HASADINA ÜÇ AY KALA DALINDA SATILDI googlepng

-C VİTAMİNİ AÇISINDAN ZENGİN, HER DAMAK TADINA UYGUN OLAN VE ERKENCİ BİR CİNS OLAN OKİTSU CİNSİ MANDALİNA, DAHA ÇİÇEKKEN SATIŞI GERÇEKLEŞEREK ÜRETİCİSİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ -DÖRTYOL TARIM VE KIRSAL KALKINA KOOPERATİFİ BAŞKANI EKER: -''İHRACATTA ARANAN BİR ÜRÜN OLAN OKİTSUNUN 75 KURUŞTAN SATIŞI GERÇEKLEŞTİ''
HASADINA+ÜÇ+AY+KALA+DALINDA+SATILDI+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Geçen sezon ürün fazlalığı, pazar bulunmaması gibi nedenlerle para etmeyen ve dalında kalan mandalina üreticisinin, bu yıl talebin yoğun olmasıyla umutları yeniden yeşerdi. Tüccarların hasadın başlamasına daha 3 ay gibi uzun bir süre olmasına karşın yoğun talebi nedeniyle Türkiye'nin narenciye üretim merkezlerinden biri olan Dörtyol'da üreticilerin yüzü şimdiden gülmeye başladı.      Yörede yetiştirilen erkenci cins okitsu cinsi mandalinanın tamamının, satsuma cinsi mandalinanın ise yüzde 70'inin şimdiden satıldığı belirtildi.        Dörtyol Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hasan Eker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yörede yaklaşık 2 bin 500 dönüm alanda yetiştiriciliği yapılan ve erkenci bir cins olan okitsu mandalinanın satışının tamamen bittiğini söyledi.      Son yağışlarla birlikte okitsu cinsi mandalinanın ürünlerinin gözle görünür hale gelmeye başladığını ifade eden Eker, bu ürünün başta Rusya olmak üzere Ukrayna, Romanya gibi ülkeler tarafından çok fazla tercih edildiğini kaydetti.      Geçen yıl bölgede yetiştirilen okitsu cinsi mandalinadan 30 bin ton ürün alındığını ve bunların tamamına yakınının ihraç edildiğini vurgulayan Eker, şöyle devam etti:      ''Yıllardır mandalina üreticisi emeğinin karşılığını alamaması nedeniyle büyük sıkıntı çekti. Ürün fazlalığı, pazarın bulunmaması ve para etmemesi nedeniyle üreticiler tarafından toplanmaya ve dalında çürümeye bırakılan mandalinayla ilgili bu kötü günler artık geride kaldı. Binbir güçlükle yetiştirilen mandalina yıllar sonra yetiştiricisinin umutlarını yeniden yeşertti. İhracatta aranan bir ürün olan okitsunun 75 kuruştan satışı gerçekleşti. İç piyasada tercih edilen satsuma cinsinin ise 45 kuruştan daha dalındayken hasat zamanına üç ay kala satışı yapıldı.''             -''ÜRETİM ALANI ARTACAK''-           Erkenci bir cins olan okitsunun hasadına ekim ayında başlanacağının altını çizen Eker, iklim değişikliği nedeniyle bu yıl rekoltenin bir önceki yıla göre yüzde 10 daha az olmasını beklediklerini kaydetti.      Rekoltenin düşük olmasına rağmen satış rakamlarının iyi olması ve ürünün tamamının satılması nedeniyle üreticilerin büyük bir kayıp yaşamayacağını ifade eden Eker, gelecek yıllarda okitsu cinsi mandalinanın üretim alanının daha da artacağını tahmin ettiklerini söyledi.      Tarım İl Müdürü Bestami Zabun da, Hatay genelinde 16 bin 400 hektar alanda narenciye üretiminin yapıldığını belirtti.      İklim özellikleri ve verimli tarım arazilerinin bulunduğu Hatay'da çok farklı ürün desenlerinin yetiştiriciliğinin yapıldığını ifade eden Zabun, bu anlamda narenciyenin kent ekonomisine önemli bir katkı sağladığını kaydetti.      Hatay'ın narenciye üretiminde Mersin ve Adana'dan sonra üçüncü sırada yer aldığını vurgulayan Zabun, geçen yıl narenciyeden 718 bin ton ürün alındığını ve bunların büyük bir kısmının iç piyasanın yanı sıra Rusya başta olmak üzere Romanya, Suriye, Dubai'ye ihraç edildiğini belirtti.
HASADINA ÜÇ AY KALA DALINDA SATILDI haberi 06 Temmuz 2011 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Yerel kategorisine, ilgili firma Hatay /  12226 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
HASADINA ÜÇ AY KALA DALINDA SATILDI haberi, Hatay Yerel Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Yerel kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 12226 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
HASADINA+ÜÇ+AY+KALA+DALINDA+SATILDI+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
HASADINA ÜÇ AY KALA DALINDA SATILDI Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 25 Nisan 2024 Perşembe 08:53 https://firmarehberim.com/haber/yerel/hasadina-uc-ay-kala-dalinda-satildi--7272 #HASADINA #ÜÇ #AY #KALA #DALINDA #SATILDI #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #HASADINAÜÇ #ÜÇAY #AYKALA #KALADALINDA #DALINDASATILDI #HASADINAÜÇAYKALADALINDASATILDI #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Yerel Haberleri googlepng

Oyuncaklar, Hatay'da Depremzede çocuklara Ulaştırıldı

Almanya'nın Dortmund kentinde faaliyet gösteren Çukurova e.V. Dortmund Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Hatay'da depremzede çocuklara oyuncak dağıttı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 19:03
Depremlerde hayatını kaybeden çocuklar 23 Nisan’da unutulmadı

Hatay'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, depremlerde hayatını kaybeden çocukların mezarları ziyaret edildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 17:54
Medeniyetler Korosu Ödül Töreninde Sahne Aldı

2019 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülünü alarak gururumuz olan ilimizin marka değeri Antakya Medeniyetler Korosu , Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödül töreninde sahne aldı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın tarihi salonunda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödülünü alan kurum ve kuruluşlar katıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 27 Ocak 2023 13:53
Hatay’da ekmek fiyatları zamlandı

Hatay Fırıncılar Odası’ndan alınan bilgiye göre, 210 gram ekmeğin 5 TL’den satışa sunulacağı belirtildi.

Nejla Çetinoğlu | 14 Ocak 2023 15:11
BAŞKAN SAVAŞ’TAN RAS-EL SENİ MESAJI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Miladi takvime göre 14 Ocak’a denk gelen ve Alevi vatandaşların yeni yıl olarak kutladığı ‘Ras-el Seni’ bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:23
HGC YÖNETİMİNDEN PROTOKOL ZİYARETLERİ

Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Nihat Mazmanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, protokol ziyareti kapsamında sırasıyla Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ve ATB Başkanı Ali Celal Mursaloğlu’nu makamlarında ziyaret ettiler.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:37
DEVA Defne’den Başkan Güzel’e ziyaret

Demokrasi ve Atılım Partisi Defne İlçe Başkanı Av. Nidal Hüzmeli ve beraberindeki heyet Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel’i makamında ziyaret etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 06 Ocak 2023 14:34
KIRIKHAN BELEDİYESİ YILIN İLK BELEDİYE MECLİS OLAĞAN TOPLANTISINI YAPTI

Kırıkhan Belediyesi 2023 Yılının Ocak ayı olağan toplantısını Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirdi.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:26
UKUD’UN 3. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hatay’da 6 yıl önce kurulan Uluslararası Kültürler Derneği’nin(UKUD) 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Adnan Taş güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Ocak 2023 16:49
SAADET PARTİSİ HATAY’DA SAHADA

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, GİK Üyeleri, Çelebi Keyhıdır, Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Soner Çontar, Necati Eroğlu, Hayri Kamalı ve Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe ilçe teşkilatlarıyla beraber Hatay’da yerel basın, belediye başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat odası, muhtarlar, STK temsilcileri, hasta ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Nejla Çetinoğlu | 04 Ocak 2023 16:25
Hasadina Üç Ay Kala Dalinda Satildi Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Hasadina Üç Ay Kala Dalinda Satildi için Sıkça Sorulan Sorular
Hasadina Üç Ay Kala Dalinda Satildi En Gücel Haberler
Hasadina Üç Ay Kala Dalinda Satildi Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Hasadina Üç Ay Kala Dalinda Satildi Firma Rehberi Nerde?
Hasadina Üç Ay Kala Dalinda Satildi Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Hasadina Üç Ay Kala Dalinda Satildi Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Hasadina Üç Ay Kala Dalinda Satildi En Popüler Haber Listesi Nerede?
Hasadina Üç Ay Kala Dalinda Satildi Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Hasadina Üç Ay Kala Dalinda Satildi İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Hasadina Üç Ay Kala Dalinda Satildi Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Hasadina Üç Ay Kala Dalinda Satildi Son Güncellemeleri Neler?
Hasadina Üç Ay Kala Dalinda Satildi Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Hasadina Üç Ay Kala Dalinda Satildi Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Hasadina Üç Ay Kala Dalinda Satildi Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?