Arap Aleviliğini Koruma ve Yaşatma Derneği googlepng

 Arap Aleviliğini Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Ak, Kur'anı Kerim'in, Hz. Muhammed'in, Ehli Beyt İmamlarının ve kendilerinin ana dili olan Arapçanın korunması ve yaşatılması için ilmi toplantı ve çalışmalar yapılacağını söyledi.
Arap+Aleviliğini+Koruma+ve+Yaşatma+Derneği+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

 Ak, Antakya Gazeteciler Cemiyeti'nde (AGC) düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, derneğin kuruluş amacının Arap aleviliğini araştırmak, tanıtmak, yaşatmak ve korumak, Atatürkçü, çağdaş, laik dünya görüşünün yaygınlaşmasına katkıda bulunmak olduğunu ifade etti.        Derneğin, barış, sevgi ve insancıl değerlerin gelişmesi için çalışmalar yapmak ve en önemlisi Ehli Beyt sevgisini yaymak, yaşatmak ve korumak için kurulduğunu belirten Ak, ''Kur'anı Kerim'in, Hz. Muhammed'in, Ehli Beyt İmamlarının ve bizim ana dilimiz olan Arapçanın korunması ve yaşatılması için ilmi toplantı ve çalışmalar yapılacak. Özellikle yeni nesillere bu emaneti ulaştırma ve yeni nesli kazanmak için gerekli olan toplantı, konferans, seminer gibi faaliyetler düzenlemek için çalışmalar yapacağız'' diye konuştu.      Ak, Arap Alevilerine ait vakıf, mescit gibi taşınmazların kendilerine devredilmesi gerektiğini, Ehli Beyt kasidesine göre Kur'an-ı Kerim kurslarını açabilmek için Arap alevi imamlarına söz verildiği gibi bu sözlerin tutulması ve gereken resmi belgelerin imamlara tahsis edilmesini istediklerini ifade etti.      Arap Alevileri Derneği olarak, huzur ve hoşgörü kenti olan Hatay'da hiç bir tahrike kapılmadan, inadına Alevi-Sünni, Türk-Arap ve Müslüman-Hristiyan kardeşliğini savunduklarını belirten Ak, bütün provokatörlerin çirkin tezgahlarını bozmak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi.      AK, Türkiye Alevileri Kurultayı'nı Samandağ'da yapmayı hedeflediklerini belirterek, '' Bu hedef doğrultusunda 20 Kasım Pazar günü Ehli Beyt Sevenleri Kurultayı'nı düzenleyeceğiz. Kurultaya bir çok ilden vakıf ve dernek başkanları yazarlar ve din adamları katılacak'' dedi.      Basın toplantısında derneğin yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.
Arap Aleviliğini Koruma ve Yaşatma Derneği haberi 03 Kasım 2011 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Yerel kategorisine, ilgili firma Hatay /  37180 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
Arap Aleviliğini Koruma ve Yaşatma Derneği haberi, Hatay Yerel Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Yerel kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 37180 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
Arap+Aleviliğini+Koruma+ve+Yaşatma+Derneği+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
Arap Aleviliğini Koruma ve Yaşatma Derneği Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 25 Nisan 2024 Perşembe 11:22 https://firmarehberim.com/haber/yerel/arap-aleviligini-koruma-ve-yasatma-dernegi--12293 #Arap #Aleviliğini #Koruma #ve #Yaşatma #Derneği #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #ArapAleviliğini #AleviliğiniKoruma #Korumave #veYaşatma #YaşatmaDerneği #ArapAleviliğiniKorumaveYaşatmaDerneği #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Yerel Haberleri googlepng

Oyuncaklar, Hatay'da Depremzede çocuklara Ulaştırıldı

Almanya'nın Dortmund kentinde faaliyet gösteren Çukurova e.V. Dortmund Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Hatay'da depremzede çocuklara oyuncak dağıttı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 19:03
Depremlerde hayatını kaybeden çocuklar 23 Nisan’da unutulmadı

Hatay'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, depremlerde hayatını kaybeden çocukların mezarları ziyaret edildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 17:54
Medeniyetler Korosu Ödül Töreninde Sahne Aldı

2019 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülünü alarak gururumuz olan ilimizin marka değeri Antakya Medeniyetler Korosu , Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödül töreninde sahne aldı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın tarihi salonunda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödülünü alan kurum ve kuruluşlar katıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 27 Ocak 2023 13:53
Hatay’da ekmek fiyatları zamlandı

Hatay Fırıncılar Odası’ndan alınan bilgiye göre, 210 gram ekmeğin 5 TL’den satışa sunulacağı belirtildi.

Nejla Çetinoğlu | 14 Ocak 2023 15:11
BAŞKAN SAVAŞ’TAN RAS-EL SENİ MESAJI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Miladi takvime göre 14 Ocak’a denk gelen ve Alevi vatandaşların yeni yıl olarak kutladığı ‘Ras-el Seni’ bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:23
HGC YÖNETİMİNDEN PROTOKOL ZİYARETLERİ

Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Nihat Mazmanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, protokol ziyareti kapsamında sırasıyla Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ve ATB Başkanı Ali Celal Mursaloğlu’nu makamlarında ziyaret ettiler.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:37
DEVA Defne’den Başkan Güzel’e ziyaret

Demokrasi ve Atılım Partisi Defne İlçe Başkanı Av. Nidal Hüzmeli ve beraberindeki heyet Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel’i makamında ziyaret etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 06 Ocak 2023 14:34
KIRIKHAN BELEDİYESİ YILIN İLK BELEDİYE MECLİS OLAĞAN TOPLANTISINI YAPTI

Kırıkhan Belediyesi 2023 Yılının Ocak ayı olağan toplantısını Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirdi.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:26
UKUD’UN 3. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hatay’da 6 yıl önce kurulan Uluslararası Kültürler Derneği’nin(UKUD) 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Adnan Taş güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Ocak 2023 16:49
SAADET PARTİSİ HATAY’DA SAHADA

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, GİK Üyeleri, Çelebi Keyhıdır, Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Soner Çontar, Necati Eroğlu, Hayri Kamalı ve Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe ilçe teşkilatlarıyla beraber Hatay’da yerel basın, belediye başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat odası, muhtarlar, STK temsilcileri, hasta ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Nejla Çetinoğlu | 04 Ocak 2023 16:25
Arap Aleviliğini Koruma Ve Yaşatma Derneği Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Arap Aleviliğini Koruma Ve Yaşatma Derneği için Sıkça Sorulan Sorular
Arap Aleviliğini Koruma Ve Yaşatma Derneği En Gücel Haberler
Arap Aleviliğini Koruma Ve Yaşatma Derneği Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Arap Aleviliğini Koruma Ve Yaşatma Derneği Firma Rehberi Nerde?
Arap Aleviliğini Koruma Ve Yaşatma Derneği Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Arap Aleviliğini Koruma Ve Yaşatma Derneği Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Arap Aleviliğini Koruma Ve Yaşatma Derneği En Popüler Haber Listesi Nerede?
Arap Aleviliğini Koruma Ve Yaşatma Derneği Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Arap Aleviliğini Koruma Ve Yaşatma Derneği İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Arap Aleviliğini Koruma Ve Yaşatma Derneği Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Arap Aleviliğini Koruma Ve Yaşatma Derneği Son Güncellemeleri Neler?
Arap Aleviliğini Koruma Ve Yaşatma Derneği Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Arap Aleviliğini Koruma Ve Yaşatma Derneği Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Arap Aleviliğini Koruma Ve Yaşatma Derneği Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?