AYSEL SABUNCU KENT MÜZESİ PROJESİ TANITILDI googlepng

Antakya Belediyesi Aysel Sabuncu Kent Müzesi Projesi tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

AYSEL+SABUNCU+KENT+MÜZESİ+PROJESİ+TANITILDI Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Antakya Belediyesi Encümen Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, Hayırsever iş kadını Aysel Sabuncu, Başkan Yardımcıları Halil İbrahim Yelkaya ve Faik Selçuk Kızılkaya, Projenin Akademik Danışmanı Amir Pasıc, Proje Koordinatörü İç Mimar Serdar Doğan, Proje Koordinatörü Kenan Yurttagül, Şehrimizin tanınmış simalarından Reşit Kuseyri ve ilgili brim çalışanları katıldı. Antakya Belediyesi Aysel Sabuncu Kent Müzesi Projesi tanıtımı slayt gösterisi ile başladı. Slayt gösterisi eşliğinde yapılan tanıtım ile katılımcılara detaylı bilgiler verildi. Projenin tanıtımını, Projenin Akademik Danışmanı Amir Pasıc ve Proje Koordinatörü İç Mimar Serdar Doğan birlikte yaptılar. Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, Kent Müzesi’nde bir tarih yolculuğu yapılacağına dikkat çekerek, kent kimliğinin öne çıkacağını ve geçmişten günümüze şehrin tanıtımı için önemli bir çalışmaya imza atılacağını ifade etti.Konusunda uzman kişiler tarafından projesi hazırlanan Antakya Belediyesi Aysel Sabuncu Kent Müzesi tanıtım toplantısında, Müze hakkında detaylı bilgiler verildi. Antakya Belediyesi Aysel Sabuncu Kent Müzesi’nde Antik dönemden 2014 yılına kadar olan zaman içerisinde bir tarih yolculuğu yapılacak. Antakya Belediyesi eski hizmet binasında oluşacak olan kent müzesinde Antakya’nın yaşam tarzı yaşatılacak. Tarihi binada yer alacak olan Müzede kentin kimliği ön plana çıkacak, kent mirası korunacak ve müzeler arası bir koordinasyon olacak. Müzede ayrıca orijinal ve dijital belge ve objelerden örnekler olacak. Tarihi bina içinde yer alan her oda da ayrı bir dönemin izleri olacak ve bina içinde Seleukoslar devrinden (M.Ö. 281-163) günümüze kadar tarihi bir yolculuk yapılacak. Tarihi müzede, sırasıyla Seleukoslar Devri, Romalılar Dönemi, Bizanslılar Dönemi, İslami Dönem, Haçlılar Dönemi, Memlük Dönemi, Osmanlılar Dönemi ve günümüz dönemi anlatılacak. Her dönemde Antakya’nın ve yaşam tarzının anlatılacağı Müzede ayrıca çocuk mekânı olacak ve burada çocuklara, öğrencilere dijital ortamda eğitim verilecek ve şehir tanıtılacak.Tarihi kent müzesinin oluşması için özverili çalışmalarda bulunan ve Müzeye adı verilecek olan Hayırsever İş Kadını Aysel Sabuncu, bir Antakya’lı Hatay’lı olarak memleketine böylesine önemli bir yatırım yapmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade ederek, Başkan Savaş’a bu çalışmadan dolayı teşekkür etti. Hayırsever İş Kadını Aysel Sabuncu, çalışmalarını yakından takip ettiği ve takdirle karşıladığı Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş’ın başarılı bir başkan olduğunu ve Antakya için büyük bir şans olduğunu ifade etti. Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, Antakya Belediyesi Aysel Sabuncu Kent Müzesi’nin 3 Ocak 2014 tarihinde açılışının yapılacağını ve hem kent insanının hem de yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunulacağını ifade etti. Antakya Belediyesi Aysel Sabuncu Kent Müzesi tanıtım toplantısı, proje üzerinde görüşülerek, karşılıklı fikir alış verişi ile son buldu.
AYSEL SABUNCU KENT MÜZESİ PROJESİ TANITILDI haberi 15 Eylül 2013 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Yerel kategorisine, ilgili firma Hatay /  13833 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
AYSEL SABUNCU KENT MÜZESİ PROJESİ TANITILDI haberi, Hatay Yerel Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Yerel kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 13833 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
AYSEL+SABUNCU+KENT+MÜZESİ+PROJESİ+TANITILDI Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
AYSEL SABUNCU KENT MÜZESİ PROJESİ TANITILDI Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 25 Nisan 2024 Perşembe 11:48 https://firmarehberim.com/haber/yerel/aysel-sabuncu-kent-muzesi-projesi-tanitildi--17001 #AYSEL #SABUNCU #KENT #MÜZESİ #PROJESİ #TANITILDI #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #AYSELSABUNCU #SABUNCUKENT #KENTMÜZESİ #MÜZESİPROJESİ #PROJESİTANITILDI #AYSELSABUNCUKENTMÜZESİPROJESİTANITILDI #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Yerel Haberleri googlepng

Oyuncaklar, Hatay'da Depremzede çocuklara Ulaştırıldı

Almanya'nın Dortmund kentinde faaliyet gösteren Çukurova e.V. Dortmund Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Hatay'da depremzede çocuklara oyuncak dağıttı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 19:03
Depremlerde hayatını kaybeden çocuklar 23 Nisan’da unutulmadı

Hatay'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, depremlerde hayatını kaybeden çocukların mezarları ziyaret edildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 17:54
Medeniyetler Korosu Ödül Töreninde Sahne Aldı

2019 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülünü alarak gururumuz olan ilimizin marka değeri Antakya Medeniyetler Korosu , Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödül töreninde sahne aldı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın tarihi salonunda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödülünü alan kurum ve kuruluşlar katıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 27 Ocak 2023 13:53
Hatay’da ekmek fiyatları zamlandı

Hatay Fırıncılar Odası’ndan alınan bilgiye göre, 210 gram ekmeğin 5 TL’den satışa sunulacağı belirtildi.

Nejla Çetinoğlu | 14 Ocak 2023 15:11
BAŞKAN SAVAŞ’TAN RAS-EL SENİ MESAJI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Miladi takvime göre 14 Ocak’a denk gelen ve Alevi vatandaşların yeni yıl olarak kutladığı ‘Ras-el Seni’ bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:23
HGC YÖNETİMİNDEN PROTOKOL ZİYARETLERİ

Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Nihat Mazmanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, protokol ziyareti kapsamında sırasıyla Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ve ATB Başkanı Ali Celal Mursaloğlu’nu makamlarında ziyaret ettiler.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:37
DEVA Defne’den Başkan Güzel’e ziyaret

Demokrasi ve Atılım Partisi Defne İlçe Başkanı Av. Nidal Hüzmeli ve beraberindeki heyet Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel’i makamında ziyaret etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 06 Ocak 2023 14:34
KIRIKHAN BELEDİYESİ YILIN İLK BELEDİYE MECLİS OLAĞAN TOPLANTISINI YAPTI

Kırıkhan Belediyesi 2023 Yılının Ocak ayı olağan toplantısını Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirdi.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:26
UKUD’UN 3. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hatay’da 6 yıl önce kurulan Uluslararası Kültürler Derneği’nin(UKUD) 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Adnan Taş güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Ocak 2023 16:49
SAADET PARTİSİ HATAY’DA SAHADA

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, GİK Üyeleri, Çelebi Keyhıdır, Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Soner Çontar, Necati Eroğlu, Hayri Kamalı ve Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe ilçe teşkilatlarıyla beraber Hatay’da yerel basın, belediye başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat odası, muhtarlar, STK temsilcileri, hasta ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Nejla Çetinoğlu | 04 Ocak 2023 16:25
Aysel Sabuncu Kent Müzesi Projesi Tanitildi Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Aysel Sabuncu Kent Müzesi Projesi Tanitildi için Sıkça Sorulan Sorular
Aysel Sabuncu Kent Müzesi Projesi Tanitildi En Gücel Haberler
Aysel Sabuncu Kent Müzesi Projesi Tanitildi Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Aysel Sabuncu Kent Müzesi Projesi Tanitildi Firma Rehberi Nerde?
Aysel Sabuncu Kent Müzesi Projesi Tanitildi Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Aysel Sabuncu Kent Müzesi Projesi Tanitildi Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Aysel Sabuncu Kent Müzesi Projesi Tanitildi En Popüler Haber Listesi Nerede?
Aysel Sabuncu Kent Müzesi Projesi Tanitildi Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Aysel Sabuncu Kent Müzesi Projesi Tanitildi İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Aysel Sabuncu Kent Müzesi Projesi Tanitildi Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Aysel Sabuncu Kent Müzesi Projesi Tanitildi Son Güncellemeleri Neler?
Aysel Sabuncu Kent Müzesi Projesi Tanitildi Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Aysel Sabuncu Kent Müzesi Projesi Tanitildi Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Aysel Sabuncu Kent Müzesi Projesi Tanitildi Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?