HATAY İLİ GENEL TANITIMI googlepng

HATAY 31 NÜFUSU:1,386,224 İLÇELERİ:Altınözü, Belen, Dörtyol, Erzin, Hassa, İskenderun, Kırıkhan, Kumlu, Reyhanlı. Samandağ ve Yayladağı.
HATAY+İLİ+GENEL+TANITIMI Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

TARİHÇESİ:Hatay, Hititlerin bir toprağıydı. Hitit imparatorluğu’nun yıkılışından az önce bu bölgede bağımsız bir Hitit devleti kuruldu. Başkenti Zencirli (Sam'al) olan bu devlet 150 sene devam etti. M.Ö. 6. Asırda Perslerin istilasına uğradı. Bilahare Makedonya Kralı İskender, Anadolu'yu işgal edip, Pers (İran) Devletini yenerek bu bölgeyi istilâ etti. İskender'in ölümünden sonra Makedonya Krallığı, generalleri arasında taksim edildi. Kudüs Haçlı Krallığına bağlı olan Antakya Haçlı Prensliği, 170 sene Antakya'ya hâkim oldu. 19 Mayıs 1268'de Türk-Memlük Sultanı Baybars, Antakya'yı geri alarak, 170 sene bu şehre kan kusturan Haçlı Prensliğini ortadan kaldırdı. Osmanlı Sultanı Yavuz Sultan Selim Han, 1516'da Mercidabık Zaferi ile Suriye ve Hatay'ı Osmanlı Devletine kattı. Birinci Dünya Harbinin sonunda Ekim 1918 sonlarında Antakya'yı İngilizler işgal ettiler ve bir sene sonra Fransızlara devrettiler. 20 Ekim 1921'de Ankara antlaşması ile Fransızların iç bağımsızlık tanıdıkları İskenderun sancağında çoğunluk Türklerdeydi.. Fransızlar, 1925 Mart'mda İskenderun sancağının idaresini diğer Suriye illerinden ayırdılar. Türkçe, Arapça ve Fransızca'yı resmî dil kabul ettiler. NEREDE GEZİLİR:Hatay Arkeoloji Müzesi, Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi, HabibNeccar Camisi, ŞalenveDarb-ı Sak(Bayezid-i Bistami) Kaleleri, Aziz Petrus Grottosu, Cin Kulesi, Seleukeia Pieria Yerleşme ve Kent Kalıntıları, Antakya (Antiokheia) Surları, İssos, Hatay Şelalesi, El-Mina, Arsuz (Rhossos ya da Rosus), Soğukohık ve Yayladağı Orman İçi Dinlenme Yerleri ve Arsuz Plajları. NE YENİR: Mahluta çorbası, kesir salatası, zahter salatası, tepsi kebabı, kuru patlıcan dolması, şeyh mualla, oruk, öcce, ekşili börülce, beyaz kabak boranisi, cevizli biber (muhammara), bakla ezmesi, humus, nazlı et yemeği, kaytaz böreği, kerebiç, semirsek, kuşgözü, kuzu etli patlıcan söğürme, Yörük kebabı, tantuni ve tahini i patlıcan. Ünlü Tatlılar: Paluze, peynirli künefe ve taş kadayıf tatlıları. NEREDE YENİR: Hatay Sultan Sofrası doğunun içli köftesine benzeyen fakat farklı yöntemlerle yapılan Oruk yemeğiyle ünlüdür. NE ÜRETİR:Pamuk, buğday, fasulye, kavun, karpuz, zeytin, portakal, mandalina, limon, domates, havuç, muz, biber, patlıcan, bal, süt. El sanatları: dokumacılık, ağaç işçiliği, kilim, aba perde, gömlek, şalvar ve entari dokunur. Hasır işi çanta, tepsi ve sepetler meşhurdur. Hatay sanayisi; gıda ve tütün sanayisi, dokuma, giyim eşyası ve deri sanayi, orman ürünleri ve mobilya sanayi, kâğıt ürünleri ve basım sanayi, kimya-petrol-kömür-kauçuk ve plastik sanayi, taş ve toprağa dayalı sanayi, metal eşya- makine ve teçhizat-ulaşım aracı- meslekî ve ilmî ölçüm aletleri sanayi ve demir-çelik sanayi sayılabilir.
HATAY İLİ GENEL TANITIMI haberi 17 Ekim 2016 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek  kategorisine, ilgili firma Hasbahçe Restaurant Nargile Cafe adına Hatay / Antakya muhabirimiz Mehmet Katırcıoğlu tarafından Valilikler sektörüne eklenmiş olup  1722 kişi tarafından okunmuş 1 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
İlgili Sektör
Şehir
HATAY İLİ GENEL TANITIMI haberi, Hatay Antakya Haberleri Hatay ili Antakya ilçesi mahallesinde kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 1722 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
HATAY+İLİ+GENEL+TANITIMI Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
HATAY İLİ GENEL TANITIMI Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 24 Nisan 2024 Çarşamba 15:53 https://firmarehberim.com/haber/il-ilce-tanitim/hatay-ili-genel-tanitimi-26699 #HATAY #İLİ #GENEL #TANITIMI #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #HATAYİLİ #İLİGENEL #GENELTANITIMI #HATAYİLİGENELTANITIMI #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Haberleri googlepng

Kayıtlı haber bulunamadı.
Hatay İli Genel Tanitimi Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Hatay İli Genel Tanitimi için Sıkça Sorulan Sorular
Hatay İli Genel Tanitimi En Gücel Haberler
Hatay İli Genel Tanitimi Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Hatay İli Genel Tanitimi Firma Rehberi Nerde?
Hatay İli Genel Tanitimi Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Hatay İli Genel Tanitimi Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Hatay İli Genel Tanitimi En Popüler Haber Listesi Nerede?
Hatay İli Genel Tanitimi Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Hatay İli Genel Tanitimi İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Hatay İli Genel Tanitimi Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Hatay İli Genel Tanitimi Son Güncellemeleri Neler?
Hatay İli Genel Tanitimi Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Hatay İli Genel Tanitimi Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Hatay İli Genel Tanitimi Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?