ÇANKIRI İLİ GENEL TANITIMI googlepng

ÇANKIRI 18 NÜFUSU:174,012 İLÇELERİ:Atkaracalar, Bayramören, Çerkeş, Eldivan, Eskipazar, Ilgaz, Kızılırmak, Korgun, Kurşunlu, Orta, Şabanözü ve Yapraklı.
ÇANKIRI+İLİ+GENEL+TANITIMI Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

TARİHÇESİ:1071 'de başlayan Anadolu'nun fethi, Süleyman Şahın 1075'de İznik'i alarak Anadolu Selçuklu Devletinin temellerini atmasıyla devam etmiş, aynı zamanda 1080'deki büyük Türkmen Göçü ile Anadolu'daki Türk nüfusu hızlı bir artış göstermiştir. Çankırı yöresi 1417'den sonra Candaroğullan'ndan Kasım Bey'in yönetiminde Osmanlı Devletine bağlı olmakla birlikte, Kastamonu ve Sinop yöresinde Candaroğulları'nın egemenliği sürüyordu. 1461 'de Fatih Sultan Mehmed Trabzon seferine giderken, askeri ve ekonomik Önemi olan Sinop'u elinde tutan ve Trabzon'daki Pontus Devleti’yle de ilişkileri olan bu beyliği kesin olarak ortandan kaldırdı. Mütareke ve Millî Mücadele yıllarında Çankırı, doğrudan işgal görmediği ve işgal bölgelerinden de oldukça uzak olduğu için, Çankırı’da işgale karşı örgütlenmeler, ancak Mayıs 1920'den sonra gerçekleştirildi. NEREDE GEZİLİR:Gerdek Boğazı, Kayadibi, Hisariçi, İnköyü, Delik Kaya Mezarları, Cendere Köyü, Mezar Odası, Çankırı ve Asar Kaleleri, Çukur Mescid, Çankırı Ulu Camisi, Taş Mescit (Şifahane), İmaret, Kurşunlu Hamamları ve Çankırı Müzesi. NE YENİR:Etli hamur (mantı), tarhana çorbası, gözleme cızlama, güveç, pıhtı aşı, harmandaşı, fit fit aşı, cevizli hamur, çeç böreği, mıhlama, keşkek, çalma, tirit, yaren güveci, mıkla ve tutmaç. Ünlü Tatlılar:Çekme helvası, baklava, yumurta tatlısı ve höşmerim. NE ÜRETİR:Buğday, arpa, mısır, çeltik, patates, yeşil mercimek, şeker pancarı, ayçiçeği, kavun. Çankırı sanayisinde özelikle 1984'ten beri gelişmektedir. İlde hayvanı gıda ürünleri, tekstil sanayi, tarım araçları sanayi, tuğla imalâtı, silah sanayi, gıda sanayi (un fabrikaları, makarna fabrikaları vs.) sektörler Çankırı ekonomisine önemli katkılar sağlamaktadır.
ÇANKIRI İLİ GENEL TANITIMI haberi 10 Ekim 2016 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek  kategorisine, ilgili firma Çankırı Valiliği adına Çankırı / Çankırı Merkez muhabirimiz Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi tarafından sektörüne eklenmiş olup  1875 kişi tarafından okunmuş 1 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
İlgili Firma
İlgili Sektör
ÇANKIRI İLİ GENEL TANITIMI haberi, Çankırı Çankırı Merkez Haberleri Çankırı ili Çankırı Merkez ilçesi mahallesinde kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 1875 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
ÇANKIRI+İLİ+GENEL+TANITIMI Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
ÇANKIRI İLİ GENEL TANITIMI Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Çankırı Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 25 Nisan 2024 Perşembe 09:23 https://firmarehberim.com/haber/il-ilce-tanitim/cankiri-ili-genel-tanitimi--26616 #ÇANKIRI #İLİ #GENEL #TANITIMI #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Çankırı #Haberleri #Firma #Rehberim #ÇANKIRIİLİ #İLİGENEL #GENELTANITIMI #ÇANKIRIİLİGENELTANITIMI #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Haberleri googlepng

Kayıtlı haber bulunamadı.
Çankiri İli Genel Tanitimi Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Çankiri İli Genel Tanitimi için Sıkça Sorulan Sorular
Çankiri İli Genel Tanitimi En Gücel Haberler
Çankiri İli Genel Tanitimi Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Çankiri İli Genel Tanitimi Firma Rehberi Nerde?
Çankiri İli Genel Tanitimi Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Çankiri İli Genel Tanitimi Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Çankiri İli Genel Tanitimi En Popüler Haber Listesi Nerede?
Çankiri İli Genel Tanitimi Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Çankiri İli Genel Tanitimi İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Çankiri İli Genel Tanitimi Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Çankiri İli Genel Tanitimi Son Güncellemeleri Neler?
Çankiri İli Genel Tanitimi Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Çankiri İli Genel Tanitimi Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Çankiri İli Genel Tanitimi Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?