BİTLİS İLİ GENEL TANITIMI googlepng

BİTLİS 13 NÜFUSU:327,886 İLÇELERİ: Ahlat, Tatvan, Adilcevaz, Güroymak, Hizan ve Mutki.
BİTLİS+İLİ+GENEL+TANITIMI Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

TARİHÇESİ:Geçmişi M.Ö. 2000'li yıllara dayanan bir yerleşim merkezi olan Bitlis il sınırları içinde Urartu, Pers, Makedonya krallığı Roma ve Bizans dönemine ait izlere rastlanmaktadır. Halife Hz.Ömer zamanında (641) İslâm'la tanışan Bitlis Emeviler, Abbasiler, Mervaniler yönetiminde kalmıştır.1537 tarihli bir icmal defterinde Bitlis çevresindeki Tatvan, Ahlat, Muş, Bulanık ve Hıns nahiyeleri kendine bağlı olan bir Osmanlı ili olarak gösterilmektedir. Bitlis 17, 18 ve 19. yy.da bölgenin sanat ve kültür merkezi olmuştur. Dönemin medrese,  cami,  külliye,  han, hamam,  gibi yapıları bugün ilin geçmişteki o parlak döneminin delili olarak ayakta durmaktadır. NEREDE GEZİLİR:Nemrut Dağı ve krater gölü, Ahlat Müzesi, Ulu Cami, Bitlis Kalesi, Tatvan Kalesi, Emir Ali Kümbeti, Kührevi Türbesi, Ahlat Selçuklu Mezarlığı, Küllüce, Ahlat Harabe şehri. NE YENİR: Mastaba çorbası, kurti çorbası, piçoş aşı, büryan kebabı, içli köfte, yalancı köfte, kendir pilavı, katıklı dolma, çorti taplemesi, şekalok yemeği, çorti köftesi, gari aşı, glorik, gebol, çireş pancarı, kengerli pilav, etli keşkek, cacık ve ciğer taplaması. Ünlü Tatlılar:Halbur hurması, şeker helvası. NEREDE   YENİR:   Bitlis   merkezde   bulunan   birkaç   lezzet noktasının isimleri: Mavi Köşk lokantası, Mermut Restaurant ve Yalı Restaurant’tır. NE ÜRETİR:Birinci sırayı buğday alır. Sulu tarım ürünlerini ise sırasıyla şeker pancarı ve tütün oluşturur. Bunun dışında hayvancılığın geniş çapta yapılması dolayısıyla yem bitkileri üretimi de önemli yer tutar. Bunu yanında ceviz ve bal üretimi de önemli bir yer tutar. Diğer üretilen tarımsal ürünler ise şunlardır; çavdar, fasulye, soğan, patates, lahana, kavun, karpuz, patlıcan, domates, biber, armut, elma, kiraz, vişne, dut üretimi de ilin ekonomisi açısından önemli bir yer tutar. El sanatları; bastonculuk, halıcılık, kilimcilik, çömlekçilik, iğne ve boncuk oyası.
BİTLİS İLİ GENEL TANITIMI haberi 08 Ekim 2016 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek  kategorisine, ilgili firma Bitlis Valiliği adına Bitlis / Bitlis Merkez muhabirimiz Mehmet Katırcıoğlu tarafından sektörüne eklenmiş olup  1402 kişi tarafından okunmuş 1 kişi tarafından beğenilip 1 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
İlgili Firma
İlgili Sektör
BİTLİS İLİ GENEL TANITIMI haberi, Bitlis Bitlis Merkez Haberleri Bitlis ili Bitlis Merkez ilçesi mahallesinde kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 1402 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
BİTLİS+İLİ+GENEL+TANITIMI Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
BİTLİS İLİ GENEL TANITIMI Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Bitlis Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 25 Nisan 2024 Perşembe 09:24 https://firmarehberim.com/haber/il-ilce-tanitim/bitlis-ili-genel-tanitimi-26597 #BİTLİS #İLİ #GENEL #TANITIMI #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Bitlis #Haberleri #Firma #Rehberim #BİTLİSİLİ #İLİGENEL #GENELTANITIMI #BİTLİSİLİGENELTANITIMI #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Haberleri googlepng

Kayıtlı haber bulunamadı.
Bitlis İli Genel Tanitimi Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Bitlis İli Genel Tanitimi için Sıkça Sorulan Sorular
Bitlis İli Genel Tanitimi En Gücel Haberler
Bitlis İli Genel Tanitimi Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Bitlis İli Genel Tanitimi Firma Rehberi Nerde?
Bitlis İli Genel Tanitimi Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Bitlis İli Genel Tanitimi Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Bitlis İli Genel Tanitimi En Popüler Haber Listesi Nerede?
Bitlis İli Genel Tanitimi Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Bitlis İli Genel Tanitimi İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Bitlis İli Genel Tanitimi Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Bitlis İli Genel Tanitimi Son Güncellemeleri Neler?
Bitlis İli Genel Tanitimi Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Bitlis İli Genel Tanitimi Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Bitlis İli Genel Tanitimi Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?