HATODER DEN ÖMER AKIN’A ZİYARET googlepng

 HATODER  Genel Başkanı Burhan Kerimoğlu ve yönetim kurulu üyeleri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği görevine atanan Uz.Dr.Ömer Akın’ı makamında ziyaret ederek görevinde başarılar dilediler.

HATODER+DEN+ÖMER+AKIN’A+ZİYARET Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Hatoder Genel Başkanı Burhan Kerimoğlu derneklerinin kuruluş amacından kısaca şu şekilde bahsetti; Derneğimiz ilimiz genelinde talasemi ve orak hücre anemi hastalıkları ve diğer hemoglobinopati bozukluklarının önlenmesi konusunda kurmuş olduğumuz dernek hasta, hasta yakınlarını, bu konuda çalışma yürüten sağlık çalışanlarını, hekimleri ve bu derneğe gönül vermiş kişileri dernek çatısı altında bir araya getirmekle birlikte talasemili ve orak hücre anemi hastası kişilerin sorunlarını çözmeye yönelik çalışmaları, birlik, beraberlik ve eşgüdüm içerisinde daha güçlü bir şekilde yürütmektir.  Bu sayılanların yanında talasemili ve orak hücre anemili hastalar ve ailelerinin, bu hastalara hizmet veren merkezlerin sorunlarını saptamak, çözümü yönünde çalışmalar yapmak, bölgemiz de talasemi  ve orak hücre anemi hastalıklarıyla beraber hemoglobinopatilerin önlenmesi ve tedavisi konusunda standartları geliştirmek, topluma tanıtılmasını sağlamak ve toplam kalite anlayışı çerçevesinde işbirliği, eşgüdüm, standardizasyon, etkinlik ve verimlilik sağlamak; bunla beraber ilimiz genelinde ki,  yurt içinde ki toplantılar da ve sosyal organizasyonlarda birlik ve beraberliği sağlamaktır. Sizlerinde bildiği gibi talasemi yani Akdeniz anemisi ülkemizin ve ilimizin en başta gelen toplumsal bir halk sağlığı sorununu teşkil etmektedir. Ülkemizde %2 civarında talasemi taşıyıcılığının yanı sıra 5 binlere yaklaşan hasta potansiyeli sayısı mevcuttur, bu demek oluyor ki evlenecek bireylerin mutlaka evlenmeden önce talasemi kan testi olan ‘’hemoglobin elektroforezi’’nin mutlaka yaptırılması gerekmektedir. Bu durum maalesef ilimiz için çok daha ciddi bir durumu ortaya koymaktadır, ilimizde bu taşıyıcılık sıklığı yerine göre %22’ler ve %10’lar civarında seyretmekle beraber Antakya, Samandağ, İskenderun, Reyhanlı, Kumlu, Altınözü, Kırıkhan, Hassa gibi ilçelerimizde hasta sayılarımız ciddi bir boyutu gözler önüne sermektedir. Sağlık Bakanlığı tarafından yıllardır 33 ilde uygulanan hemoglobinopati kontrol programına yıllardır dahil olan ilimiz, Hatay valiliği, sağlık otoriteleri ve sivil toplum kuruluşu işbirliği ile son 2 yıldır  talasemi ve orak hücre anemi hastalıklarının yanı sıra diğer hemoglobinopati hastalıklarının önlenmesi konusunda da ciddi anlamda çalışmalar yaparak bu konuya ilimizde adeta neşter atmış ve son yıllarda bu hastalıklarla mücadelede önemli mesafeler kat etmiştir. Başta Hatay Valimiz Sayın M.Celalettin Lekesiz, eşleri hanımefendi Sayın Zehra Lekesiz, Sağlık İl Müdürlüğümüz, Halk Sağlığı İl Müdürlüğümüz ve sağlıktaki dönüşümün diğer bir kurumu olan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği olarak çalışma alanınıza dahil olan kamu hastaneleri bundan sonra  talasemi ve orak hücre anemi hastalıkları konusunda hasta kişilere daha fazla hizmet vererek, standartları daha fazla geliştirme yoluna giderek ve bu konuda hastalarımıza olduğundan daha iyi hizmet almalarını sağlama yoluna gidileceğine inanmaktayız.    
HATODER DEN ÖMER AKIN’A ZİYARET haberi 16 Kasım 2012 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Yerel kategorisine, ilgili firma Hatay /  30744 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
HATODER DEN ÖMER AKIN’A ZİYARET haberi, Hatay Yerel Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Yerel kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 30744 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
HATODER+DEN+ÖMER+AKIN’A+ZİYARET Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
HATODER DEN ÖMER AKIN’A ZİYARET Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 26 Nisan 2024 Cuma 00:16 https://firmarehberim.com/haber/yerel/hatoder-den-omer-akina-ziyaret--14615 #HATODER #DEN #ÖMER #AKIN’A #ZİYARET #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #HATODERDEN #DENÖMER #ÖMER #AKIN’A #AKIN’A #ZİYARET #HATODERDENÖMERAKIN’AZİYARET #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Yerel Haberleri googlepng

Oyuncaklar, Hatay'da Depremzede çocuklara Ulaştırıldı

Almanya'nın Dortmund kentinde faaliyet gösteren Çukurova e.V. Dortmund Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Hatay'da depremzede çocuklara oyuncak dağıttı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 19:03
Depremlerde hayatını kaybeden çocuklar 23 Nisan’da unutulmadı

Hatay'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, depremlerde hayatını kaybeden çocukların mezarları ziyaret edildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 17:54
Medeniyetler Korosu Ödül Töreninde Sahne Aldı

2019 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülünü alarak gururumuz olan ilimizin marka değeri Antakya Medeniyetler Korosu , Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödül töreninde sahne aldı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın tarihi salonunda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödülünü alan kurum ve kuruluşlar katıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 27 Ocak 2023 13:53
Hatay’da ekmek fiyatları zamlandı

Hatay Fırıncılar Odası’ndan alınan bilgiye göre, 210 gram ekmeğin 5 TL’den satışa sunulacağı belirtildi.

Nejla Çetinoğlu | 14 Ocak 2023 15:11
BAŞKAN SAVAŞ’TAN RAS-EL SENİ MESAJI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Miladi takvime göre 14 Ocak’a denk gelen ve Alevi vatandaşların yeni yıl olarak kutladığı ‘Ras-el Seni’ bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:23
HGC YÖNETİMİNDEN PROTOKOL ZİYARETLERİ

Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Nihat Mazmanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, protokol ziyareti kapsamında sırasıyla Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ve ATB Başkanı Ali Celal Mursaloğlu’nu makamlarında ziyaret ettiler.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:37
DEVA Defne’den Başkan Güzel’e ziyaret

Demokrasi ve Atılım Partisi Defne İlçe Başkanı Av. Nidal Hüzmeli ve beraberindeki heyet Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel’i makamında ziyaret etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 06 Ocak 2023 14:34
KIRIKHAN BELEDİYESİ YILIN İLK BELEDİYE MECLİS OLAĞAN TOPLANTISINI YAPTI

Kırıkhan Belediyesi 2023 Yılının Ocak ayı olağan toplantısını Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirdi.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:26
UKUD’UN 3. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hatay’da 6 yıl önce kurulan Uluslararası Kültürler Derneği’nin(UKUD) 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Adnan Taş güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Ocak 2023 16:49
SAADET PARTİSİ HATAY’DA SAHADA

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, GİK Üyeleri, Çelebi Keyhıdır, Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Soner Çontar, Necati Eroğlu, Hayri Kamalı ve Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe ilçe teşkilatlarıyla beraber Hatay’da yerel basın, belediye başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat odası, muhtarlar, STK temsilcileri, hasta ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Nejla Çetinoğlu | 04 Ocak 2023 16:25
Hatoder Den Ömer Akin’A Ziyaret Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Hatoder Den Ömer Akin’A Ziyaret için Sıkça Sorulan Sorular
Hatoder Den Ömer Akin’A Ziyaret En Gücel Haberler
Hatoder Den Ömer Akin’A Ziyaret Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Hatoder Den Ömer Akin’A Ziyaret Firma Rehberi Nerde?
Hatoder Den Ömer Akin’A Ziyaret Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Hatoder Den Ömer Akin’A Ziyaret Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Hatoder Den Ömer Akin’A Ziyaret En Popüler Haber Listesi Nerede?
Hatoder Den Ömer Akin’A Ziyaret Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Hatoder Den Ömer Akin’A Ziyaret İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Hatoder Den Ömer Akin’A Ziyaret Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Hatoder Den Ömer Akin’A Ziyaret Son Güncellemeleri Neler?
Hatoder Den Ömer Akin’A Ziyaret Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Hatoder Den Ömer Akin’A Ziyaret Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Hatoder Den Ömer Akin’A Ziyaret Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?