii, Diyadin Kalesi, Avni Kalesi, Ma Mağaraları, İshakpaşa Sarayı, Aznavur Tepe, Tokluca Kalesi, Üç Kilise, Ağrı Dağı, Kızıl Ziyaret Kalesi, Hamur Kümbeti ve Karagöz Kilisesi. AĞRI'DA NEREDE YEMEK YENİR? Ayran aşı, kesme aşı, saç kavurma, Abdigör köftesi, halise, haşıl, hengel, kuymak çılbır, kete, bişi, mercimekli köfte, çiriş ketesi, murtuğa, haside, keledaş, çaşır ve kuşekmeği çorbası Ağrı Merkezde bulunan Sultan Sofrası adlı restoran, Ağrı'nın ünlü mekânlarındandır. AĞRI'DA NE ÜRETİLİR? İlin endüstri ürünleri ve sanayi malları genellikle uzak illerden sağlanmaktadır. Belli başlı sanayi, Ağrı Şeker Fabrikası, et kombinası ve Doğu Beyazıt Yem Fabrikasıdır. Ağrı Firma Rehberi : Ağrı Firma Rehberime, firmanızı ücretsiz eklemek için tıklayınız...
AĞRI İLİ GENEL TANITIM haberi 23 Ağustos 2016 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek  kategorisine, ilgili firma Ağrı Valiliği adına Ağrı / Doğubeyazıt muhabirimiz Mehmet Katırcıoğlu tarafından sektörüne eklenmiş olup  1667 kişi tarafından okunmuş 3 kişi tarafından beğenilip 1 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
İlgili Firma
İlgili Sektör
AĞRI İLİ GENEL TANITIM haberi, Ağrı Doğubeyazıt Haberleri Ağrı ili Doğubeyazıt ilçesi mahallesinde kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 1667 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
AĞRI+İLİ+GENEL+TANITIM Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
AĞRI İLİ GENEL TANITIM Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Ağrı Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 25 Nisan 2024 Perşembe 11:30 https://firmarehberim.com/haber/il-ilce-tanitim/agri-ili-genel-tanitim--26208 #AĞRI #İLİ #GENEL #TANITIM #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Ağrı #Haberleri #Firma #Rehberim #AĞRIİLİ #İLİGENEL #GENELTANITIM #AĞRIİLİGENELTANITIM #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Haberleri googlepng

Kayıtlı haber bulunamadı.
Ağri İli Genel Tanitim Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Ağri İli Genel Tanitim için Sıkça Sorulan Sorular
Ağri İli Genel Tanitim En Gücel Haberler
Ağri İli Genel Tanitim Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Ağri İli Genel Tanitim Firma Rehberi Nerde?
Ağri İli Genel Tanitim Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Ağri İli Genel Tanitim Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Ağri İli Genel Tanitim En Popüler Haber Listesi Nerede?
Ağri İli Genel Tanitim Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Ağri İli Genel Tanitim İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Ağri İli Genel Tanitim Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Ağri İli Genel Tanitim Son Güncellemeleri Neler?
Ağri İli Genel Tanitim Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Ağri İli Genel Tanitim Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Ağri İli Genel Tanitim Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?