GAZETECİLERDEN BAŞKAN SAVAŞ’A YAKIN MARKAJ googlepng

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, yerli ve yabancı birçok yatırımcının yer alacağı RE360 gayrimenkul fuarı için gittiği İstanbul’da basın mensupları ile bir araya geldi.

2021 yılında Hatay’da gerçekleşecek EXPO’yu ve UNESCO tarafından Gastronomi Şehri ilan edilmesinin hikâyesini NTV ve TGRT Haber mikrofonlarına anlatan Başkan Savaş, Hatay’ın sahip olduğu güzellikleri detaylarıyla paylaştı. Kadim şehir Hatay’ın sahip olduğu zenginlikleri tüm dünya ile paylaşmak için çaba harcadıklarını ve bu çabaların sonucunda EXPO’yu 2017 yılında şehre kazandırdıklarını ifade eden Başkan Savaş, “O tarihten itibaren tüm arkadaşlarımız dersine çok iyi çalıştı. EXPO için ihalelerimizi tamamladık. İskenderun’daki kısmın 6-7 ayda bitmesini planlıyoruz. Dünya mutfağını İskenderun’a taşımayı hedefliyoruz. İskenderun’u gastronomi merkezi yapmayı planlıyoruz. UNESCO tarafından gastronomi şehri seçilen tüm illeri bekliyoruz. Şehrimiz İpek Yolu üzerinde yer alıyor. Bu yüzden Çin’e kadar uzanan İpek Yolu üzerindeki tüm ülkeleri de bekliyoruz. Antakya ve Defne’nin üst kısmındaki bölgede Hatay yemeklerini ön plana çıkartacağız. Bu alanlarda kültür sanat etkinliklerimiz de olacak. Bizans dönemine ait önemli bir şapeli bulduk ve bunu da EXPO alanında sergileyeceğiz. Bilim, kültür, sanat, eğitim, eğlence ve botanik konusunda kalıcı bir alan hazırlıyoruz. EXPO 6 ay sonra kapanacak bir yer değil. Bu alana 3 bin 500 kişilik bir amfi tiyatro yapacağız. Amfi tiyatroda önemli sanatçıları izleyeceğiz. İskenderun’da aynı şekilde 175 dönüm arazi içerisinde spor kompleksi de yapacağız. Faaliyetlerimiz ileriye yönelik umut veren sportif ve kültürel faaliyetler” dedi. Hatay’da yetişen tıbbi, aromatik ve endemik bitkilerin EXPO ile dünyaya açılacağını da sözlerine ekleyen Başkan Savaş, dünyada EXPO ve gastronomi unvanlarını alan tek şehir Hatay’ın UNESCO tarafından 26. Gastronomi Şehri ilan edilmesine de ayrı bir parantez açtı. Hatay’dan sonra 10 şehrin daha bu unvana layık görüldüğünü de belirten Başkan Savaş, “23 medeniyetin 13 tanesine ev sahipliği yapan şehrimize her medeniyet kendi zenginliğini bırakmış. Biz de bu değerleri dünyayla paylaşmak istiyoruz. Var olan turizm potansiyelimizi, kültürel zenginliklerimizi, gastronomik lezzetlerimizi her fırsatta vurguluyoruz. Her yerinden tarih fışkıran, birçok ilki bünyesinde barındıran şehrimize herkesi davet ediyoruz” dedi. Toplantının sonunda Başkan Savaş basın mensuplarına künefe ikram etti.
GAZETECİLERDEN BAŞKAN SAVAŞ’A YAKIN MARKAJ haberi 11 Aralık 2019 09:10 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Yerel kategorisine, ilgili firma Hatay Büyükşehir Belediyesi adına Hatay / Hatay Merkez muhabirimiz Mehmet Katırcıoğlu tarafından Belediyeler sektörüne eklenmiş olup  371 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
İlgili Sektör
GAZETECİLERDEN BAŞKAN SAVAŞ’A YAKIN MARKAJ haberi, Hatay Hatay Merkez Yerel Haberleri Hatay ili Hatay Merkez ilçesi mahallesinde Yerel kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 371 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
GAZETECİLERDEN+BAŞKAN+SAVAŞ’A+YAKIN+MARKAJ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
GAZETECİLERDEN BAŞKAN SAVAŞ’A YAKIN MARKAJ Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 25 Nisan 2024 Perşembe 03:43 https://firmarehberim.com/haber/yerel/gazetecilerden-baskan-savasa-yakin-markaj-234473 #GAZETECİLERDEN #BAŞKAN #SAVAŞ’A #YAKIN #MARKAJ #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #GAZETECİLERDENBAŞKAN #BAŞKANSAVAŞ’A #SAVAŞ’AYAKIN #YAKINMARKAJ #GAZETECİLERDENBAŞKANSAVAŞ’AYAKINMARKAJ #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Yerel Haberleri googlepng

Oyuncaklar, Hatay'da Depremzede çocuklara Ulaştırıldı

Almanya'nın Dortmund kentinde faaliyet gösteren Çukurova e.V. Dortmund Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Hatay'da depremzede çocuklara oyuncak dağıttı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 19:03
Depremlerde hayatını kaybeden çocuklar 23 Nisan’da unutulmadı

Hatay'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, depremlerde hayatını kaybeden çocukların mezarları ziyaret edildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 17:54
Medeniyetler Korosu Ödül Töreninde Sahne Aldı

2019 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülünü alarak gururumuz olan ilimizin marka değeri Antakya Medeniyetler Korosu , Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödül töreninde sahne aldı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın tarihi salonunda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödülünü alan kurum ve kuruluşlar katıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 27 Ocak 2023 13:53
Hatay’da ekmek fiyatları zamlandı

Hatay Fırıncılar Odası’ndan alınan bilgiye göre, 210 gram ekmeğin 5 TL’den satışa sunulacağı belirtildi.

Nejla Çetinoğlu | 14 Ocak 2023 15:11
BAŞKAN SAVAŞ’TAN RAS-EL SENİ MESAJI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Miladi takvime göre 14 Ocak’a denk gelen ve Alevi vatandaşların yeni yıl olarak kutladığı ‘Ras-el Seni’ bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:23
HGC YÖNETİMİNDEN PROTOKOL ZİYARETLERİ

Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Nihat Mazmanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, protokol ziyareti kapsamında sırasıyla Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ve ATB Başkanı Ali Celal Mursaloğlu’nu makamlarında ziyaret ettiler.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:37
DEVA Defne’den Başkan Güzel’e ziyaret

Demokrasi ve Atılım Partisi Defne İlçe Başkanı Av. Nidal Hüzmeli ve beraberindeki heyet Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel’i makamında ziyaret etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 06 Ocak 2023 14:34
KIRIKHAN BELEDİYESİ YILIN İLK BELEDİYE MECLİS OLAĞAN TOPLANTISINI YAPTI

Kırıkhan Belediyesi 2023 Yılının Ocak ayı olağan toplantısını Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirdi.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:26
UKUD’UN 3. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hatay’da 6 yıl önce kurulan Uluslararası Kültürler Derneği’nin(UKUD) 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Adnan Taş güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Ocak 2023 16:49
SAADET PARTİSİ HATAY’DA SAHADA

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, GİK Üyeleri, Çelebi Keyhıdır, Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Soner Çontar, Necati Eroğlu, Hayri Kamalı ve Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe ilçe teşkilatlarıyla beraber Hatay’da yerel basın, belediye başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat odası, muhtarlar, STK temsilcileri, hasta ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Nejla Çetinoğlu | 04 Ocak 2023 16:25
Gazetecilerden Başkan Savaş’a Yakin Markaj Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Gazetecilerden Başkan Savaş’a Yakin Markaj için Sıkça Sorulan Sorular
Gazetecilerden Başkan Savaş’a Yakin Markaj En Gücel Haberler
Gazetecilerden Başkan Savaş’a Yakin Markaj Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Gazetecilerden Başkan Savaş’a Yakin Markaj Firma Rehberi Nerde?
Gazetecilerden Başkan Savaş’a Yakin Markaj Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Gazetecilerden Başkan Savaş’a Yakin Markaj Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Gazetecilerden Başkan Savaş’a Yakin Markaj En Popüler Haber Listesi Nerede?
Gazetecilerden Başkan Savaş’a Yakin Markaj Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Gazetecilerden Başkan Savaş’a Yakin Markaj İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Gazetecilerden Başkan Savaş’a Yakin Markaj Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Gazetecilerden Başkan Savaş’a Yakin Markaj Son Güncellemeleri Neler?
Gazetecilerden Başkan Savaş’a Yakin Markaj Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Gazetecilerden Başkan Savaş’a Yakin Markaj Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Gazetecilerden Başkan Savaş’a Yakin Markaj Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?