BALIKESİR İLİ GENEL TANITIMI googlepng

BALIKESİR 10 NÜFUSU:1,118.313 İLÇELERİ: Ayvalık, Balya, Bandırma, Balgadiç, Burhaniye, Edremit, Erdek, Gömeç, Gönen,
BALIKESİR+İLİ+GENEL+TANITIMI Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Havran, İvrindi, Kepsut, Manyas, Marmara, Savaştepe, Sındırgı ve Susurluk.        TARİHÇESİ:Balıkesir ve çevresinde bulunan pek çok höyük,      . iskan edilmiş mağara ve düz yerleşim yerlerinde yapılan araştırmalarda ele geçen bulgular, buralarda bilinmeyen çok eski      ' zamanlarda M.Ö.8000-3000 yılları arasında yerleşilmiş olduğunu ortaya koymaktadır. 4. Truva döneminde (M.Ö. 1800-1250) Antik) Çağda İda diye anılan Kaz dağlan eteklerinde geçen efsanevî Truva savaşları bölge halkını da derinden etkilemiştir. 1071 Malazgirt zaferiyle Anadolu'nun kapıları Türklere, bir daha kapanmamak üzere açıldı. 1080'de Süleyman Şah Kyzikos'u ele geçirdi. 1081'de Ulubat gölü kıyısında Bizans ordusu yok edildi.. NEREDE GEZİLİR:Balıkesir'in tamamında birçok tarihî eser ve kalıntıları vardır. Saat kulesi bunların başta gelenlerindendir. Hemen hemen bütün ilçeleri görülmeye değerdir. Ayrıca kaplıcaları ve içmeceleri de çok meşhurdur. NE YENİR:Kaymak hamuru, tirit, tavuklu mantı, kapama, metez, sura, saçaklı mantı, peynirli patlıcan, börülce ekşilemesi, hamur çorbası, Erdek havyan, yumurta dolması, soslu fileto balık, soslu uskumru, dağar kebabı, yoğurtlu et ve kırmızıbiberli börülce. Ünlü Tatlılar:Balıkesir kaymaklısı, höşmerim, mafiş tatlısı, zerde tatlısı, kalçunya. NEREDE YENİR:Balıkesir'in merkezindeki Millî Kuvvetler caddesinde Onur lokantasında yöresel yemeklerin yanı sıra Osmanlı mutfağından lezzetler denenebilir. NE ÜRETİR:Balıkesir sanayi bakımından gelişmiş illerimizdendir. Başlıca sanayi tesisleri; zeytinyağı ve sabun, meyve, sebze ve balık konserve, pamuklu dokuma ve iplik, şeker, çimento, gübre, sülfürik asit, boraks ve asit, kâğıt, un, yem, süt, deri ve çorap, jeneratör, kereste ve mobilya fabrikaları ile birçok atölye mevcuttur. Yeni fabrika kurulmaya da devam edilmektedir. Tarımsal ürünler olarak ilimizde zeytin, narenciye, incir, pamuk, elma, armut, ayva, üzüm, buğday, arpa, mısır, yulaf, pancar, tütün, ayçiçeği, susam ve pirinç yetiştirilmektedir.
BALIKESİR İLİ GENEL TANITIMI haberi 26 Ağustos 2016 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek  kategorisine, ilgili firma Balıkesir Valiliği adına Balıkesir / Gönen muhabirimiz Mehmet Katırcıoğlu tarafından sektörüne eklenmiş olup  1538 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
İlgili Firma
İlgili Sektör
Şehir
BALIKESİR İLİ GENEL TANITIMI haberi, Balıkesir Gönen Haberleri Balıkesir ili Gönen ilçesi mahallesinde kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 1538 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
BALIKESİR+İLİ+GENEL+TANITIMI Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
BALIKESİR İLİ GENEL TANITIMI Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Balıkesir Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 24 Nisan 2024 Çarşamba 17:34 https://firmarehberim.com/haber/il-ilce-tanitim/balikesir-ili-genel-tanitimi-26244 #BALIKESİR #İLİ #GENEL #TANITIMI #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Balıkesir #Haberleri #Firma #Rehberim #BALIKESİRİLİ #İLİGENEL #GENELTANITIMI #BALIKESİRİLİGENELTANITIMI #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Haberleri googlepng

Kayıtlı haber bulunamadı.
Balikesir İli Genel Tanitimi Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Balikesir İli Genel Tanitimi için Sıkça Sorulan Sorular
Balikesir İli Genel Tanitimi En Gücel Haberler
Balikesir İli Genel Tanitimi Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Balikesir İli Genel Tanitimi Firma Rehberi Nerde?
Balikesir İli Genel Tanitimi Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Balikesir İli Genel Tanitimi Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Balikesir İli Genel Tanitimi En Popüler Haber Listesi Nerede?
Balikesir İli Genel Tanitimi Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Balikesir İli Genel Tanitimi İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Balikesir İli Genel Tanitimi Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Balikesir İli Genel Tanitimi Son Güncellemeleri Neler?
Balikesir İli Genel Tanitimi Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Balikesir İli Genel Tanitimi Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Balikesir İli Genel Tanitimi Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?