HATAY BAROSU OTURMA EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRDİ googlepng

Hatay Barosu Baroların Seçim Sisteminde Yapılmak İstenen Değişikliğe tepki olarak Hatay Adliyesi önünde Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez Başkanlığında ve Baroya Bağlı Avukatlar ile beraber Basın açıklaması yaparak oturma eylemi gerçekleştirdi.

Hatay Barosuna Kayıtlı Avukatlar Hatay’dan Haykırdı: “Tekrar Kandırıldık Dememek İçin Baroların Parçalanmasını Hedef Alan Yasa Tasarısına Hayır Deyin!” Hatay Barosu bugün meclis gündemine getirilen ve baroların bölünmesini hedef alan yasa tasarısına hayır demek için meclisteki vekillere seslenerek: “Tekrar Kandırıldık Dememek İçin Baroların Parçalanmasını Hedef Alan Yasa Tasarısına Hayır Deyin!” uyarısında bulundu. Hatay Barosuna kayıtlı avukatlar Hatay Adliyesi önünde toplanarak çoklu baro projesine karşı tüm Türkiye’deki Barolar ile ortak hareket ederek eylem yaptı. Eylemde konuşan Hatay Baro Başkanı Av. Ekrem Dönmez meclis gündemine getirilen bu teklifin halkın yararına olmadığını, baroların parçalanarak savunmanın kırılmasının hedeflendiğini ve yargının zayıflatılmak istendiğini söyledi. Meclis gündemine getirilen yasa tasarısının bir FETÖ projesi olduğunu ve vicdanı ile hareket eden tüm vekillerin bu yasa tasarısına hayır demesinin en akıllı hareket olacağını savunan Hatay Baro Başkanı Av. Ekrem Dönmez baro adına yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Yaklaşık iki aydır meslektaşlarımızla birlikte bu yasa tasarısının meclis gündemine getirilmemesi için çaba sarf ediyorduk. Meslektaşlarımızın ve tüm Türkiye’deki baro başkanlarının ciddi tutum ve itirazlarına rağmen kamuoyunda çoklu baro olarak bilinen ve içeriği tamamen makyaj olan bu teklif meclise sunuldu. Teklifin içeriğini inceledim. İçeriğinde öncelikle Ankara, İstanbul ve İzmir barolarını ciddi derecede etkileyecek maddeler var. Ama içerik sadece bununla sınırlı değil. Diyor ki 5 bin sayısını geçen barolarda 2 bin üyeyi bulan avukatlar yeni bir baro kurabilecek. Bu madde yasa tasarısının içeriğini en iyi şekilde özetliyor. Baroların parçalanarak savunmanın kırılması hedefleniyor. Çoklu baro ile savunmanın bel kemiğine en büyük darbeyi indiriyorsunuz. Vicdanı ve aklı ile hareket eden herkese buradan sesleniyoruz. Bu yasa tasarısına hayır deyin.” Konuşmanın ardından Hatay Baro Başkanı Av. Ekrem Dönmez adliye önünde eyleme destek veren avukatları oturma eylemine davet ederek tepkilerini oturma eylemi ile sürdürmeleri çağrısında bulundu. Çağrıya uyan tüm avukatlar adliye önünde yaklaşık 45 dakika oturma eylemi gerçekleştirdi.
HATAY BAROSU OTURMA EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRDİ haberi 01 Temmuz 2020 17:55 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Yerel kategorisine, ilgili firma Hatay Barosu adına Hatay / Hatay Merkez muhabirimiz Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi tarafından Barolar sektörüne eklenmiş olup  426 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
İlgili Firma
İlgili Sektör
HATAY BAROSU OTURMA EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRDİ haberi, Hatay Hatay Merkez Yerel Haberleri Hatay ili Hatay Merkez ilçesi mahallesinde Yerel kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 426 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
HATAY+BAROSU+OTURMA+EYLEMİ+GERÇEKLEŞTİRDİ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
HATAY BAROSU OTURMA EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRDİ Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 25 Nisan 2024 Perşembe 14:29 https://firmarehberim.com/haber/yerel/hatay-barosu-oturma-eylemi-gerceklestirdi-235063 #HATAY #BAROSU #OTURMA #EYLEMİ #GERÇEKLEŞTİRDİ #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #HATAYBAROSU #BAROSUOTURMA #OTURMAEYLEMİ #EYLEMİGERÇEKLEŞTİRDİ #HATAYBAROSUOTURMAEYLEMİGERÇEKLEŞTİRDİ #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Yerel Haberleri googlepng

Oyuncaklar, Hatay'da Depremzede çocuklara Ulaştırıldı

Almanya'nın Dortmund kentinde faaliyet gösteren Çukurova e.V. Dortmund Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Hatay'da depremzede çocuklara oyuncak dağıttı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 19:03
Depremlerde hayatını kaybeden çocuklar 23 Nisan’da unutulmadı

Hatay'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, depremlerde hayatını kaybeden çocukların mezarları ziyaret edildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 17:54
Medeniyetler Korosu Ödül Töreninde Sahne Aldı

2019 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülünü alarak gururumuz olan ilimizin marka değeri Antakya Medeniyetler Korosu , Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödül töreninde sahne aldı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın tarihi salonunda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödülünü alan kurum ve kuruluşlar katıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 27 Ocak 2023 13:53
Hatay’da ekmek fiyatları zamlandı

Hatay Fırıncılar Odası’ndan alınan bilgiye göre, 210 gram ekmeğin 5 TL’den satışa sunulacağı belirtildi.

Nejla Çetinoğlu | 14 Ocak 2023 15:11
BAŞKAN SAVAŞ’TAN RAS-EL SENİ MESAJI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Miladi takvime göre 14 Ocak’a denk gelen ve Alevi vatandaşların yeni yıl olarak kutladığı ‘Ras-el Seni’ bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:23
HGC YÖNETİMİNDEN PROTOKOL ZİYARETLERİ

Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Nihat Mazmanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, protokol ziyareti kapsamında sırasıyla Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ve ATB Başkanı Ali Celal Mursaloğlu’nu makamlarında ziyaret ettiler.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:37
DEVA Defne’den Başkan Güzel’e ziyaret

Demokrasi ve Atılım Partisi Defne İlçe Başkanı Av. Nidal Hüzmeli ve beraberindeki heyet Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel’i makamında ziyaret etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 06 Ocak 2023 14:34
KIRIKHAN BELEDİYESİ YILIN İLK BELEDİYE MECLİS OLAĞAN TOPLANTISINI YAPTI

Kırıkhan Belediyesi 2023 Yılının Ocak ayı olağan toplantısını Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirdi.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:26
UKUD’UN 3. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hatay’da 6 yıl önce kurulan Uluslararası Kültürler Derneği’nin(UKUD) 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Adnan Taş güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Ocak 2023 16:49
SAADET PARTİSİ HATAY’DA SAHADA

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, GİK Üyeleri, Çelebi Keyhıdır, Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Soner Çontar, Necati Eroğlu, Hayri Kamalı ve Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe ilçe teşkilatlarıyla beraber Hatay’da yerel basın, belediye başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat odası, muhtarlar, STK temsilcileri, hasta ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Nejla Çetinoğlu | 04 Ocak 2023 16:25
Hatay Barosu Oturma Eylemi Gerçekleştirdi Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Hatay Barosu Oturma Eylemi Gerçekleştirdi için Sıkça Sorulan Sorular
Hatay Barosu Oturma Eylemi Gerçekleştirdi En Gücel Haberler
Hatay Barosu Oturma Eylemi Gerçekleştirdi Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Hatay Barosu Oturma Eylemi Gerçekleştirdi Firma Rehberi Nerde?
Hatay Barosu Oturma Eylemi Gerçekleştirdi Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Hatay Barosu Oturma Eylemi Gerçekleştirdi Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Hatay Barosu Oturma Eylemi Gerçekleştirdi En Popüler Haber Listesi Nerede?
Hatay Barosu Oturma Eylemi Gerçekleştirdi Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Hatay Barosu Oturma Eylemi Gerçekleştirdi İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Hatay Barosu Oturma Eylemi Gerçekleştirdi Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Hatay Barosu Oturma Eylemi Gerçekleştirdi Son Güncellemeleri Neler?
Hatay Barosu Oturma Eylemi Gerçekleştirdi Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Hatay Barosu Oturma Eylemi Gerçekleştirdi Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Hatay Barosu Oturma Eylemi Gerçekleştirdi Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?