Bayezıd-i Bistami Türbesi'nde Restorasyon çalışması googlepng

 Vali  Lekesiz, Kırıkhan ilçemizde bulunan ve restorasyon ile bambaşka bir çehreye kavuşan Bayezıd-i Bistami Türbesi'nde incelemelerde bulundu.
Bayezıd-i+Bistami+Türbesi+#39;nde+Restorasyon+çalışması Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Gerçekleşen incelemelerde Vali Lekesiz’e, Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, Kırıkhan Kaymakamı Halil Uyumaz, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Vakıflar Bölge Müdürü Ali Kaya ve diğer ilgililer eşlik etti. Vali Lekesiz, Anadolu insanının beslendiği önemli kaynaklardan biri ve önemli bir kültür mirasımız olan yapının fiziksel şartlarının restorasyon öncesinde rahatsızlık verici bir durumda olduğunu ifade ederek, “Buranın gerek inanç dünyamızdaki gerekse kültürel anlamda önemi göz önüne alındığında restore edilmesi büyük önem taşıyordu. Burayı ele alırken günübirlik yaklaşımlarla ele alırsak hiçbir şekilde sorunu çözmemiş ve sorunu geleceğe havale etmiş olurduk. O halde çevresiyle, park yeriyle, kurban kesim yerleriyle bir bütün olarak ele almakta yarar vardı ve biz de öyle yapmaya çalıştık.” dedi.Kurumsal sahiplenmenin önemine de dikkat çeken Lekesiz, “Restorasyon çalışmaları kadar, buranın korunması da çok önemli. Buraya kurumsal sahiplenme de getirip kalıcı şeyler bırakmak istiyoruz.” dedi.Türbenin yakınlarında bulunan ve mülkiyeti hazineye ait olan tepe üzerinde 1000 kişilik cami ve 70 kişilik Kuran Kursu binasının yapılacağını da söyleyen Lekesiz, restorasyon çalışmaları kapsamında şu ana kadar yapılan çalışmaları ise şöyle sıraladı:“Sanduka ve minberin ahşap imalatı tamamlanarak, türbeye montajı yapıldı. Türbe içindeki alçı mihrap açılarak orijinal moloz doku ortaya çıkarıldı ve kireç harçla derzlendi. Türbenin çile odasının havalandırma bacası açılarak tamamlandı.   Tezhip süsleme, hat yazılı tablolar tamamlanarak türbe duvarlarına asıldı. Halılar yenilendi. 2 adet gölgelik türbenin girişindeki avluya monte edildi. Türbe içerisine kitaplık konuldu. Türbeye çıkış alt yolun istinat duvarı ile yol dolgusu yapıldı. İlk girişteki köprü genişletildi. İstinat duvarı üzerindeki metal korkuluk yapıldı. Kurban kesim yeri, iki adet sosyal konut ve mutfak ve tuvalet-abdest alma yeri, kamelyalar tamamlandı. Yaklaşık 50 araç sığacak otopark yerlerinin hafriyat ve tesviye işlemleri yapıldı. Kurban kesim yeri önündeki kamelyalar ile istinat duvarı üzerindeki korkuluk çalışmaları tamamlandı. Lojman, kurban kesim yeri, mutfak yeri, wc-abdest alma yerleri arasındaki saha yağmur suyu tahliye kanalı, küp bazalt döşeme, andezit bordür imalatları yapıldı. Yol kenarındaki şevli alanlara moloz taş duvardan tahkimat yapıldı. Erozyon kontrolü ve peyzaj çalışmaları kapsamında ağaçlandırma, çiçeklendirme ve bunların damla sulama sistemleri yapıldı.  
Bayezıd-i Bistami Türbesi'nde Restorasyon çalışması haberi 23 Nisan 2014 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Yerel kategorisine, ilgili firma Hatay /  5050 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
Bayezıd-i Bistami Türbesi'nde Restorasyon çalışması haberi, Hatay Yerel Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Yerel kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 5050 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
Bayezıd-i+Bistami+Türbesi+#39;nde+Restorasyon+çalışması Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!

Güncel Son Yerel Haberleri googlepng

Oyuncaklar, Hatay'da Depremzede çocuklara Ulaştırıldı

Almanya'nın Dortmund kentinde faaliyet gösteren Çukurova e.V. Dortmund Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Hatay'da depremzede çocuklara oyuncak dağıttı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 19:03
Depremlerde hayatını kaybeden çocuklar 23 Nisan’da unutulmadı

Hatay'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, depremlerde hayatını kaybeden çocukların mezarları ziyaret edildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 17:54
Medeniyetler Korosu Ödül Töreninde Sahne Aldı

2019 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülünü alarak gururumuz olan ilimizin marka değeri Antakya Medeniyetler Korosu , Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödül töreninde sahne aldı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın tarihi salonunda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödülünü alan kurum ve kuruluşlar katıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 27 Ocak 2023 13:53
Hatay’da ekmek fiyatları zamlandı

Hatay Fırıncılar Odası’ndan alınan bilgiye göre, 210 gram ekmeğin 5 TL’den satışa sunulacağı belirtildi.

Nejla Çetinoğlu | 14 Ocak 2023 15:11
BAŞKAN SAVAŞ’TAN RAS-EL SENİ MESAJI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Miladi takvime göre 14 Ocak’a denk gelen ve Alevi vatandaşların yeni yıl olarak kutladığı ‘Ras-el Seni’ bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:23
HGC YÖNETİMİNDEN PROTOKOL ZİYARETLERİ

Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Nihat Mazmanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, protokol ziyareti kapsamında sırasıyla Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ve ATB Başkanı Ali Celal Mursaloğlu’nu makamlarında ziyaret ettiler.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:37
DEVA Defne’den Başkan Güzel’e ziyaret

Demokrasi ve Atılım Partisi Defne İlçe Başkanı Av. Nidal Hüzmeli ve beraberindeki heyet Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel’i makamında ziyaret etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 06 Ocak 2023 14:34
KIRIKHAN BELEDİYESİ YILIN İLK BELEDİYE MECLİS OLAĞAN TOPLANTISINI YAPTI

Kırıkhan Belediyesi 2023 Yılının Ocak ayı olağan toplantısını Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirdi.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:26
UKUD’UN 3. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hatay’da 6 yıl önce kurulan Uluslararası Kültürler Derneği’nin(UKUD) 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Adnan Taş güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Ocak 2023 16:49
SAADET PARTİSİ HATAY’DA SAHADA

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, GİK Üyeleri, Çelebi Keyhıdır, Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Soner Çontar, Necati Eroğlu, Hayri Kamalı ve Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe ilçe teşkilatlarıyla beraber Hatay’da yerel basın, belediye başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat odası, muhtarlar, STK temsilcileri, hasta ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Nejla Çetinoğlu | 04 Ocak 2023 16:25
Bayezıd-I Bistami Türbesi&Amp;#39;Nde Restorasyon Çalışması Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Bayezıd-I Bistami Türbesi&Amp;#39;Nde Restorasyon Çalışması için Sıkça Sorulan Sorular
Bayezıd-I Bistami Türbesi&Amp;#39;Nde Restorasyon Çalışması En Gücel Haberler
Bayezıd-I Bistami Türbesi&Amp;#39;Nde Restorasyon Çalışması Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Bayezıd-I Bistami Türbesi&Amp;#39;Nde Restorasyon Çalışması Firma Rehberi Nerde?
Bayezıd-I Bistami Türbesi&Amp;#39;Nde Restorasyon Çalışması Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Bayezıd-I Bistami Türbesi&Amp;#39;Nde Restorasyon Çalışması Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Bayezıd-I Bistami Türbesi&Amp;#39;Nde Restorasyon Çalışması En Popüler Haber Listesi Nerede?
Bayezıd-I Bistami Türbesi&Amp;#39;Nde Restorasyon Çalışması Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Bayezıd-I Bistami Türbesi&Amp;#39;Nde Restorasyon Çalışması İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Bayezıd-I Bistami Türbesi&Amp;#39;Nde Restorasyon Çalışması Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Bayezıd-I Bistami Türbesi&Amp;#39;Nde Restorasyon Çalışması Son Güncellemeleri Neler?
Bayezıd-I Bistami Türbesi&Amp;#39;Nde Restorasyon Çalışması Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Bayezıd-I Bistami Türbesi&Amp;#39;Nde Restorasyon Çalışması Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Bayezıd-I Bistami Türbesi&Amp;#39;Nde Restorasyon Çalışması Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?