GAZİANTEP İLİ GENEL TANITIMI googlepng

GAZİANTEP 27 NÜFUSU:1,560,023 İLÇELERİ:Araban, İslâhiye, Karkamış, Nizip, Oğuzeli, Nurdağı, Şahinbey, Şehit Kâmil ve Yavuzeli.
GAZİANTEP+İLİ+GENEL+TANITIMI Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

TARİHÇESİ:Gaziantep tarihinin oluşumunda ve niteliğinde yer unsurunun önemi büyüktür. Bölgenin, ilk uygarlıklarının doğduğu, Mezopotamya ve Akdeniz arasında bulunuşu güneyden ve Akdeniz'den doğuya, kuzeye ve batıya giden yolların kavşağında oluşu, uygarlık tarihine ve bugüne önem vermiştir. 1. Dünya Savaşı sonunda, Gaziantep önce İngilizler, daha sonra da Fransızlar tarafından işgal edilmiştir. Gaziantep savunması, eşsiz kahramanlığı, yiğitliği ve fedakârlığı ile hem kendini hem de Güneydoğu Anadolu'yu düşman işgalinden kurtaran bir halk hareketi, millî birliğin ve benliğin bir şahlanışı olarak tarihteki yerini almıştır. NEREDE GEZİLİR: Arkeoloji Müzesi, Etnografya Müzesi, Karkamış Harabeler, Gaziantep Kalesi, Rumkale, Şeyh Fethullah Cami, Boyacı Cami, Ömeriye Cami İle yer alan Ökkeşiye Hazretleri, Yuşa Peygamber ve Pirsefa Hazretleri Türbesi, islahiye Hızır Yaylası, Sof Yaylaları. NE YENİR: Dövmeli Alaca çorba, fıstık çorbası, öz çorbası, yuvalama çorbası, Antep salatası, avrat salatası, muhammara, müceddere, yoğurtlu patlıcan salatası, abanuş, et sarması, sarımsak aşı, vişne kebabı, yoğurtlu bakla, yoğurtlu kebap, yoğurtlu yahni, arap köftesi, Antep fıstıklı tavuk, Antep usulü zeytinyağlı dolma, domates tava, firikli acur dolması, kazan kebabı, kuru patlıcan dolması, pirpirim aşı, saçma tava, cortan, firik pilavı, incikli pilav, meyveli pilav, Alinazik kebabı, keme kebabı, Kuşbaşı kebabı (tike Kebabı), kıyma kebabı, patlıcan kebabı, simit kebabı, ciğer (cırtlak) kebabı, yuvarlama, lahmacun, karışık dolma, maş çorbası, beyran, şiveydiz, yaprak sarması, çağla aşı kabaklama, börk aşı, doğrama, kaburga dolması, alinazik, yoğurtlu patates, mılhıtalı (mercimekli) köfte, yoğurtlu ufak köfte, yağlı köfte, kısır, tene katması, haveydi köftesi, omaç, siniköftesi, süzekyapması, ayvakebabı, elmakebabı, lebeniye, öz çorbası, maş çorbası, şirinli çorba, beyran, topaç, Köse Sefer kabağı dolması, loğlazlı aş, çiğdem aşı, akşili darakhak tavası, acur oturtması, kakırdak böreği, loğlaz ve yarpuz piyazı. Ünlü Tatlılar: Künefe, burmak kadayıf, meyan şerbeti, baklava ve Antep fıstığı ezmesi. NEREDE YENİR: Gaziantep'te bir ekol hâline gelmiş İmam Çağdaş Restaurant 120 yıldır hizmet vermekte olup, Gaziantep ziyaretçilerinin lezzet noktasıdır. NE ÜRETİR: El sanatları; gümüş işletmeciliği, bakırcılık, yemenicilik, sedef kakmacılığı. Sanayi olarak Gaziantep'te ülke ekonomisine katkı sağlayan önemli sektörler vardır; Tekstil sanayi, gıda sanayi, kimya plastik sanayi, metal ve makine sanayi.
GAZİANTEP İLİ GENEL TANITIMI haberi 14 Ekim 2016 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek  kategorisine, ilgili firma Gaziantep Valiliği adına Gaziantep / Şahinbey muhabirimiz Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi tarafından sektörüne eklenmiş olup  1504 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
İlgili Firma
İlgili Sektör
GAZİANTEP İLİ GENEL TANITIMI haberi, Gaziantep Şahinbey Haberleri Gaziantep ili Şahinbey ilçesi mahallesinde kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 1504 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
GAZİANTEP+İLİ+GENEL+TANITIMI Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
GAZİANTEP İLİ GENEL TANITIMI Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Gaziantep Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 19 Nisan 2024 Cuma 05:11 https://firmarehberim.com/haber/il-ilce-tanitim/gaziantep-ili-genel-tanitimi--26667 #GAZİANTEP #İLİ #GENEL #TANITIMI #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Gaziantep #Haberleri #Firma #Rehberim #GAZİANTEPİLİ #İLİGENEL #GENELTANITIMI #GAZİANTEPİLİGENELTANITIMI #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Haberleri googlepng

Kayıtlı haber bulunamadı.
Gaziantep İli Genel Tanitimi Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Gaziantep İli Genel Tanitimi için Sıkça Sorulan Sorular
Gaziantep İli Genel Tanitimi En Gücel Haberler
Gaziantep İli Genel Tanitimi Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Gaziantep İli Genel Tanitimi Firma Rehberi Nerde?
Gaziantep İli Genel Tanitimi Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Gaziantep İli Genel Tanitimi Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Gaziantep İli Genel Tanitimi En Popüler Haber Listesi Nerede?
Gaziantep İli Genel Tanitimi Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Gaziantep İli Genel Tanitimi İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Gaziantep İli Genel Tanitimi Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Gaziantep İli Genel Tanitimi Son Güncellemeleri Neler?
Gaziantep İli Genel Tanitimi Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Gaziantep İli Genel Tanitimi Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Gaziantep İli Genel Tanitimi Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?