Meyan şerbetini bir de Mehmet Sürmeli’den için googlepng

Antakya’da bedensel engelli Mehmet Sürmeli, yaz sezonu boyunca meyan şerbeti satarak geçimini sağlarken, ekmek kazanmanın önünde hiçbir şeyin engel olmayacağını herkese kanıtlıyor.

Meyan+şerbetini+bir+de+Mehmet+Sürmeli’den+için Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Yaptığı meyan kökü şerbet ile yıllardır Antakya’da hizmet vermekte olan Meyan Şerbeti Ustası Mehmet  Sürmeli, Atatürk Caddesi Mado Restaurant’ın yanında seyyar olarak çalışmakta.1980 yılında şalgam satarak işe başlayan ve 12 yıldır engelli aracıyla, Türkiye’nin en güzel şerbetini halka sunduğunu söyleyen Meyan şerbeti ustası Mehmet Sürmeli, 12 yıl önce geçirdiği rahatsızlık sonrasında engelli araca mahkum olduğunu belirtti. Daha önce şalgam satarak geçimini sağladığına değinen Mehmet  Sürmeli konuşmasına şöyle devam etti: “Engelli araca mahkum olduktan sonra azmi elinden bırakmadan, dik durarak kimseye muhtaç olmamanın gayretine düştük.” İnsan gibi yaşamayı bilerek kendi alın terimizle satış yapmanın ve helal lokma yeme derdinde olduğunu söyleyen Sürmeli, “Tekerlekli sandalye benim bir nevi satış aracım. Kendi özel müşterilerim olup evlerine kadar sipariş götürmekteyim. Bulunduğum durumdan hiçbir zaman şikayetçi olmadan halimize şükrederek yaşamayı biliyoruz.”dedi. Yaz mevsimi dışında eşi Fatma Sürmeli’nin işi devam ettirdiğini söyleyen Meyan Şerbeti Ustası Mehmet Sürmeli şunları söyledi:  “Sonbahar ve kış mevsiminde hava şartlarının uygun olmamasından dolayı zorlanmaktayım. Yalnız benim devam edemediğim süreçte eşim işimizi devam ettirme ve evin geçimini sağlamaktadır. Her şeyin Allah’tan geldiğini bilerek bulunduğumuz durumdan hiçbir zaman şikayetçi olmadık. Halimize şükrederek yaşamasını bilmekteyiz. İşi layıkıyla yerine getirerek 30 yıldır lezzetten ve hijyenden taviz vermeden işini yürüttüğünü söyleyen Meyan Şerbeti Ustası  Mehmet Sürmeli, meyan şerbetinin sağlık açısından da yararlı olduğunu belirterek, “Meyan şerbetinin  Ramazan ayında susuzluğa çare olmaktadır. Oruçtan sonra kan değerini dengelemektedir. Bronşit, mide ülseri, soğuk algınlığı, öksürük, egzama, prostat kanseri, hepatit, artrit gibi iltihabi hastalıklar ve karın ağrılarında spazm çözücü gibi çok amaçlı kullanılmaktadır.”açıklamasında bulundu. Mehmet Ali Adın        
Meyan şerbetini bir de Mehmet Sürmeli’den için haberi 19 Temmuz 2014 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Yerel kategorisine, ilgili firma Hatay /  8157 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
Meyan şerbetini bir de Mehmet Sürmeli’den için haberi, Hatay Yerel Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Yerel kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 8157 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
Meyan+şerbetini+bir+de+Mehmet+Sürmeli’den+için Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
Meyan şerbetini bir de Mehmet Sürmeli’den için Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 24 Nisan 2024 Çarşamba 22:17 https://firmarehberim.com/haber/yerel/meyan-serbetini-bir-de-mehmet-surmeliden-icin--19271 #Meyan #şerbetini #bir #de #Mehmet #Sürmeli’den #için #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #Meyanşerbetini #şerbetinibir #birde #deMehmet #MehmetSürmeli’den #Sürmeli’deniçin #MeyanşerbetinibirdeMehmetSürmeli’deniçin #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Yerel Haberleri googlepng

Oyuncaklar, Hatay'da Depremzede çocuklara Ulaştırıldı

Almanya'nın Dortmund kentinde faaliyet gösteren Çukurova e.V. Dortmund Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Hatay'da depremzede çocuklara oyuncak dağıttı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 19:03
Depremlerde hayatını kaybeden çocuklar 23 Nisan’da unutulmadı

Hatay'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, depremlerde hayatını kaybeden çocukların mezarları ziyaret edildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 17:54
Medeniyetler Korosu Ödül Töreninde Sahne Aldı

2019 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülünü alarak gururumuz olan ilimizin marka değeri Antakya Medeniyetler Korosu , Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödül töreninde sahne aldı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın tarihi salonunda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödülünü alan kurum ve kuruluşlar katıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 27 Ocak 2023 13:53
Hatay’da ekmek fiyatları zamlandı

Hatay Fırıncılar Odası’ndan alınan bilgiye göre, 210 gram ekmeğin 5 TL’den satışa sunulacağı belirtildi.

Nejla Çetinoğlu | 14 Ocak 2023 15:11
BAŞKAN SAVAŞ’TAN RAS-EL SENİ MESAJI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Miladi takvime göre 14 Ocak’a denk gelen ve Alevi vatandaşların yeni yıl olarak kutladığı ‘Ras-el Seni’ bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:23
HGC YÖNETİMİNDEN PROTOKOL ZİYARETLERİ

Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Nihat Mazmanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, protokol ziyareti kapsamında sırasıyla Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ve ATB Başkanı Ali Celal Mursaloğlu’nu makamlarında ziyaret ettiler.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:37
DEVA Defne’den Başkan Güzel’e ziyaret

Demokrasi ve Atılım Partisi Defne İlçe Başkanı Av. Nidal Hüzmeli ve beraberindeki heyet Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel’i makamında ziyaret etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 06 Ocak 2023 14:34
KIRIKHAN BELEDİYESİ YILIN İLK BELEDİYE MECLİS OLAĞAN TOPLANTISINI YAPTI

Kırıkhan Belediyesi 2023 Yılının Ocak ayı olağan toplantısını Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirdi.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:26
UKUD’UN 3. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hatay’da 6 yıl önce kurulan Uluslararası Kültürler Derneği’nin(UKUD) 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Adnan Taş güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Ocak 2023 16:49
SAADET PARTİSİ HATAY’DA SAHADA

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, GİK Üyeleri, Çelebi Keyhıdır, Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Soner Çontar, Necati Eroğlu, Hayri Kamalı ve Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe ilçe teşkilatlarıyla beraber Hatay’da yerel basın, belediye başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat odası, muhtarlar, STK temsilcileri, hasta ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Nejla Çetinoğlu | 04 Ocak 2023 16:25
Meyan Şerbetini Bir De Mehmet Sürmeli’Den Için Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Meyan Şerbetini Bir De Mehmet Sürmeli’Den Için için Sıkça Sorulan Sorular
Meyan Şerbetini Bir De Mehmet Sürmeli’Den Için En Gücel Haberler
Meyan Şerbetini Bir De Mehmet Sürmeli’Den Için Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Meyan Şerbetini Bir De Mehmet Sürmeli’Den Için Firma Rehberi Nerde?
Meyan Şerbetini Bir De Mehmet Sürmeli’Den Için Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Meyan Şerbetini Bir De Mehmet Sürmeli’Den Için Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Meyan Şerbetini Bir De Mehmet Sürmeli’Den Için En Popüler Haber Listesi Nerede?
Meyan Şerbetini Bir De Mehmet Sürmeli’Den Için Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Meyan Şerbetini Bir De Mehmet Sürmeli’Den Için İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Meyan Şerbetini Bir De Mehmet Sürmeli’Den Için Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Meyan Şerbetini Bir De Mehmet Sürmeli’Den Için Son Güncellemeleri Neler?
Meyan Şerbetini Bir De Mehmet Sürmeli’Den Için Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Meyan Şerbetini Bir De Mehmet Sürmeli’Den Için Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Meyan Şerbetini Bir De Mehmet Sürmeli’Den Için Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?