ARTVİN İLİ GENEL TANITIMI googlepng

ARTVİN 08 NÜFUSU:168,092 İLÇELERİ: Ardanuç, Arhavi, Borçka, Hopa, Murgul, Şavşat ve Yusufeli.
ARTVİN+İLİ+GENEL+TANITIMI Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

TARİHÇESİ: M.Ö.3 bin yıllarında Orta Asya'dan göç ile gelen Türk kavimlerinden Huniler, Artvin'e yerleştiler. Alparslan'ın 1071 Malazgirt Zaferine kadar Türklerin Anadolu'ya göçleri devam etti. Son olarak, Dokuz Oğuzlar 1071'de Anadolu'ya yerleştiler. Artvin 1071 Malazgirt Savaşından sonra Selçuklu Türklerinin eline geçti. Selçuklulardan sonra buraya sırasıyla; Moğollar, İlhanlılar, Cezayirliler, Karakoyunlular, Timurlular, Akkoyunlular ve Safeviler hakim oldu. Fatih Sultan Mehmet Han zamanında, Osmanlı Devleti sınırlarına dahil edildi. 1878 Osmanlı-Rus Savaşında, Rusya tarafından işgal edildi. 43 sene anavatandan ayrı kaldı. Türk İstiklâl Savaşında Kazım Karabekir Paşa, Ermeni ordusunu yenince, Artvin 7 Mart 1921 'de yeniden Anavatana kavuştu. NEREDE GEZİLİR: Artvin (Livana) Kalesi^ Şavşat (Satlet) Kalesi, Ardanuç (Gevhernik) Kalesi, Ortacalar Merkez Camii (Arhavi), Muratlı Camii (Borçka), Esenköy Camii (Murgul), Kocabey Camii (Şavşat), Demirkent Camii(Yusufeli), İskender Paşa Camii ve Türbeleri (Ardanuç)'dir. Altıparmak (Barhal), Manastır Kilisesi Camii (Yusufeli), Hamamlı (Dolishana), Manastır Kilisesi (Merkez), İşhan Kilisesi (Yusufeli), Yeni Rabat Kilisesi (Ardanuç), İbriga Şapeli (Borçka), Tibeti Kilisesi (Şavşat), Köprülü Kilise (Şavşat), Porta Manastır Kilisesi (Merkez) ve Dörtkilise Manastırı (Yusufeli.) NE YENİR: Kuymak, püşürük çorbası, bişi, hınkal, helle, tutmaç, pancar, cincar, pucuko, hasuta, kaysefe, zurbiyet, lâz böreği, çergebaz, gendima, cevizli salata, herisa, şilav, soğan harşosu, çinçar çorbası ve lor çorbası. NEREDE YENİR: Artvin merkezde bulunan Çavıışoğlu Restaurant buradaki lezzet noktamızdır. NE ÜRETİR: Artvin'de en çok çay, patates, buğday, mısır, arpa, fasulye, soğan, tütün, pirinç; meyve olarak da; fındık, portakal, mandalina, elma, armut, üzüm, ceviz, kestane, kiraz, vişne, şeftali, erik ve kayısı yetişir. Orman ürünleri; kızılağaç, kayın, gürgen, meşe, kestane, ladin, köknar, ardıç ve sarıçam bulunur.
ARTVİN İLİ GENEL TANITIMI haberi 24 Ağustos 2016 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek  kategorisine, ilgili firma Artvin Valiliği adına Artvin / Artvin Merkez muhabirimiz Mehmet Katırcıoğlu tarafından sektörüne eklenmiş olup  1359 kişi tarafından okunmuş 1 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
İlgili Firma
İlgili Sektör
ARTVİN İLİ GENEL TANITIMI haberi, Artvin Artvin Merkez Haberleri Artvin ili Artvin Merkez ilçesi mahallesinde kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 1359 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
ARTVİN+İLİ+GENEL+TANITIMI Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
ARTVİN İLİ GENEL TANITIMI Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Artvin Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 23 Nisan 2024 Salı 10:17 https://firmarehberim.com/haber/tumu/artvin-ili-genel-tanitimi-26224 #ARTVİN #İLİ #GENEL #TANITIMI #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Artvin #Haberleri #Firma #Rehberim #ARTVİNİLİ #İLİGENEL #GENELTANITIMI #ARTVİNİLİGENELTANITIMI #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Haberleri googlepng

Kayıtlı haber bulunamadı.
Artvin İli Genel Tanitimi Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Artvin İli Genel Tanitimi için Sıkça Sorulan Sorular
Artvin İli Genel Tanitimi En Gücel Haberler
Artvin İli Genel Tanitimi Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Artvin İli Genel Tanitimi Firma Rehberi Nerde?
Artvin İli Genel Tanitimi Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Artvin İli Genel Tanitimi Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Artvin İli Genel Tanitimi En Popüler Haber Listesi Nerede?
Artvin İli Genel Tanitimi Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Artvin İli Genel Tanitimi İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Artvin İli Genel Tanitimi Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Artvin İli Genel Tanitimi Son Güncellemeleri Neler?
Artvin İli Genel Tanitimi Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Artvin İli Genel Tanitimi Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Artvin İli Genel Tanitimi Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?