HAŞİM KILIÇ'DOĞRU KONUŞUYOR googlepng

Denge Hukuk ve Düşünce Derneği Başkanı Av. Muhammet Çakır ,baskı ve ötekileştirmenin yapıldığı bir günde Kılıç'ın, toplumsal doğruları cesaretle dillendirme erdemi gösterdiği belirterek, tebrik etti.

HAŞİM+KILIÇ+#39;DOĞRU+KONUŞUYOR Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Denge Hukuk ve Düşünce Derneği Başkanı  Av.Muhammet Çakır,Anayasa Mahkemesi'nin 52 kuruluş yıldönümünde Mahkeme Başkanı Haşim Kılıç'ın açıklamaları üzerine bir açıklama yaptı.Başkan Av.Muhammet Çakır,Türkiye'nin tüm kurumlarıyla demokratik bir işleyişe sahip olması için hukuk devleti olması gerektiği belirtilen açıklamada, son dönemde mesnetsiz iddialarla hukuk sisteminin yıpratıldığını belirtti.Av.Muhammet Çakır yapıtığı açıklamada:“Hukukun üstünlüğü ilkesinin yara almasının iş dünyasında da ciddi tedirginliğe sebep olduğu bu dönemde, Anayasa Mahkemesi Başkanı Sayın Haşim Kılıç'ın Anayasa Mahkemesi'nin kuruluşunun 52. yılı sebebiyle yaptığı konuşmada; hukuk karşısında her bir bireyin eşit olması, hukukun üstünlüğü, demokratik sistemlerde güçler ayrılığı ilkesinin hayati rolü ve yargının bu güç dengesindeki yeri, başta insan onuru olmak üzere bireysel hak ve özgürlüklerin garanti altına alınması gibi evrensel değerlere vurgu yaparak ilgili herkese çağrıda bulunmasını takdir ettiğimizi ifade etmek isterim.Ayrıca, baskı ve ötekileştirmenin zirve yaptığı günümüzde, toplumsal doğruları cesaretle dillendirme erdemini gösteren Sn. Haşim Kılıç'ı candan tebrik ediyorum. Bu cesur, onurlu, kararlı ve tarafsız duruşun tüm yargı mensuplarına, karar verirken her şart ve zamanda sadece ve sadece hukuku temel almaları için ilham vereceğini ümit ediyorum.”dedi. Anayasal düzenimizin garantisi olan Anayasa Mahkemesi'nin Başkanı'nın mahkemenin bütün üyelerinin onayını alarak, adaletin tesisine dair hem hukuk sistemine hem de siyaset alanına yönelik eleştirileri dikkatle ele alınmalı ve değerlendirilmelidir diyen Av.Muhammet Çakır: “Yakın tarih bize toplumların sıkıntılı dönemleri ancak hukuku işleterek ve ortak toplumsal değerleri yücelterek aşabileceklerini göstermiştir. 'Adalet Mülkün Temelidir' ifadesinde tam manasını bulan hukukun üstünlüğü ve adalet anlayışının devletin ve toplumsal refahın merkezi olduğu gerçeğini asla aklımızdan çıkarmamalıyız. Bir toplumun vicdanı olan hukuk sistemi, karşısındaki güçlü de olsa, haklı olanın hakkını alabileceğinin teminatı olmalıdır.”dedi.
HAŞİM KILIÇ'DOĞRU KONUŞUYOR haberi 30 Nisan 2014 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Yerel kategorisine, ilgili firma Hatay /  7684 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
HAŞİM KILIÇ'DOĞRU KONUŞUYOR haberi, Hatay Yerel Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Yerel kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 7684 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
HAŞİM+KILIÇ+#39;DOĞRU+KONUŞUYOR Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
HAŞİM KILIÇveamp;#39;DOĞRU KONUŞUYOR Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 20 Nisan 2024 Cumartesi 01:29 https://firmarehberim.com/haber/yerel/hasim-kilicdogru-konusuyor--18540 #HAŞİM #KILIÇveamp;#39;DOĞRU #KONUŞUYOR #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #HAŞİMKILIÇveamp;#39;DOĞRU #KILIÇveamp;#39;DOĞRUKONUŞUYOR #HAŞİMKILIÇveamp;#39;DOĞRUKONUŞUYOR #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Yerel Haberleri googlepng

Medeniyetler Korosu Ödül Töreninde Sahne Aldı

2019 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülünü alarak gururumuz olan ilimizin marka değeri Antakya Medeniyetler Korosu , Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödül töreninde sahne aldı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın tarihi salonunda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödülünü alan kurum ve kuruluşlar katıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 27 Ocak 2023 13:53
Hatay’da ekmek fiyatları zamlandı

Hatay Fırıncılar Odası’ndan alınan bilgiye göre, 210 gram ekmeğin 5 TL’den satışa sunulacağı belirtildi.

Nejla Çetinoğlu | 14 Ocak 2023 15:11
BAŞKAN SAVAŞ’TAN RAS-EL SENİ MESAJI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Miladi takvime göre 14 Ocak’a denk gelen ve Alevi vatandaşların yeni yıl olarak kutladığı ‘Ras-el Seni’ bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:23
HGC YÖNETİMİNDEN PROTOKOL ZİYARETLERİ

Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Nihat Mazmanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, protokol ziyareti kapsamında sırasıyla Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ve ATB Başkanı Ali Celal Mursaloğlu’nu makamlarında ziyaret ettiler.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:37
DEVA Defne’den Başkan Güzel’e ziyaret

Demokrasi ve Atılım Partisi Defne İlçe Başkanı Av. Nidal Hüzmeli ve beraberindeki heyet Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel’i makamında ziyaret etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 06 Ocak 2023 14:34
KIRIKHAN BELEDİYESİ YILIN İLK BELEDİYE MECLİS OLAĞAN TOPLANTISINI YAPTI

Kırıkhan Belediyesi 2023 Yılının Ocak ayı olağan toplantısını Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirdi.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:26
UKUD’UN 3. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hatay’da 6 yıl önce kurulan Uluslararası Kültürler Derneği’nin(UKUD) 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Adnan Taş güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Ocak 2023 16:49
SAADET PARTİSİ HATAY’DA SAHADA

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, GİK Üyeleri, Çelebi Keyhıdır, Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Soner Çontar, Necati Eroğlu, Hayri Kamalı ve Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe ilçe teşkilatlarıyla beraber Hatay’da yerel basın, belediye başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat odası, muhtarlar, STK temsilcileri, hasta ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Nejla Çetinoğlu | 04 Ocak 2023 16:25
YENİ KİMLİK KARTI OLMAYANLAR BANKAYA GİREMEYECEK

Yeni kimlik kartı bulunmayan vatandaşlar banka işlemlerini bankadan yapamayacak.

| 03 Ocak 2023 15:16
MKÜ Hastanesinde Devir Teslim Töreni

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devir teslim töreni düzenlendi. Rektör Prof. Dr. Veysel Eren ve Rektör Yardımcısi Prof. Dr. Erhan Yengil’in katıldığı törenle hastane yönetiminde görev devir teslim töreni yapıldı.

Mehmet Katırcıoğlu | 03 Ocak 2023 14:32
Haşim Kiliç&Amp;#39;Doğru Konuşuyor Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Haşim Kiliç&Amp;#39;Doğru Konuşuyor için Sıkça Sorulan Sorular
Haşim Kiliç&Amp;#39;Doğru Konuşuyor En Gücel Haberler
Haşim Kiliç&Amp;#39;Doğru Konuşuyor Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Haşim Kiliç&Amp;#39;Doğru Konuşuyor Firma Rehberi Nerde?
Haşim Kiliç&Amp;#39;Doğru Konuşuyor Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Haşim Kiliç&Amp;#39;Doğru Konuşuyor Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Haşim Kiliç&Amp;#39;Doğru Konuşuyor En Popüler Haber Listesi Nerede?
Haşim Kiliç&Amp;#39;Doğru Konuşuyor Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Haşim Kiliç&Amp;#39;Doğru Konuşuyor İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Haşim Kiliç&Amp;#39;Doğru Konuşuyor Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Haşim Kiliç&Amp;#39;Doğru Konuşuyor Son Güncellemeleri Neler?
Haşim Kiliç&Amp;#39;Doğru Konuşuyor Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Haşim Kiliç&Amp;#39;Doğru Konuşuyor Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Haşim Kiliç&Amp;#39;Doğru Konuşuyor Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?