SAMANDAĞLI KADINLARA KOZADAN İSTİHDAM OLANAĞI googlepng

Samandağ’da kaybolmaya yüz tutan bir gelenek canlandırılarak, kadınlara istidam olanağı yaratılıyor. Samandağ Belediyesi ve Kadın Danışma Derneği öncülüğünde başlayan ve başarılı bir şekilde devam eden İpek köyü projesinde yeni bir aşama daha uygulamalı olarak anlatıldı.

Yaylıca İpek köyünde tırtıldan, kelebeğe,ipeğe dönüşümün üretim aşamamaları adım adım anlatılıyor. Bu aşamaların saf ipeğe dönüşmesi hususunda bir aşama daha uygulamalı olarak gösteriliyor. Hasat aşamasından sonra , kazanlar kaynatıldı. Kaynatılan suyun içine kozalar işlemden geçirildi.Kursiyer kadınlar uygulamalı olarak bu aşamayı gerçekleştirdiler.  Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir :”  Bugün yeniden dirilişin öyküsünü yeniden yaşadık.Bizim kültürümüzde  geçmişte insanlar öldüğü zaman çıkan canın yeni bir bedende hayat bulması için  ipek kumaşla gömülürmüş. Bugün ipek kozasında da yeni bir süreç yaşadık.Kozanın içerisinden çıkan kelebekler yeni bir hayata yelken açtılar. Bugün bizler  bu işlemi iki şekilde yaptık. O kozaları kaynattık ve tiftik haline getirdik. Kozaları buhara tabi tutarak saf ve ham ipek elde etmek üzere işlem yaptık.Bu gün gerçekleştirdiğimiz işlem çok uzun zahmetli bir süreçtir. En eski zanaatlarımızdan biri olan bu bölge insanının yıllarca emek edip geçim kaynağı olan bir alanı yeniden hayata geçirmek için bir çalışma yapıyoruz. Bu proje geçen yıl başladı. Bu yıl ikinci etabını düzenliyoruz. İki mahallemizde, Samandağ Belediyesi ve Kadın dayanışma derneği işbirliğiyle devam ediyoruz. Bu süreci pekiştirmek için ilk defa bu yıl düzenlediğimiz ipek baharı festivalimiz vardı. Kozanın beyazıyla sütlacın beyazını bir araya getiren ve her yıl geleneksel olarak kutlanan  haririt adar dediğimiz geleneksel olarak kutlanan kültürel bir bayramımız var. Bunları birleştirerek bir festival organizasyonu gerçekleştirdik. Festivalimizi gelenekselleştirmek konusunda bir çabamız var. Bu işi sürdürmek ve nesilden nesile aktarmak, bundan sonrasında da bölge kadınının insanının yeniden geçim kaynağı olması konusunda bu güzel insanlarla birlikte ciddi emeklerimiz var. Bundan sonraki hedefimiz boş alanlara dut fidanları diktirmek, hatta vatandaşlarımızdan da bahçelerine dut ağacı dikmek hususunda istekleri mevcuttur.Bu konudaki çalışmaları her geçen gün çıtayı artırarak sürdürüyoruz. “
SAMANDAĞLI KADINLARA KOZADAN İSTİHDAM OLANAĞI haberi 12 Haziran 2017 15:43 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Yerel kategorisine, ilgili firma Onur Aylin Otomotiv adına Hatay / Samandağ muhabirimiz Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi tarafından Belediyeler sektörüne eklenmiş olup  471 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
İlgili Firma
İlgili Sektör
Şehir
SAMANDAĞLI KADINLARA KOZADAN İSTİHDAM OLANAĞI haberi, Hatay Samandağ Yerel Haberleri Hatay ili Samandağ ilçesi mahallesinde Yerel kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 471 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
SAMANDAĞLI+KADINLARA+KOZADAN+İSTİHDAM+OLANAĞI Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
SAMANDAĞLI KADINLARA KOZADAN İSTİHDAM OLANAĞI Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 17 Nisan 2024 Çarşamba 02:40 https://firmarehberim.com/haber/yerel/samandagli-kadinlara-kozadan-istihdam-olanagi--171049 #SAMANDAĞLI #KADINLARA #KOZADAN #İSTİHDAM #OLANAĞI #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #SAMANDAĞLIKADINLARA #KADINLARAKOZADAN #KOZADANİSTİHDAM #İSTİHDAMOLANAĞI #SAMANDAĞLIKADINLARAKOZADANİSTİHDAMOLANAĞI #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Yerel Haberleri googlepng

Medeniyetler Korosu Ödül Töreninde Sahne Aldı

2019 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülünü alarak gururumuz olan ilimizin marka değeri Antakya Medeniyetler Korosu , Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödül töreninde sahne aldı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın tarihi salonunda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödülünü alan kurum ve kuruluşlar katıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 27 Ocak 2023 13:53
Hatay’da ekmek fiyatları zamlandı

Hatay Fırıncılar Odası’ndan alınan bilgiye göre, 210 gram ekmeğin 5 TL’den satışa sunulacağı belirtildi.

Nejla Çetinoğlu | 14 Ocak 2023 15:11
BAŞKAN SAVAŞ’TAN RAS-EL SENİ MESAJI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Miladi takvime göre 14 Ocak’a denk gelen ve Alevi vatandaşların yeni yıl olarak kutladığı ‘Ras-el Seni’ bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:23
HGC YÖNETİMİNDEN PROTOKOL ZİYARETLERİ

Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Nihat Mazmanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, protokol ziyareti kapsamında sırasıyla Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ve ATB Başkanı Ali Celal Mursaloğlu’nu makamlarında ziyaret ettiler.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:37
DEVA Defne’den Başkan Güzel’e ziyaret

Demokrasi ve Atılım Partisi Defne İlçe Başkanı Av. Nidal Hüzmeli ve beraberindeki heyet Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel’i makamında ziyaret etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 06 Ocak 2023 14:34
KIRIKHAN BELEDİYESİ YILIN İLK BELEDİYE MECLİS OLAĞAN TOPLANTISINI YAPTI

Kırıkhan Belediyesi 2023 Yılının Ocak ayı olağan toplantısını Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirdi.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:26
UKUD’UN 3. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hatay’da 6 yıl önce kurulan Uluslararası Kültürler Derneği’nin(UKUD) 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Adnan Taş güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Ocak 2023 16:49
SAADET PARTİSİ HATAY’DA SAHADA

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, GİK Üyeleri, Çelebi Keyhıdır, Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Soner Çontar, Necati Eroğlu, Hayri Kamalı ve Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe ilçe teşkilatlarıyla beraber Hatay’da yerel basın, belediye başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat odası, muhtarlar, STK temsilcileri, hasta ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Nejla Çetinoğlu | 04 Ocak 2023 16:25
YENİ KİMLİK KARTI OLMAYANLAR BANKAYA GİREMEYECEK

Yeni kimlik kartı bulunmayan vatandaşlar banka işlemlerini bankadan yapamayacak.

| 03 Ocak 2023 15:16
MKÜ Hastanesinde Devir Teslim Töreni

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devir teslim töreni düzenlendi. Rektör Prof. Dr. Veysel Eren ve Rektör Yardımcısi Prof. Dr. Erhan Yengil’in katıldığı törenle hastane yönetiminde görev devir teslim töreni yapıldı.

Mehmet Katırcıoğlu | 03 Ocak 2023 14:32
Samandağli Kadinlara Kozadan İstihdam Olanaği Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Samandağli Kadinlara Kozadan İstihdam Olanaği için Sıkça Sorulan Sorular
Samandağli Kadinlara Kozadan İstihdam Olanaği En Gücel Haberler
Samandağli Kadinlara Kozadan İstihdam Olanaği Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Samandağli Kadinlara Kozadan İstihdam Olanaği Firma Rehberi Nerde?
Samandağli Kadinlara Kozadan İstihdam Olanaği Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Samandağli Kadinlara Kozadan İstihdam Olanaği Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Samandağli Kadinlara Kozadan İstihdam Olanaği En Popüler Haber Listesi Nerede?
Samandağli Kadinlara Kozadan İstihdam Olanaği Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Samandağli Kadinlara Kozadan İstihdam Olanaği İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Samandağli Kadinlara Kozadan İstihdam Olanaği Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Samandağli Kadinlara Kozadan İstihdam Olanaği Son Güncellemeleri Neler?
Samandağli Kadinlara Kozadan İstihdam Olanaği Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Samandağli Kadinlara Kozadan İstihdam Olanaği Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Samandağli Kadinlara Kozadan İstihdam Olanaği Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?