Seçim sonuçları üzerine: Muhalefet googlepng

Seçim sonuçlarının muhalefet açısından en büyük getirisi şüphesiz büyükşehirlerin kazanılmış olmasıdır.

Aldığı oy oranı aslında fazla değişmeyen iktidarın İzmir’e ilaveten Ankara ve İstanbul gibi önemli metropolleri kaybetmesi de büyük kayıptır. Zaten bir türlü İstanbul’daki kaybı kabullenmek istemiyorlar. Seçimi tekrarlatma girişimleri sürüyor. Beka sorunu da şimdilik gündemden düştü. Halk bu iddiaya itibar etmedi. Seçim sonuçlarından muhalefetin neler çıkarması gerektiğine gelince; Seçim sonucunda geçerli oylar 24 Haziran seçimlerine göre 39,1 milyondan 35,8 milyona düşmüş görünüyor. Yani muhalefet açısından da bir artıştan ziyade sandığa gitmeme/protesto durumu var. Seçmen belediyeleri pay ederken muhalefete daha büyük bir sorumluluk yükledi. Seçmen bu seçimde muhalefete de önemli işaretler vermiştir. İlk bakışta muhalefet kazançlı görünse de en azından yerel yönetimlerde başarılı olmaları gerekir. AK Partili belediyelerden devraldığı yönetimi nasıl devam ettirecekleri önemli bir sınav olacak. Eski müzmin hastalıkları devam mı edecek? Yoksa kendilerini revize mi edecekler göreceğiz. CHP açısından üç büyük şehrin yanı sıra turizm ve sanayi açısından güçlü kıyı şehirlerini de alması büyük bir avantaj gibi görünüyor. Bu şehirlerdeki girdi-çıktılar iyi değerlendirilirse daha sonraki seçimlere çok güçlü girebilirler. Teslim aldıkları belediyelerdeki -varsa enkazı ve sorunları- nasıl gidereceklerini hep birlikte göreceğiz. Yolsuzlukları ve usulsüzlükleri şeffaf bir şekilde ve hakkaniyete uygun hallederlerse büyük bir kazanım elde ederler. Her zaman eleştirdikleri ihalelerin yandaş şirketlere ve müteahhitlere verilmesi furyasına onlar da uyarsa vay halimize. Sadece ihaleyi alan müteahhitlerin adı değişir, makûs talihimiz değişmez. Kaynaklar kendilerine yakın yandaş kurum ve kuruluşlara mı aktarılacak? Halka hizmet olarak mı dönecek, göreceğiz. Var olan süreci devam ettirip “battı balık yan gider” hesabıyla onlar da ceplerini doldurma yolunu seçerlerse şimdiden geçmiş olsun. Aynı tas aynı hamam devam ederiz.   Toplumun önem verdiği milli ve manevi değerleri yıpratmadan ve herkesin hakkına-hukukuna saygı göstermeleri onlar için ciddi bir imtihan olarak duruyor. Ülkenin büyük bir kısmının zihninde yer edinen “dini değerleri ihlal etmekle suçlanmaları” CHP’li belediyelerin önündeki en büyük sınav. Zira iktidar her fırsatı değerlendirecektir. Ezanın ıslıklanması ve camide içki gibi konularda olduğu gibi… Ülkenin ekonomik durumunda ciddi sorunlar olması bir bakıma seçmeni de muhalefete yaklaştırdı. Tam burada muhalefetin sahip olduğu yerel güç bağlamında ekonomiye nasıl bir girdi sunacağı da gelecek açısından önem arz ediyor. Yani seçmen dedi ki: “Bir de sizi görelim”. Son olarak; İstanbul’u kazanan adaya vermemekle, gizli ellerin “yeni bir mağdur ve kahraman üretme girişimi mi var?” diye zihinlere bir soru takıldığını da belirteyim.   Doç. Dr. Necmettin Çalışkan
Seçim sonuçları üzerine: Muhalefet haberi 12 Nisan 2019 15:44 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Yerel kategorisine, ilgili firma Ercan Bakkaliyesi adına Hatay / Hatay Merkez muhabirimiz Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi tarafından  357 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
İlgili Firma
Seçim sonuçları üzerine: Muhalefet haberi, Hatay Hatay Merkez Yerel Haberleri Hatay ili Hatay Merkez ilçesi mahallesinde Yerel kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 357 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
Seçim+sonuçları+üzerine:+Muhalefet Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
Seçim sonuçları üzerine: Muhalefet Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 20 Nisan 2024 Cumartesi 09:03 https://firmarehberim.com/haber/yerel/secim-sonuclari-uzerine-muhalefet--233215 #Seçim #sonuçları #üzerine: #Muhalefet #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Seçimsonuçları #sonuçlarıüzerine: #üzerine:Muhalefet #Seçimsonuçlarıüzerine:Muhalefet #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Yerel Haberleri googlepng

Medeniyetler Korosu Ödül Töreninde Sahne Aldı

2019 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülünü alarak gururumuz olan ilimizin marka değeri Antakya Medeniyetler Korosu , Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödül töreninde sahne aldı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın tarihi salonunda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödülünü alan kurum ve kuruluşlar katıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 27 Ocak 2023 13:53
Hatay’da ekmek fiyatları zamlandı

Hatay Fırıncılar Odası’ndan alınan bilgiye göre, 210 gram ekmeğin 5 TL’den satışa sunulacağı belirtildi.

Nejla Çetinoğlu | 14 Ocak 2023 15:11
BAŞKAN SAVAŞ’TAN RAS-EL SENİ MESAJI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Miladi takvime göre 14 Ocak’a denk gelen ve Alevi vatandaşların yeni yıl olarak kutladığı ‘Ras-el Seni’ bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:23
HGC YÖNETİMİNDEN PROTOKOL ZİYARETLERİ

Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Nihat Mazmanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, protokol ziyareti kapsamında sırasıyla Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ve ATB Başkanı Ali Celal Mursaloğlu’nu makamlarında ziyaret ettiler.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:37
DEVA Defne’den Başkan Güzel’e ziyaret

Demokrasi ve Atılım Partisi Defne İlçe Başkanı Av. Nidal Hüzmeli ve beraberindeki heyet Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel’i makamında ziyaret etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 06 Ocak 2023 14:34
KIRIKHAN BELEDİYESİ YILIN İLK BELEDİYE MECLİS OLAĞAN TOPLANTISINI YAPTI

Kırıkhan Belediyesi 2023 Yılının Ocak ayı olağan toplantısını Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirdi.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:26
UKUD’UN 3. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hatay’da 6 yıl önce kurulan Uluslararası Kültürler Derneği’nin(UKUD) 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Adnan Taş güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Ocak 2023 16:49
SAADET PARTİSİ HATAY’DA SAHADA

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, GİK Üyeleri, Çelebi Keyhıdır, Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Soner Çontar, Necati Eroğlu, Hayri Kamalı ve Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe ilçe teşkilatlarıyla beraber Hatay’da yerel basın, belediye başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat odası, muhtarlar, STK temsilcileri, hasta ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Nejla Çetinoğlu | 04 Ocak 2023 16:25
YENİ KİMLİK KARTI OLMAYANLAR BANKAYA GİREMEYECEK

Yeni kimlik kartı bulunmayan vatandaşlar banka işlemlerini bankadan yapamayacak.

| 03 Ocak 2023 15:16
MKÜ Hastanesinde Devir Teslim Töreni

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devir teslim töreni düzenlendi. Rektör Prof. Dr. Veysel Eren ve Rektör Yardımcısi Prof. Dr. Erhan Yengil’in katıldığı törenle hastane yönetiminde görev devir teslim töreni yapıldı.

Mehmet Katırcıoğlu | 03 Ocak 2023 14:32
Seçim Sonuçları Üzerine: Muhalefet Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Seçim Sonuçları Üzerine: Muhalefet için Sıkça Sorulan Sorular
Seçim Sonuçları Üzerine: Muhalefet En Gücel Haberler
Seçim Sonuçları Üzerine: Muhalefet Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Seçim Sonuçları Üzerine: Muhalefet Firma Rehberi Nerde?
Seçim Sonuçları Üzerine: Muhalefet Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Seçim Sonuçları Üzerine: Muhalefet Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Seçim Sonuçları Üzerine: Muhalefet En Popüler Haber Listesi Nerede?
Seçim Sonuçları Üzerine: Muhalefet Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Seçim Sonuçları Üzerine: Muhalefet İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Seçim Sonuçları Üzerine: Muhalefet Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Seçim Sonuçları Üzerine: Muhalefet Son Güncellemeleri Neler?
Seçim Sonuçları Üzerine: Muhalefet Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Seçim Sonuçları Üzerine: Muhalefet Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Seçim Sonuçları Üzerine: Muhalefet Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?