HATAY SAMANDAĞ’DA DÜNYA’NIN EN İYİ NEY KAMIŞLARI YETİŞİR. googlepng

Dünya’nın en iyi Ney kamışı Hatay’ın Samandağı ilçesinde yetişir.

HATAY SAMANDAĞ’DA DÜNYA’NIN EN İYİ NEY KAMIŞLARI YETİŞİR. Dünya’nın en iyi Ney kamışı Hatay’ın Samandağı ilçesinde yetişir. Ney, sarı renkli, sert ve sık dokulu doğal yetişmiş lifli kamıştan yapılır. Sıcak iklim bölgelerinde ve taban suyunun  yüksek, sulu yerde yetişen bu kamışın birbirinden farklı türleri bulunur. En fazla  tercih edilen, Hatay (Antakya) Samandağ’da Asi nehiri kıyılarında yetişen türü kamışlardır. Ney olacak kamış mutlaka dokuz boğum olmalı ve boğum aralıkları ve kalınlıkları mümkün olduğunca birbirine yakın olmalıdır. Tabiatta yetişen  kamışın boğumları, doğal olarak kökten uca doğru boyları kısalmakta ve çapları dar olmaktadır. Bu kısalma ve daralmanın mümkün olabildiğince azar azar olması tercih sebebidir. Doğal neylik kamış, yerden yukarıya doğru ters olarak yer alır. Yere yakın olan boğumların kamış et kalınlığı çok fazla olduğundan, bu kısımlar ney yapımında kullanılmaz. Ney yapılan kısımlar genelde kamışın orta kısmında yer alır. Ney yapılabilecek kamışlar sonbaharda, hava sıcaklığına göre Ekim, Kasım, Aralık aylarında kesimi yapılır. Püskülü ve topağı sararmamış, yaprak sapı kurumamış kamışlar henüz olgunlaşmamıştır ve  asla kesilmemelidir. Ekim ayından daha erken kesilen kamışlar, olgunlaşma sürecini tamamlamadığı için, kısa bir süre sonra buruşacaklardır. Ayrıca kamışın dış yüzeyini kaplayan ve kamışı koruyan cidarı (mine tabakası), ancak olgunlaşma sürecinin sonunda istenen özelliğe yani ney kamışı oluşmuş kıvama hazırdır. Hatay Samandağ Ney Kamışı satışı ve ney yapımında www.hatayzeytinyagi.com üzerinden iletişime geçip sipariş edebiliyorsunuz.
HATAY SAMANDAĞ’DA DÜNYA’NIN EN İYİ NEY KAMIŞLARI YETİŞİR. haberi 30 Kasım 2019 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek  kategorisine, ilgili firma Hatay Zeytinyağı Satışı adına Hatay / Defne Çekmece sektörüne eklenmiş olup  1457 kişi tarafından okunmuş 1 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Ekleyen Üye
İlgili Sektör
Şehir
Kaynak
HATAY SAMANDAĞ’DA DÜNYA’NIN EN İYİ NEY KAMIŞLARI YETİŞİR. haberi, Hatay Defne Çekmece Haberleri Hatay ili Defne ilçesi Çekmece mahallesinde kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 1457 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
HATAY+SAMANDAĞ’DA+DÜNYA’NIN+EN+İYİ+NEY+KAMIŞLARI+YETİŞİR. Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!

Güncel Son Haberleri googlepng

Kayıtlı haber bulunamadı.
Hatay Samandağ’da Dünya’nin En İyi Ney Kamişlari Yetişir. Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Hatay Samandağ’da Dünya’nin En İyi Ney Kamişlari Yetişir. için Sıkça Sorulan Sorular
Hatay Samandağ’da Dünya’nin En İyi Ney Kamişlari Yetişir. En Gücel Haberler
Hatay Samandağ’da Dünya’nin En İyi Ney Kamişlari Yetişir. Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Hatay Samandağ’da Dünya’nin En İyi Ney Kamişlari Yetişir. Firma Rehberi Nerde?
Hatay Samandağ’da Dünya’nin En İyi Ney Kamişlari Yetişir. Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Hatay Samandağ’da Dünya’nin En İyi Ney Kamişlari Yetişir. Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Hatay Samandağ’da Dünya’nin En İyi Ney Kamişlari Yetişir. En Popüler Haber Listesi Nerede?
Hatay Samandağ’da Dünya’nin En İyi Ney Kamişlari Yetişir. Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Hatay Samandağ’da Dünya’nin En İyi Ney Kamişlari Yetişir. İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Hatay Samandağ’da Dünya’nin En İyi Ney Kamişlari Yetişir. Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Hatay Samandağ’da Dünya’nin En İyi Ney Kamişlari Yetişir. Son Güncellemeleri Neler?
Hatay Samandağ’da Dünya’nin En İyi Ney Kamişlari Yetişir. Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Hatay Samandağ’da Dünya’nin En İyi Ney Kamişlari Yetişir. Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Hatay Samandağ’da Dünya’nin En İyi Ney Kamişlari Yetişir. Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?