ORTADOĞU'NUN AYAKKABISI HATAY'DAN googlepng

HATAY'DA İMAL EDİLEN AYAKKABILARDAN YILDA 100 BİN ÇİFTİNİN, SURİYE BAŞTA OLMAK ÜZERE ÜRDÜN, LÜBNAN, IRAK İLE MISIR'A İHRAÇ EDİLDİĞİ BİLDİRİLDİ
ORTADOĞU+#39;NUN+AYAKKABISI+HATAY+#39;DAN+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Hatay'da, üretimi yapılan ayakkabılardan 100 bin çiftinin, başta Suriye olmak üzere Ürdün, Lübnan, Irak ve Mısır'a ihraç edildiği bildirildi.      Antakya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Gökhan Oral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte yılda 1,5 milyon çiftin üzerinde ayakkabı imalatının yapıldığını söyledi.      Başta İç Anadolu olmak üzere, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun ayakkabı ihtiyacını Hatay'ın karşıladığını ifade eden Oral, sektörün her geçen gün daha da büyüdüğünü kaydetti.      Sektörde 20 bin kişinin istihdam edildiğini, ayakkabının yapılmasının her aşamasında son teknolojinin kullanıldığına dikkati çeken Oral, şöyle devam etti:      ''Kentimizde imal edilen kaliteli ayakkabıları yurt içinin yanı sıra yurt dışına da gönderiyoruz. Suriye başta olmak üzere Mısır, Lübnan, Irak ve Ürdün'e yılda yaklaşık 100 bin çift ayakkabı gönderiyoruz. Ancak, bu rakam kentimiz adına yeterli değil. Hedefimiz yılda 1 milyon çift ayakkabı ihraç etmek. Bu kapsamda kentte dağınık halde bulunan imalathaneleri bir sitede toplamayı amaçlıyoruz.''           -AYAKKABICILAR GÖÇEBELİKTEN KURTULACAK -           Hatay'da lokomotif sektör olan ayakkabıcıların kentin değişik mekanlarında, fiziki koşulları kötü ve sağlıksız ortamda üretim yaptığını ifade eden Oral, bu kapsamda Karlısu beldesi ile Günyazı köyü arasında kalan ve mülkiyeti belediye ait olan 200 dönümlük araziyi çağdaş 'Ayakkabıcılar Sitesi'ne dönüştüreceklerini kaydetti.      Türkiye'deki ayakkabı imalatının yüzde 40'ını karşılayan, günde 10 bin çift üretim yapan Hatay ayakkabıcılarını göçebelikten kurtaracaklarını vurgulayan Oral, 2013 yılında tamamlanacak ve 50 milyon TL'ye mal olacak site sayesinde ihracata daha ağırlık verilebileceğini söyledi.      Yeni yapılacak sitede 182 iş yerinin yanı sıra çıraklık eğitim merkezi ile sosyal tesis, cami ve sağlık ocağının da bulunacağının altını çizen Oral, sitenin yapımının yüzde 70'ini devlet kredisi, yüzde 30'unu da iş yeri sahipleri tarafından karşılanacağını belirtti.      Kentte ayakkabıcılığın gelişmesi için Suriye'den bayan ayakkabısı, Çin'den ise sağlıksız, kalitesiz ve deri olmayan ayakkabıların girmesine izin verilmemesi gerektiğini ifade eden Oral, ''Vatandaşlar sağlıksız Çin ürünlerinden kaçınmalı, bu gibi ürünlerin de ülkeye girmesi yasaklanmalı'' diye konuştu.      Oral, Bolu, Niğde ve İzmir gibi kentlerin üniversitelerinde ''Dericilik-Ayakkabıcılık'' bölümleri bulunduğunu, Mustafa Kemal Üniversitesi'nde de bu bölümünü açılması için girişimlerde bulunduklarını sözlerine ekledi. 
ORTADOĞU'NUN AYAKKABISI HATAY'DAN haberi 22 Kasım 2010 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Sanat kategorisine, ilgili firma Hatay /  4493 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
ORTADOĞU'NUN AYAKKABISI HATAY'DAN haberi, Hatay Sanat Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Sanat kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 4493 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
ORTADOĞU+#39;NUN+AYAKKABISI+HATAY+#39;DAN+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
ORTADOĞUveamp;#39;NUN AYAKKABISI HATAYveamp;#39;DAN Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 25 Nisan 2024 Perşembe 05:34 https://firmarehberim.com/haber/kultur-sanat/ortadogunun-ayakkabisi-hataydan--1985 #ORTADOĞUveamp;#39;NUN #AYAKKABISI #HATAYveamp;#39;DAN #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #ORTADOĞUveamp;#39;NUNAYAKKABISI #AYAKKABISIHATAYveamp;#39;DAN #ORTADOĞUveamp;#39;NUNAYAKKABISIHATAYveamp;#39;DAN #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Sanat Haberleri googlepng

Hatay’ın ilk Senfoni Orkestrası Başarıdan Başarıya Koşuyorlar

2019 yılı Eylül ayında kurulan Hatay’ın ilk Senfoni Orkestrası, dinleti şeklindeki mini konserleri ardından farklı günlerde sahne alarak Hataylıların memnuniyetini kazandı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 28 Temmuz 2022 18:16
SEÇKİN İLK ŞİİR KİTABINI ÇIKARDI

Hatay Down Sendromlular ve Engelliler Derneği Başkanlığı görevini yürüten ve aynı zamanda çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan Eğitimci ve Yaşam Rehberi Neslihan Kabuncu Seçkin Epiphania (Işıma) adlı ilk şiir kitabını Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Abdullah Temizyürek’e takdim etti.

Mehmet Katırcıoğlu | 30 Nisan 2022 14:54
HATAY LI YAZAR DOLUNAY AKER DEN YENİ ŞİİR KİTABI

Dolunay Aker'in ikinci şiir kitabı Kol Yen Dük 2. baskısıyla yeniden yayında

İkan Alkan Düşyolu | 24 Şubat 2022 17:26
MEDENİYETLER KOROSU’NDAN MUHTEŞEM KONSER

"Medeniyetler Bahçesi" temasıyla 1 Nisan'da başlayacak EXPO 2021 Hatay'ın tanıtımı için Antakya Medeniyetler Korosu, Maltepe’de konser verdi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 21 Şubat 2022 11:29
USTA SANATÇILAR EXPO İÇİN SAHNE ALDI

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından Expo 2021 Hatay tanıtım etkinlikleri kapsamında düzenlenen tiyatro oyunları usta oyuncuları sanatseverler ile buluşturuyor.

Nejla Çetinoğlu | 18 Ocak 2022 16:08
HATAY IN İLK SENFONİ ORKESTRASINDAN MUHTEŞEM KONSER

Antakya Belediyesi, tamamı müzik öğretmenlerinden oluşan Hatay'ın ilk Senfoni Orkestrası ile muhteşem bir konsere ev sahipliği yaptı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 13 Ocak 2022 15:36
Üstün Yetenekli Deniz Örak Eğitime Katkı İçin Resital Verdi

Eğitime katkı amacıyla düzenlenen “Deniz Örak Piyano Resitali” Hatay Bahçeşehir Koleji’nde yapıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Aralık 2021 13:23
Cumhuriyet Coşkusu Konserle Taçlandırılacak

Antakya Müziği Derneği Türk Sanat müziği korosu ve Antakya Rotary Kulübü’nün ortaklaşa düzenleyecekleri Cumhuriyet Bayramı Konseri 27 Ekim Çarşamba günü saat 20 30 da Doğuş Okulları kampüsünde (Aşağı Okçular) gerçekleştirilecek.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 23 Ekim 2021 11:10
FATMA SATAR SANATORİUM DASERTİFİKA TÖRENİ

tek MEB onaylı özel sanat akademisi olan Fatma Satar Müzik Resim ve Bale Akademisinde Sertifika Töreni..

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 26 Eylül 2021 18:30
Samandağ Kitap Günleri Nebih Nafile

Samandağ Kitap Günleri etkinlik programı çerçevesinde Kültür Kentleri Birliği Hatay İl Temsilciliğince fuar alanında şiir ve türküler paylaşıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 25 Eylül 2021 14:33
Ortadoğu&Amp;#39;Nun Ayakkabisi Hatay&Amp;#39;Dan Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Ortadoğu&Amp;#39;Nun Ayakkabisi Hatay&Amp;#39;Dan için Sıkça Sorulan Sorular
Ortadoğu&Amp;#39;Nun Ayakkabisi Hatay&Amp;#39;Dan En Gücel Haberler
Ortadoğu&Amp;#39;Nun Ayakkabisi Hatay&Amp;#39;Dan Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Ortadoğu&Amp;#39;Nun Ayakkabisi Hatay&Amp;#39;Dan Firma Rehberi Nerde?
Ortadoğu&Amp;#39;Nun Ayakkabisi Hatay&Amp;#39;Dan Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Ortadoğu&Amp;#39;Nun Ayakkabisi Hatay&Amp;#39;Dan Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Ortadoğu&Amp;#39;Nun Ayakkabisi Hatay&Amp;#39;Dan En Popüler Haber Listesi Nerede?
Ortadoğu&Amp;#39;Nun Ayakkabisi Hatay&Amp;#39;Dan Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Ortadoğu&Amp;#39;Nun Ayakkabisi Hatay&Amp;#39;Dan İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Ortadoğu&Amp;#39;Nun Ayakkabisi Hatay&Amp;#39;Dan Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Ortadoğu&Amp;#39;Nun Ayakkabisi Hatay&Amp;#39;Dan Son Güncellemeleri Neler?
Ortadoğu&Amp;#39;Nun Ayakkabisi Hatay&Amp;#39;Dan Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Ortadoğu&Amp;#39;Nun Ayakkabisi Hatay&Amp;#39;Dan Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Ortadoğu&Amp;#39;Nun Ayakkabisi Hatay&Amp;#39;Dan Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?