ANİ HAVA DEĞİŞİMLERİ SAĞLIĞI OLUMSUZ ETKİLİYOR googlepng

Vücudumuzun ısısını koruyan en önemli doğal mekanizması sinir sitemimiz ve cildimizdeki kan damarlarının sıcakta genişleyerek, soğukta ise büzülerek vücut ısısını stabil tutmasıdır.
ANİ+HAVA+DEĞİŞİMLERİ+SAĞLIĞI+OLUMSUZ+ETKİLİYOR Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Ani hava değişiklikleri sonrasında üşütülürse bağışık sistemi sarsılarak enfeksiyonlara yatkın hale gelebilir. Anadolu Sağlık Merkezi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Sönmez Duman, sıcak bir havada terleyen bir kişinin ani çıkan soğuk bir rüzgara veya klimaya maruz kalmasıyla aniden vücut ısısını kaybederek kas ağrıları yaşayabileceğini ve çocukların da dondurma yedikten sonra boğazlarının kolay enfekte olabileceğini örnek veriyor. Sağlıklı bir bünyenin hava değişiminden etkilenmesinin pek beklenilmediğini belirten Dr. Esra Sönmez Duman, romatizmal hastalıklar, hipertansiyon, koroner arter hastalığı, astım gibi kronik hastalığı olan kişilerin hava değişimlerinin yarattığı şikayetleri kolaylıkla farkedebileceğini belirtiyor ve ekliyor: “Osteoartriti olan hastalar yağmurun yağacağını eklem ağrılarından öngörebilir ve hipertansiyon hastaları da aniden yükselen sıcaklarda şiddetli baş ağrıları çekebilir”.Ani hava değişiminin yanı sıra mevsim normallerinde izlenen değişiklikler de (özellikle bahar aylarının uzaması) alerjik hastalarda semptomların daha şiddetli ve uzun yaşanmasına sebep olabiliyor. Alerjik rinit astımı olan hastalar ani basınç, nem  ve sıcaklık değişimlerinde çabuk etkileniyor. Dr. Esra Sönmez Duman, mevsimsel grip vakalarınının bu mevsimde pek görmülmediğini ancak üst solunum yolları enfeksiyonları, akut bronşit ve zatürrenin bu geçiş mevsimlerinde sıkça görüldüğünü belirtiyor. Hava koşullarına uygun giyinmenin ve tedbirli davranmanın mevsim geçişlerinde çok önemli olduğunu belirten Dr. Esra Sönmez Duman,  dengeli beslenerek ve düzenli uyuyarak bağışıklık sisteminin desteklemesi gerektiğini ve kronik hastalığı olan kişilerin şikayetlerinde artış olursa hekimleri ile paylaşmalarını öneriyor.
ANİ HAVA DEĞİŞİMLERİ SAĞLIĞI OLUMSUZ ETKİLİYOR haberi 19 Haziran 2014 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Yerel kategorisine, ilgili firma Hatay /  4570 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
ANİ HAVA DEĞİŞİMLERİ SAĞLIĞI OLUMSUZ ETKİLİYOR haberi, Hatay Yerel Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Yerel kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 4570 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
ANİ+HAVA+DEĞİŞİMLERİ+SAĞLIĞI+OLUMSUZ+ETKİLİYOR Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
ANİ HAVA DEĞİŞİMLERİ SAĞLIĞI OLUMSUZ ETKİLİYOR Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 25 Nisan 2024 Perşembe 03:43 https://firmarehberim.com/haber/yerel/ani-hava-degisimleri-sagligi-olumsuz-etkiliyor--19009 #ANİ #HAVA #DEĞİŞİMLERİ #SAĞLIĞI #OLUMSUZ #ETKİLİYOR #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #ANİHAVA #HAVADEĞİŞİMLERİ #DEĞİŞİMLERİSAĞLIĞI #SAĞLIĞIOLUMSUZ #OLUMSUZETKİLİYOR #ANİHAVADEĞİŞİMLERİSAĞLIĞIOLUMSUZETKİLİYOR #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Yerel Haberleri googlepng

Oyuncaklar, Hatay'da Depremzede çocuklara Ulaştırıldı

Almanya'nın Dortmund kentinde faaliyet gösteren Çukurova e.V. Dortmund Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Hatay'da depremzede çocuklara oyuncak dağıttı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 19:03
Depremlerde hayatını kaybeden çocuklar 23 Nisan’da unutulmadı

Hatay'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, depremlerde hayatını kaybeden çocukların mezarları ziyaret edildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 17:54
Medeniyetler Korosu Ödül Töreninde Sahne Aldı

2019 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülünü alarak gururumuz olan ilimizin marka değeri Antakya Medeniyetler Korosu , Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödül töreninde sahne aldı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın tarihi salonunda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödülünü alan kurum ve kuruluşlar katıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 27 Ocak 2023 13:53
Hatay’da ekmek fiyatları zamlandı

Hatay Fırıncılar Odası’ndan alınan bilgiye göre, 210 gram ekmeğin 5 TL’den satışa sunulacağı belirtildi.

Nejla Çetinoğlu | 14 Ocak 2023 15:11
BAŞKAN SAVAŞ’TAN RAS-EL SENİ MESAJI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Miladi takvime göre 14 Ocak’a denk gelen ve Alevi vatandaşların yeni yıl olarak kutladığı ‘Ras-el Seni’ bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:23
HGC YÖNETİMİNDEN PROTOKOL ZİYARETLERİ

Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Nihat Mazmanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, protokol ziyareti kapsamında sırasıyla Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ve ATB Başkanı Ali Celal Mursaloğlu’nu makamlarında ziyaret ettiler.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:37
DEVA Defne’den Başkan Güzel’e ziyaret

Demokrasi ve Atılım Partisi Defne İlçe Başkanı Av. Nidal Hüzmeli ve beraberindeki heyet Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel’i makamında ziyaret etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 06 Ocak 2023 14:34
KIRIKHAN BELEDİYESİ YILIN İLK BELEDİYE MECLİS OLAĞAN TOPLANTISINI YAPTI

Kırıkhan Belediyesi 2023 Yılının Ocak ayı olağan toplantısını Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirdi.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:26
UKUD’UN 3. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hatay’da 6 yıl önce kurulan Uluslararası Kültürler Derneği’nin(UKUD) 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Adnan Taş güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Ocak 2023 16:49
SAADET PARTİSİ HATAY’DA SAHADA

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, GİK Üyeleri, Çelebi Keyhıdır, Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Soner Çontar, Necati Eroğlu, Hayri Kamalı ve Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe ilçe teşkilatlarıyla beraber Hatay’da yerel basın, belediye başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat odası, muhtarlar, STK temsilcileri, hasta ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Nejla Çetinoğlu | 04 Ocak 2023 16:25
Ani Hava Değişimleri Sağliği Olumsuz Etkiliyor Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Ani Hava Değişimleri Sağliği Olumsuz Etkiliyor için Sıkça Sorulan Sorular
Ani Hava Değişimleri Sağliği Olumsuz Etkiliyor En Gücel Haberler
Ani Hava Değişimleri Sağliği Olumsuz Etkiliyor Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Ani Hava Değişimleri Sağliği Olumsuz Etkiliyor Firma Rehberi Nerde?
Ani Hava Değişimleri Sağliği Olumsuz Etkiliyor Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Ani Hava Değişimleri Sağliği Olumsuz Etkiliyor Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Ani Hava Değişimleri Sağliği Olumsuz Etkiliyor En Popüler Haber Listesi Nerede?
Ani Hava Değişimleri Sağliği Olumsuz Etkiliyor Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Ani Hava Değişimleri Sağliği Olumsuz Etkiliyor İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Ani Hava Değişimleri Sağliği Olumsuz Etkiliyor Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Ani Hava Değişimleri Sağliği Olumsuz Etkiliyor Son Güncellemeleri Neler?
Ani Hava Değişimleri Sağliği Olumsuz Etkiliyor Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Ani Hava Değişimleri Sağliği Olumsuz Etkiliyor Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Ani Hava Değişimleri Sağliği Olumsuz Etkiliyor Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?