DENİZLİ İLİ GENEL TANITIMI googlepng

DENİZLİ 20 NÜFUSU:907,325 İLÇELERİ:Acıpayam, Akköy, Babadağ, Baklan, Bekilli, Beyağaç, Bozkurt, Buldan, Çal, Çameli, Çardak, Çivril, Güney, Honaz, Kale, Sarayköy, Serinhisar ve Tavas.
DENİZLİ+İLİ+GENEL+TANITIMI Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

TARİHÇESİ:Denizli ili, ilk defa bugünkü şehrin 6 km. kuzeyinde, Eskihisar Köyü civarında kurulmuştur. Şehir M.Ö. (261-246) yılları arasında, Laodikeia adı ile anılmıştır. Günümüzde kullanılan Denizli adı, Tonguzlu kelimelerinin zamanla ağızdan ağıza, değişmesiyle meydana gelmiştir. Daha sonra Pers, Büyük İskender, Roma ve Bizans, Selçuklular, Beylikler ve Osmanlı yönetimi yörede hakim olmuştur. Türkler, Denizli havalisini zapt ettikten sonra, şehir suyunun bol bulunduğu bugünkü Kaleiçi mevkiine nakletmişlerdir. l.Dünya Savaşı sonrasında 15 Mayıs 1919'da Yunan ordusu İzmir'e çıktığı gün, ilk karşı koyma hareketlerinden biri de Denizli'de gerçekleşmiştir. Bu arada Sivas Kongresine (4 Eylül 1919) Denizli sancağını temsilen Belevli Yusuf Bey, Ali Necip Bey, Helvacızade Mehmet Efendi, Dalamanlızade Mehmet Şükrü Bey katılmışlardır. Bu kongrede 4 delegeyle temsil edilen tek il Denizli olmuştur. NEREDE GEZİLİR:Pamukkale, Çamlık Yenice Kaplıcaları; Beycesultan Höyüğü, Laodikeia, Hierapolis ve Tripolis, Kalıntıları, Akhan, Çardakhan Kervansarayı, 2. Sultan Murad Camii, Beyce Sultan Kümbeti ve Pamukkale Müzesi. NE YENİR:Pirinç çorbası, buldan kebabı, kavurma yemeği, etli bakla, kara katma, türlü güveç, davet pilavı, kalsune, mantar böreği, çaput aşı, alaçora, sıyırma, yoğurtlu patlıcan gömmesi, sura, gamdıra çorbası, keşkek, kaçamak, kuru fasulye, nohut, sarma, dolma, bulgur pilavı, kabak ve soğan yahnisi. Kuzu kellesi ve kuzu kebabı da, bu bölgenin ünlü yemeklerindendir. Ünlü Tatlılar:İncir tatlısı. NEREDE YENİR:Denizli'nin alışveriş merkezinde bulunan Lezzet Kebap-namı diğer Kebapçı Enver'in Fırın Kebabı çok meşhurdur. NE ÜRETİR:Pamuk, tütün, leblebi, kavun, karpuz, domates, zeytin, soğan, havuç, üzüm. Denizli sanayi; çır çır sanayi, iplik sanayi, konfeksiyon sanayi, boya-apre ve tekstil terbiye sanayi, dericilik sanayi. El sanatları olarak Denizli iyi bir konuma sahiptir. Bazı el sanatları şunlardır: Topraktan yapılan testi ve bardak yapımcılığı, urgancılık, bakırcılık, bıçakçılık, hasır örücülüğü, kilim-heybe -yolluk ve torba dokumacılığı halâ devam ettirilmeye çalışılan el sanatlarıdır.
DENİZLİ İLİ GENEL TANITIMI haberi 11 Ekim 2016 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek  kategorisine, ilgili firma Denizli Valiliği adına Denizli / Merkezefendi muhabirimiz Mehmet Katırcıoğlu tarafından sektörüne eklenmiş olup  1370 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 1 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
İlgili Firma
İlgili Sektör
DENİZLİ İLİ GENEL TANITIMI haberi, Denizli Merkezefendi Haberleri Denizli ili Merkezefendi ilçesi mahallesinde kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 1370 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
DENİZLİ+İLİ+GENEL+TANITIMI Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
DENİZLİ İLİ GENEL TANITIMI Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Denizli Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 20 Nisan 2024 Cumartesi 01:03 https://firmarehberim.com/haber/il-ilce-tanitim/denizli-ili-genel-tanitimi-26626 #DENİZLİ #İLİ #GENEL #TANITIMI #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Denizli #Haberleri #Firma #Rehberim #DENİZLİİLİ #İLİGENEL #GENELTANITIMI #DENİZLİİLİGENELTANITIMI #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Haberleri googlepng

Kayıtlı haber bulunamadı.
Denizli İli Genel Tanitimi Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Denizli İli Genel Tanitimi için Sıkça Sorulan Sorular
Denizli İli Genel Tanitimi En Gücel Haberler
Denizli İli Genel Tanitimi Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Denizli İli Genel Tanitimi Firma Rehberi Nerde?
Denizli İli Genel Tanitimi Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Denizli İli Genel Tanitimi Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Denizli İli Genel Tanitimi En Popüler Haber Listesi Nerede?
Denizli İli Genel Tanitimi Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Denizli İli Genel Tanitimi İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Denizli İli Genel Tanitimi Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Denizli İli Genel Tanitimi Son Güncellemeleri Neler?
Denizli İli Genel Tanitimi Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Denizli İli Genel Tanitimi Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Denizli İli Genel Tanitimi Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?