Eğit-Donat projesi TBMM gündeminde googlepng

Terörist yetiştirmeyi amaçlayan Eğit-Donat projesi TBMM gündeminde!
Eğit-Donat+projesi+TBMM+gündeminde Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

CHP Hatay Milletvekili Av.Refik ERYILMAZ; Suriye yönetimine karşı savaşmak üzere sözde “ılımlı muhalif” olarak tanımlanan terörist örgütlerin eğitilip- donatılmasıyla ilgili Eğit-Donat projesini TBMM gündemine taşıdı. Milletvekili Eryılmaz, Başbakan Davutoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği yazılı soru önergesinde;Ulusal ve Uluslararası basına yansıyan haberlerde, Suriye yönetimine karşıı savaşmak üzere sözde “ılımlı muhalif” olarak tanımlanan terörist örgütlerin eğitilip- donatılmasıyla ilgili Türkiye ile ABD arasında mutabakata varıldığı, mutabakatta eğitimin Kırşehir-Hirfanlı’da verilmesi ve yılda 2 bin Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) militanının eğitilmesinin amaçlandığı bilgisi yer almaktadır. Diğer yandan Suriyeli muhaliflere yakın El Dorar haber sitesi iddialarına göre; ABD'nin öncülük ettiği "eğit-donat" programı kapsamında eğitim görecek sayısı belli olmayan ilk muhalif grubun 10.12.2014 tarihinde Halep'ten Türkiye'ye getirildiği ve eğitimlerinin bir hafta süreceği iddia edilmiştir. Bu çerçevede; Eğit-donat projesiyle ilgili olarak ABD’li yetkililerle anlaşma yapıldığı yönündeki iddialar doğru mudur? Şayet doğru ise anlaşmanın içeriği nedir? Basın kaynaklarında sürekli olarak gündeme gelen ama bir türlü Hükümetin açıklayamadığı eğit-donat projesinin ne anlama geldiğiyle ilgili kamuoyuna bir açıklama yapmayı düşünüyor musunuz? Eğit-donat projesiyle kimleri nasıl eğitmeyi ve neyle donatmayı düşünüyorsunuz? Lazerle noktalama, askeri yığınakların olduğu yerlere sabotaj ve yakın çatışma tekniklerinin eğitim kapsamında verileceği iddia edilen terörist grupları nereye savaşmaya göndermeyi düşünüyorsunuz? Hükümet yetkililerince Eğit-donat projesinin amacının Suriye ve Irak'a istikrar getirmek ve siyasi bir dönüşümün sağlanması söylemleri dikkate alındığında; meşru olmayan terörist grupların eğitilip donatılarak başka bir ülkeye savaşmaya gönderilmesi uluslararası teröre destek vermek anlamını taşımıyor mu? Suriye ve Irak’a istikrar getirerek siyasi dönüşüm sağlamaya çalışmanın yolu terör ihraç etmekten mi geçmektedir? Türkiye’nin şu ana kadar Eğit-donat projesi kapsamında 230 peşmergeyi eğittiği iddiaları doğru mudur? Eğit-donat projesi kapsamında ülkemiz genelinde hizmet eden kaç kamp bulunmakta ve açılması planlanmaktadır? Bu kamplar hangi bölgemizde yer almaktadır? Eğit-donat projesi Türk Ceza Hukuku ve Uluslararası Ceza Hukuku hükümlerine göre suç değil midir? Şayet suç değil ise hangi yasal mevzuata dayanarak bu proje gerçekleştirilmektedir? sorularını yöneltti.  
Eğit-Donat projesi TBMM gündeminde haberi 07 Ocak 2015 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Yerel kategorisine, ilgili firma Hatay /  10755 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
Eğit-Donat projesi TBMM gündeminde haberi, Hatay Yerel Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Yerel kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 10755 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
Eğit-Donat+projesi+TBMM+gündeminde Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
EğitDonat projesi TBMM gündeminde Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 25 Nisan 2024 Perşembe 17:07 https://firmarehberim.com/haber/yerel/egit-donat-projesi-tbmm-gundeminde--20546 #EğitDonat #projesi #TBMM #gündeminde #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #Eğit-Donatprojesi #projesiTBMM #TBMMgündeminde #Eğit-DonatprojesiTBMMgündeminde #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Yerel Haberleri googlepng

Oyuncaklar, Hatay'da Depremzede çocuklara Ulaştırıldı

Almanya'nın Dortmund kentinde faaliyet gösteren Çukurova e.V. Dortmund Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Hatay'da depremzede çocuklara oyuncak dağıttı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 19:03
Depremlerde hayatını kaybeden çocuklar 23 Nisan’da unutulmadı

Hatay'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, depremlerde hayatını kaybeden çocukların mezarları ziyaret edildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 17:54
Medeniyetler Korosu Ödül Töreninde Sahne Aldı

2019 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülünü alarak gururumuz olan ilimizin marka değeri Antakya Medeniyetler Korosu , Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödül töreninde sahne aldı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın tarihi salonunda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödülünü alan kurum ve kuruluşlar katıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 27 Ocak 2023 13:53
Hatay’da ekmek fiyatları zamlandı

Hatay Fırıncılar Odası’ndan alınan bilgiye göre, 210 gram ekmeğin 5 TL’den satışa sunulacağı belirtildi.

Nejla Çetinoğlu | 14 Ocak 2023 15:11
BAŞKAN SAVAŞ’TAN RAS-EL SENİ MESAJI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Miladi takvime göre 14 Ocak’a denk gelen ve Alevi vatandaşların yeni yıl olarak kutladığı ‘Ras-el Seni’ bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:23
HGC YÖNETİMİNDEN PROTOKOL ZİYARETLERİ

Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Nihat Mazmanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, protokol ziyareti kapsamında sırasıyla Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ve ATB Başkanı Ali Celal Mursaloğlu’nu makamlarında ziyaret ettiler.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:37
DEVA Defne’den Başkan Güzel’e ziyaret

Demokrasi ve Atılım Partisi Defne İlçe Başkanı Av. Nidal Hüzmeli ve beraberindeki heyet Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel’i makamında ziyaret etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 06 Ocak 2023 14:34
KIRIKHAN BELEDİYESİ YILIN İLK BELEDİYE MECLİS OLAĞAN TOPLANTISINI YAPTI

Kırıkhan Belediyesi 2023 Yılının Ocak ayı olağan toplantısını Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirdi.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:26
UKUD’UN 3. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hatay’da 6 yıl önce kurulan Uluslararası Kültürler Derneği’nin(UKUD) 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Adnan Taş güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Ocak 2023 16:49
SAADET PARTİSİ HATAY’DA SAHADA

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, GİK Üyeleri, Çelebi Keyhıdır, Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Soner Çontar, Necati Eroğlu, Hayri Kamalı ve Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe ilçe teşkilatlarıyla beraber Hatay’da yerel basın, belediye başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat odası, muhtarlar, STK temsilcileri, hasta ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Nejla Çetinoğlu | 04 Ocak 2023 16:25
Eğit-Donat Projesi Tbmm Gündeminde Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Eğit-Donat Projesi Tbmm Gündeminde için Sıkça Sorulan Sorular
Eğit-Donat Projesi Tbmm Gündeminde En Gücel Haberler
Eğit-Donat Projesi Tbmm Gündeminde Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Eğit-Donat Projesi Tbmm Gündeminde Firma Rehberi Nerde?
Eğit-Donat Projesi Tbmm Gündeminde Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Eğit-Donat Projesi Tbmm Gündeminde Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Eğit-Donat Projesi Tbmm Gündeminde En Popüler Haber Listesi Nerede?
Eğit-Donat Projesi Tbmm Gündeminde Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Eğit-Donat Projesi Tbmm Gündeminde İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Eğit-Donat Projesi Tbmm Gündeminde Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Eğit-Donat Projesi Tbmm Gündeminde Son Güncellemeleri Neler?
Eğit-Donat Projesi Tbmm Gündeminde Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Eğit-Donat Projesi Tbmm Gündeminde Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Eğit-Donat Projesi Tbmm Gündeminde Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?