Deniz kaplumbağalarının göç yolları takip altına alınacak googlepng

Samandağ'da bir kaplumbağanın sırtına yerleştirilen cihaz sayesinde Yeşil deniz kaplumbağaları ve caretta carettaların göç yolları takip altına alınacak -Hatay Valisi Lekesiz: ''Hazırlanan sistem Samandağ'a gelen kaplumbağaların göç yolları ve yaşam alanlarının belirlemesi sağlayarak, akademisyenlerin sağlam veriler elde etmesine imkan sunacak''
Deniz+kaplumbağalarının+göç+yolları+takip+altına+alınacak+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

 Pamukkale Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Kaska ve Samandağ Kaymakamlığı Bilimsel Araştırma Merkezi Sorumlusu Dr. Bektaş Sönmez'in geliştirdiği ''uydu cihazıyla kaplumbağaların göç yollarının takip edilmesine ilişkin sistem''le ilgili, Samandağ Çevlik sahilinde düzenlenen etkinlikte konuşan Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Akdeniz kumsallarında deniz kaplumbağalarının 21 ayrı noktada yumurtlama alanı olduğunun bilindiğini söyledi.      Lekesiz, Akdeniz sahillerinde yaklaşık 300-400 civarında da caretta caretta olduğunun, bunların yaklaşık yüzde 20-25'inin Samandağ'daki 14 kilometrelik Çevlik sahilinde muhtelif yerlerde yumurtladığının bilindiğini ifade etti.      Yaklaşık üç yıldır kaplumbağa yavrularının denize kavuşmalarını bizzat yerinde takip edildiğini belirten Lekesiz, şunları kaydetti:      ''Kaplumbağaların göç yolları, denizdeki hareketleri, izledikleri güzergahları öğrenebilmek amacıyla Samandağ Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğine valilikten ödenek aktardık. 10 bin lira karşılığında bir cihaz temin edildi. Bu cihaz da hayvanın sırtına usulüne uygun şekilde, onun yaşam konforunu bozmayacak şekilde montajı yapıldı. Bu kaplumbağayı internetten dünyanın neresine giderse gitsin canlı olarak takip edebileceğiz. Hazırlanan sistem Samandağ'a gelen kaplumbağaların göç yolları ve yaşam alanlarının belirlemesi sağlayarak, akademisyenlerin sağlam veriler elde etmesine imkan sunacak.''      Lekesiz, kaplumbağaya ''Defne'' adını verdiklerini de söyledi.           -Prof. Dr. Yakup Kaska-           Pamukkale Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Kaska ise kaplumbağaların sahile gelip yumurta bıraktıklarını bildiklerini ancak daha sonra denizde nereye gittiklerini tespit etme imkanı bulamadıklarını kaydetti.      Kaplumbağanın sırtına takibini sağlamak amacıyla bir çip yerleştirdiklerini anlatan Kaska, ''Kaplumbağanın bundan sonra nereye göç edeceğini bilinmesi hem bilim dünyası hem de bölge insanı için bir ilk olacak. Böylece uluslararası sözleşmelerle koruma altına alınan bir türün nasıl koruma altına aldığını tüm dünyaya göstermiş olacağız'' diye konuştu.      Kaska, kaplumbağaya takılan cihazın bir cep telefonu gibi çalıştığını, suyun üstüne çıktığı zaman anten uyduya sinyal göndererek kaplumbağanın nerelerde dolaştığının dünyanın her yerinden söz konusu adrese girilerek takip edilebileceğini ifade etti.      Cihaz yaklaşık olarak bir yıl süreyle kaplumbağa hareket ettiği sürece gün gün nerelere gittiğini, nerelerde gecelediğini, kışladığını takip edebileceklerini belirten Kaska, deniz kaplumbağalarının yıl boyunca hareketlerinin takip edilmesinin bilim dünyası için önemli bir gelişme olduğunu sözlerine ekledi.      Daha sonra kaplumbağa doğal ortamına bırakıldı.
Deniz kaplumbağalarının göç yolları takip altına alınacak haberi 08 Ağustos 2012 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Yerel kategorisine, ilgili firma Hatay /  34754 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
Deniz kaplumbağalarının göç yolları takip altına alınacak haberi, Hatay Yerel Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Yerel kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 34754 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
Deniz+kaplumbağalarının+göç+yolları+takip+altına+alınacak+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!

Güncel Son Yerel Haberleri googlepng

Medeniyetler Korosu Ödül Töreninde Sahne Aldı

2019 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülünü alarak gururumuz olan ilimizin marka değeri Antakya Medeniyetler Korosu , Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödül töreninde sahne aldı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın tarihi salonunda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödülünü alan kurum ve kuruluşlar katıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 27 Ocak 2023 13:53
Hatay’da ekmek fiyatları zamlandı

Hatay Fırıncılar Odası’ndan alınan bilgiye göre, 210 gram ekmeğin 5 TL’den satışa sunulacağı belirtildi.

Nejla Çetinoğlu | 14 Ocak 2023 15:11
BAŞKAN SAVAŞ’TAN RAS-EL SENİ MESAJI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Miladi takvime göre 14 Ocak’a denk gelen ve Alevi vatandaşların yeni yıl olarak kutladığı ‘Ras-el Seni’ bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:23
HGC YÖNETİMİNDEN PROTOKOL ZİYARETLERİ

Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Nihat Mazmanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, protokol ziyareti kapsamında sırasıyla Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ve ATB Başkanı Ali Celal Mursaloğlu’nu makamlarında ziyaret ettiler.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:37
DEVA Defne’den Başkan Güzel’e ziyaret

Demokrasi ve Atılım Partisi Defne İlçe Başkanı Av. Nidal Hüzmeli ve beraberindeki heyet Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel’i makamında ziyaret etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 06 Ocak 2023 14:34
KIRIKHAN BELEDİYESİ YILIN İLK BELEDİYE MECLİS OLAĞAN TOPLANTISINI YAPTI

Kırıkhan Belediyesi 2023 Yılının Ocak ayı olağan toplantısını Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirdi.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:26
UKUD’UN 3. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hatay’da 6 yıl önce kurulan Uluslararası Kültürler Derneği’nin(UKUD) 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Adnan Taş güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Ocak 2023 16:49
SAADET PARTİSİ HATAY’DA SAHADA

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, GİK Üyeleri, Çelebi Keyhıdır, Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Soner Çontar, Necati Eroğlu, Hayri Kamalı ve Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe ilçe teşkilatlarıyla beraber Hatay’da yerel basın, belediye başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat odası, muhtarlar, STK temsilcileri, hasta ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Nejla Çetinoğlu | 04 Ocak 2023 16:25
YENİ KİMLİK KARTI OLMAYANLAR BANKAYA GİREMEYECEK

Yeni kimlik kartı bulunmayan vatandaşlar banka işlemlerini bankadan yapamayacak.

| 03 Ocak 2023 15:16
MKÜ Hastanesinde Devir Teslim Töreni

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devir teslim töreni düzenlendi. Rektör Prof. Dr. Veysel Eren ve Rektör Yardımcısi Prof. Dr. Erhan Yengil’in katıldığı törenle hastane yönetiminde görev devir teslim töreni yapıldı.

Mehmet Katırcıoğlu | 03 Ocak 2023 14:32
Deniz Kaplumbağalarının Göç Yolları Takip Altına Alınacak Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Deniz Kaplumbağalarının Göç Yolları Takip Altına Alınacak için Sıkça Sorulan Sorular
Deniz Kaplumbağalarının Göç Yolları Takip Altına Alınacak En Gücel Haberler
Deniz Kaplumbağalarının Göç Yolları Takip Altına Alınacak Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Deniz Kaplumbağalarının Göç Yolları Takip Altına Alınacak Firma Rehberi Nerde?
Deniz Kaplumbağalarının Göç Yolları Takip Altına Alınacak Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Deniz Kaplumbağalarının Göç Yolları Takip Altına Alınacak Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Deniz Kaplumbağalarının Göç Yolları Takip Altına Alınacak En Popüler Haber Listesi Nerede?
Deniz Kaplumbağalarının Göç Yolları Takip Altına Alınacak Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Deniz Kaplumbağalarının Göç Yolları Takip Altına Alınacak İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Deniz Kaplumbağalarının Göç Yolları Takip Altına Alınacak Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Deniz Kaplumbağalarının Göç Yolları Takip Altına Alınacak Son Güncellemeleri Neler?
Deniz Kaplumbağalarının Göç Yolları Takip Altına Alınacak Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Deniz Kaplumbağalarının Göç Yolları Takip Altına Alınacak Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Deniz Kaplumbağalarının Göç Yolları Takip Altına Alınacak Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?