BURDUR İLİ GENEL TANITIMI googlepng

BURDUR 15 NÜFUSU:251,181 İLÇELERİ:Ağlasan, Bucak, Gölhisar, Karamanlı, Kemer, Tefenni, Yeşilova, Çavdır, Altınyayla ve Çeltikçi.
BURDUR+İLİ+GENEL+TANITIMI Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

TARİHÇESİ:Tarih öncesi devirlerden itibaren Burdur ve çevresi yerleşim sahası olarak görülmektedir. Burdur'un Hacılar köyünde yapılan kazılar, buradaki yerleşim M.Ö. 7 bin yılma kadar uzandığını göstermektedir. Friglerin, Lidyalılarııı, Perslerin, Makedonların, Bergama krallığının, Roma'nın, Bizans'ın, hâkimiyetinde kalan bölgeyi, 1071 Malazgirt zaferinden kısa bir süre sonra Kutalmışoğlu Süleyman Şah ele geçirdi. Cepheye çok sayıda gönüllünün yanı sıra, silah, cephane, yiyecek ve giyecek göndermişlerdir. 1920'de toplanan Büyük   Millet   Meclisi'ne   Burdur'dan   ünlü   kişiler katılmıştır. En ünlüsü ise; İstiklal Marşı'nın Şairi Mehmet Akif Ersoy'dur. NEREDE GEZİLİR:İnsuyu Mağarası, Salda Gölü, Aziziye Ormanları, Tymbrianassos, Sagalassos, Kremna ve Kibyra Eskiçağ Kentleri, Burdur Ulu camisi, Şeyh Sinan ve Taş Camileri, Baltaoğlu, Tabak Hamamları, İncir Kervansarayı ve Burdur Müzesi. NE YENİR:Testi kebabı, düğürcük, şiş köfte, Bucak nohudu ve bucak fasulyesi. Ünlü Tatlılar: Kabak helvası, ceviz ezmesi, ceviz helvası, burdur muhallebisi, Karaaliler kavunu ve beyler kavunu. NEREDE YENİR:Burdur Gazi caddesinde bulunan Özsarı Kebap Salonu şehrin lezzet noktalarından biridir. Kebaplarıyla tanınan bu mekân, şiş köftesiyle de meşhur. NE ÜRETİR:Burdur'da tarımsal ürünlerde buğday arpa ilk sırayı alır. Bunu yanında şeker pancarı, haşhaş, tütün, anason, yer fıstığı, üzüm, gül yağı için yetiştirilen gül. Sanayi kolları ise şeker fabrikası, et kombinası, sütlü maddeler yapımı, un fabrikalarıdır. El sanatları; halıcılık, kilim dokumacılığı, bakırcılık, hasır dokumacılığı ve dericilik.
BURDUR İLİ GENEL TANITIMI haberi 08 Ekim 2016 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek  kategorisine, ilgili firma Burdur Valiliği adına Burdur / Burdur Merkez muhabirimiz f tarafından sektörüne eklenmiş olup  1132 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Muhabir
İlgili Firma
İlgili Sektör
BURDUR İLİ GENEL TANITIMI haberi, Burdur Burdur Merkez Haberleri Burdur ili Burdur Merkez ilçesi mahallesinde kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 1132 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
BURDUR+İLİ+GENEL+TANITIMI Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
BURDUR İLİ GENEL TANITIMI Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Burdur Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 29 Mart 2024 Cuma 01:03 https://firmarehberim.com/haber/il-ilce-tanitim/burdur-ili-genel-tanitimi--26603 #BURDUR #İLİ #GENEL #TANITIMI #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Burdur #Haberleri #Firma #Rehberim #BURDURİLİ #İLİGENEL #GENELTANITIMI #BURDURİLİGENELTANITIMI #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Haberleri googlepng

Kayıtlı haber bulunamadı.
Burdur İli Genel Tanitimi Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Burdur İli Genel Tanitimi için Sıkça Sorulan Sorular
Burdur İli Genel Tanitimi En Gücel Haberler
Burdur İli Genel Tanitimi Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Burdur İli Genel Tanitimi Firma Rehberi Nerde?
Burdur İli Genel Tanitimi Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Burdur İli Genel Tanitimi Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Burdur İli Genel Tanitimi En Popüler Haber Listesi Nerede?
Burdur İli Genel Tanitimi Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Burdur İli Genel Tanitimi İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Burdur İli Genel Tanitimi Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Burdur İli Genel Tanitimi Son Güncellemeleri Neler?
Burdur İli Genel Tanitimi Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Burdur İli Genel Tanitimi Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Burdur İli Genel Tanitimi Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?