AB HEYETİNDEN BAŞKAN SAVAŞ A ZİYARET googlepng

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere şehrimizde bulunan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Jean Maurice Ripert ve Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Eğitim ve Öğretim Sektörü Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa Balcı, Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş’a ziyarette bulundu.

AB+HEYETİNDEN+BAŞKAN+SAVAŞ+A+ZİYARET Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Hatay’a ilk defa geldiğini belirten AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Jean Maurice Ripert  ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye’nin güçlü bir ülke olduğuna dikkat çekerek, “Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılım sürecini ciddiyetle ele alıyoruz. Ülkenizin, Ulusal insan hakları, 4. Yargı paketi, Öcalan ile görüşme gibi konularda cesur adımları oldu. Türkiye’nin AB’ye katılım sürecinde sizinle ortak hedefe doğru yürüyoruz” dedi. AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Jean Maurice Ripert, Avrupa Birliği’nin Suriye’nin yarattığı sıkıntıyı gidermek için çaba harcadığını ve para aktardığını dile getirerek, “Bu konuda Türkiye’ye verdiğimiz desteği arttıracağız. Dışişleri Bakanlığı ve diğer ilgili makamlar ile görüşmeler devam ediyor. Yardımların büyük bir kısmının kamplar dışında kalan mültecilere aktarılmasını istiyoruz. Mültecilere ve yerel halka destek amaçlı projeler üretiyoruz. Ayrıca Türk Hükümeti ile siyasi çözüm arayışı içindeyiz. Suriye’deki insani durum endişe verici bir boyutta. Suriye’deki çatışmanın dini bir çatışmaya dönmesini istemiyoruz. Suriye’de birlik ve toprak bütünlüğü korunmalıdır” dedi. Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, yapılan ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek; “Suriye’de yaşanan kardeş kavgasının durmasını istiyoruz. Hatay’da yaşayan renklerin tamamını, komşu ülke Suriye’de bulabilirsiniz.  Her iki ülkede akrabalık bağı olan insanlar mevcut. Aynı Allah’a, aynı kitaba inanan kardeşlerin kavgası, savaşı biran önce son bulmalıdır. Türkiye olarak bizler, insani yardımlar çerçevesinde Suriye’den ülkemize gelen misafirleri en iyi şekilde ağırlıyor ve her türlü ihtiyaçlarını gideriyoruz.” dedi.Hatay’da yaşam konusunda hiçbir sıkıntı yaşanmadığını ifade eden Başkan Savaş, “Suriye’de son iki yıldır yaşanan iç savaş, Hatay’da var olan birlik ve beraberliği etkilememiştir. 3 ayrı semavi dine mensup insanların yüz yıllardır kardeşçe yaşadığı kentimizde sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri her zaman bir araya gelerek çeşitli yerlerde düzenledikleri toplantılar ile birlik, beraberlik ve dirliğimizle ilgili mesajlar vermektedirler. Bu nedenle halkımız rahat bir yaşam sürmektedir. Bu kapsamda Antakya ve Hatay’da Suriye’deki olaylarla bağlantılı olarak olumsuz bir tablo yoktur. Avrupa’daki dostlarımızdan Suriye’deki kardeşkanının durması için acilen destek ve çaba bekliyoruz.” dedi.Ziyaretin sonunda Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, konuk heyete içinde Antakya’nın sembolleri yer alan bir tablo, ipek kravat ve şal hediye etti. Hediye sonrasında Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş ve konuk heyet günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.
AB HEYETİNDEN BAŞKAN SAVAŞ A ZİYARET haberi 20 Mart 2013 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Yerel kategorisine, ilgili firma Hatay /  12290 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
AB HEYETİNDEN BAŞKAN SAVAŞ A ZİYARET haberi, Hatay Yerel Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Yerel kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 12290 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
AB+HEYETİNDEN+BAŞKAN+SAVAŞ+A+ZİYARET Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
AB HEYETİNDEN BAŞKAN SAVAŞ A ZİYARET Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 25 Nisan 2024 Perşembe 16:04 https://firmarehberim.com/haber/yerel/ab-heyetinden-baskan-savas-a-ziyaret--15741 #AB #HEYETİNDEN #BAŞKAN #SAVAŞ #A #ZİYARET #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #ABHEYETİNDEN #HEYETİNDENBAŞKAN #BAŞKANSAVAŞ #SAVAŞA #AZİYARET #ABHEYETİNDENBAŞKANSAVAŞAZİYARET #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Yerel Haberleri googlepng

Oyuncaklar, Hatay'da Depremzede çocuklara Ulaştırıldı

Almanya'nın Dortmund kentinde faaliyet gösteren Çukurova e.V. Dortmund Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Hatay'da depremzede çocuklara oyuncak dağıttı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 19:03
Depremlerde hayatını kaybeden çocuklar 23 Nisan’da unutulmadı

Hatay'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, depremlerde hayatını kaybeden çocukların mezarları ziyaret edildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 17:54
Medeniyetler Korosu Ödül Töreninde Sahne Aldı

2019 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülünü alarak gururumuz olan ilimizin marka değeri Antakya Medeniyetler Korosu , Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödül töreninde sahne aldı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın tarihi salonunda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödülünü alan kurum ve kuruluşlar katıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 27 Ocak 2023 13:53
Hatay’da ekmek fiyatları zamlandı

Hatay Fırıncılar Odası’ndan alınan bilgiye göre, 210 gram ekmeğin 5 TL’den satışa sunulacağı belirtildi.

Nejla Çetinoğlu | 14 Ocak 2023 15:11
BAŞKAN SAVAŞ’TAN RAS-EL SENİ MESAJI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Miladi takvime göre 14 Ocak’a denk gelen ve Alevi vatandaşların yeni yıl olarak kutladığı ‘Ras-el Seni’ bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:23
HGC YÖNETİMİNDEN PROTOKOL ZİYARETLERİ

Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Nihat Mazmanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, protokol ziyareti kapsamında sırasıyla Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ve ATB Başkanı Ali Celal Mursaloğlu’nu makamlarında ziyaret ettiler.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:37
DEVA Defne’den Başkan Güzel’e ziyaret

Demokrasi ve Atılım Partisi Defne İlçe Başkanı Av. Nidal Hüzmeli ve beraberindeki heyet Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel’i makamında ziyaret etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 06 Ocak 2023 14:34
KIRIKHAN BELEDİYESİ YILIN İLK BELEDİYE MECLİS OLAĞAN TOPLANTISINI YAPTI

Kırıkhan Belediyesi 2023 Yılının Ocak ayı olağan toplantısını Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirdi.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:26
UKUD’UN 3. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hatay’da 6 yıl önce kurulan Uluslararası Kültürler Derneği’nin(UKUD) 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Adnan Taş güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Ocak 2023 16:49
SAADET PARTİSİ HATAY’DA SAHADA

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, GİK Üyeleri, Çelebi Keyhıdır, Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Soner Çontar, Necati Eroğlu, Hayri Kamalı ve Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe ilçe teşkilatlarıyla beraber Hatay’da yerel basın, belediye başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat odası, muhtarlar, STK temsilcileri, hasta ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Nejla Çetinoğlu | 04 Ocak 2023 16:25
Ab Heyetinden Başkan Savaş A Ziyaret Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Ab Heyetinden Başkan Savaş A Ziyaret için Sıkça Sorulan Sorular
Ab Heyetinden Başkan Savaş A Ziyaret En Gücel Haberler
Ab Heyetinden Başkan Savaş A Ziyaret Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Ab Heyetinden Başkan Savaş A Ziyaret Firma Rehberi Nerde?
Ab Heyetinden Başkan Savaş A Ziyaret Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Ab Heyetinden Başkan Savaş A Ziyaret Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Ab Heyetinden Başkan Savaş A Ziyaret En Popüler Haber Listesi Nerede?
Ab Heyetinden Başkan Savaş A Ziyaret Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Ab Heyetinden Başkan Savaş A Ziyaret İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Ab Heyetinden Başkan Savaş A Ziyaret Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Ab Heyetinden Başkan Savaş A Ziyaret Son Güncellemeleri Neler?
Ab Heyetinden Başkan Savaş A Ziyaret Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Ab Heyetinden Başkan Savaş A Ziyaret Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Ab Heyetinden Başkan Savaş A Ziyaret Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?