SINIRLAR VE SIĞINMACILAR BİR SURİYE ÖRNEĞİ PANELİ googlepng

İstanbul Barosu tarafından düzenlenen “Sınırlar ve Sığınmacılar bir Suriye Örneği” paneline konuşmacı olarak katılan CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, önemli açıklamalarda bulundu.


SINIRLAR+VE+SIĞINMACILAR+BİR+SURİYE+ÖRNEĞİ+PANELİ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Resmi kaynakların açıklamalarını ve Suriye sınırına komşu illerdeki son durumu değerlendiren Eryılmaz konuşmasında; şunları söyledi: “Suriye ile olan 930 km sınırımız boyunca hiçbir güvenlik tedbiri bulunmamaktadır. Sınırlarımız adeta kevgire dönmüş durumda. Sınırlarımız her türlü kaçakçılığın hatta silah giriş-çıkışının dahi rahatlıkla yapıldığı ve teröristlerin de geçiş güzergâhı ve merkezi haline geldiği sınır konumuna gelmiştir. Suriye sınırındaki bütün gümrük kapıları silahlı terör gurupları tarafından işgal edilmiştir. Bu nedenle bölgede ekonomi felç olmuş durumdadır. Nakliyeci, ihracatçı, turzimci, sanayici, esnaf ve sınır ticareti ile uğraşan vatandaşlarımız iflasın eşiğine gelmiştir. Hükümet izlediği bu tehlikeli dış politika ile hem ülkemizi hem de bölgeyi ateşe atmıştır.Son resmi açıklamalara göre bugüne kadar Türkiye'ye 257 bin 663 Suriye vatandaşının giriş yaptığını ve bunlardan 75 bin 42'sinin ülkesine geri döndüğü ifade edilmiştir.Bugün itibariyle sadece çadır kentlerde kalan sığınmacıların il ve ilçelere göre dağılımı şöyle; 1 -HATAY 13 bin 639, 2-Gaziantep'te 34 bin 627 (8 bin 965'i İslâhiye, 7 bin 513'ü Karkamış, 18 bin 149'u Nizip barınma merkezlerinde), 3-Kilis’te 13 bin 544, Şanlıurfa'da 84 bin 420, (39 bin 442'si Ceylanpınar, 33 bin 743'ü Akçakale çadır kentlerinde, 11 bin 235'i Harran konteynır kentlerinde), 4-Kahramanmaraş'ta 16 bin 806, 5-Osmaniye'de 7 bin 952, 6-Adıyaman'da 9 bin 996, 7-Adana'da 1470 kişi barındırılmaktadır.Çadır kentlerde kalan bu sığınmacıların dışında ülkemizin değişik şehirlerinde ikamet eden yaklaşık 150.000 sığınmacı daha bulunmaktadır. Bu sığınmacıların nerede ve nasıl kaldığı ne iş yaptıkları nereye gidip geldikleri de bilinmemektedir.Son yapılan resmi açıklamalara bakıldığında AKP Hükümetinin yanlış Suriye politikasının ülkemize maliyeti 700 Milyon (Eski para ile 700 Trilyon) TL yi bulmuştur. Önümüzdeki süreçte sınırda Suriye topraklarında bulunan çadırlarda ciddi salgın hastalıkları tehlikesinin bulunduğu yetkililer tarafından ifade edilmektedir. Bu salgın hastalıklarının sınırlarımıza yayılmasının kaçınılmaz olduğu da ifade edilmektedir. Özellikle sınıra yakın bölgelerde yaşayan vatandaşlarımız ciddi şekilde can güvenliği endişesi taşımaktadır. Toplumun huzur ve güvenliğini tehdit eden bu durumlar maalesef kirli emperyalist emeller uğruna görmezden gelinmektedir.Suriye’de yaşanan çatışmalarda bu güne kadar yaklaşık 70.000 masum insan hayatını kaybetmiş ve on binlerce insan yaralanmış ve sakat kalmıştır. Bu çatışmalar neticesinde şehirler yakılıp yıkılmış, fabrikalar, işyerleri, evler ve tarihi–kültürel değerler yağmalanmıştır. Küresel güçlerin taşeronluğun yapan AKP iktidarının Suriye halkına götürdüğü demokrasi talan, kan, ölüm ve yıkımdır. Bu bilançodan silahlı guruplara her türlü desteği verenler sorumludur. Bu sorumluluklarından asla kurtulamazlar.” 
SINIRLAR VE SIĞINMACILAR BİR SURİYE ÖRNEĞİ PANELİ haberi 06 Mart 2013 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Yerel kategorisine, ilgili firma Hatay /  8028 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
SINIRLAR VE SIĞINMACILAR BİR SURİYE ÖRNEĞİ PANELİ haberi, Hatay Yerel Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Yerel kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 8028 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
SINIRLAR+VE+SIĞINMACILAR+BİR+SURİYE+ÖRNEĞİ+PANELİ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
SINIRLAR VE SIĞINMACILAR BİR SURİYE ÖRNEĞİ PANELİ Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 25 Nisan 2024 Perşembe 06:46 https://firmarehberim.com/haber/yerel/sinirlar-ve-siginmacilar-bir-suriye-ornegi-paneli--15631 #SINIRLAR #VE #SIĞINMACILAR #BİR #SURİYE #ÖRNEĞİ #PANELİ #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #SINIRLARVE #VESIĞINMACILAR #SIĞINMACILARBİR #BİRSURİYE #SURİYEÖRNEĞİ #ÖRNEĞİPANELİ #SINIRLARVESIĞINMACILARBİRSURİYEÖRNEĞİPANELİ #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Yerel Haberleri googlepng

Oyuncaklar, Hatay'da Depremzede çocuklara Ulaştırıldı

Almanya'nın Dortmund kentinde faaliyet gösteren Çukurova e.V. Dortmund Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Hatay'da depremzede çocuklara oyuncak dağıttı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 19:03
Depremlerde hayatını kaybeden çocuklar 23 Nisan’da unutulmadı

Hatay'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, depremlerde hayatını kaybeden çocukların mezarları ziyaret edildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 17:54
Medeniyetler Korosu Ödül Töreninde Sahne Aldı

2019 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülünü alarak gururumuz olan ilimizin marka değeri Antakya Medeniyetler Korosu , Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödül töreninde sahne aldı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın tarihi salonunda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödülünü alan kurum ve kuruluşlar katıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 27 Ocak 2023 13:53
Hatay’da ekmek fiyatları zamlandı

Hatay Fırıncılar Odası’ndan alınan bilgiye göre, 210 gram ekmeğin 5 TL’den satışa sunulacağı belirtildi.

Nejla Çetinoğlu | 14 Ocak 2023 15:11
BAŞKAN SAVAŞ’TAN RAS-EL SENİ MESAJI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Miladi takvime göre 14 Ocak’a denk gelen ve Alevi vatandaşların yeni yıl olarak kutladığı ‘Ras-el Seni’ bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:23
HGC YÖNETİMİNDEN PROTOKOL ZİYARETLERİ

Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Nihat Mazmanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, protokol ziyareti kapsamında sırasıyla Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ve ATB Başkanı Ali Celal Mursaloğlu’nu makamlarında ziyaret ettiler.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:37
DEVA Defne’den Başkan Güzel’e ziyaret

Demokrasi ve Atılım Partisi Defne İlçe Başkanı Av. Nidal Hüzmeli ve beraberindeki heyet Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel’i makamında ziyaret etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 06 Ocak 2023 14:34
KIRIKHAN BELEDİYESİ YILIN İLK BELEDİYE MECLİS OLAĞAN TOPLANTISINI YAPTI

Kırıkhan Belediyesi 2023 Yılının Ocak ayı olağan toplantısını Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirdi.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:26
UKUD’UN 3. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hatay’da 6 yıl önce kurulan Uluslararası Kültürler Derneği’nin(UKUD) 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Adnan Taş güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Ocak 2023 16:49
SAADET PARTİSİ HATAY’DA SAHADA

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, GİK Üyeleri, Çelebi Keyhıdır, Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Soner Çontar, Necati Eroğlu, Hayri Kamalı ve Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe ilçe teşkilatlarıyla beraber Hatay’da yerel basın, belediye başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat odası, muhtarlar, STK temsilcileri, hasta ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Nejla Çetinoğlu | 04 Ocak 2023 16:25
Sinirlar Ve Siğinmacilar Bir Suriye Örneği Paneli Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Sinirlar Ve Siğinmacilar Bir Suriye Örneği Paneli için Sıkça Sorulan Sorular
Sinirlar Ve Siğinmacilar Bir Suriye Örneği Paneli En Gücel Haberler
Sinirlar Ve Siğinmacilar Bir Suriye Örneği Paneli Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Sinirlar Ve Siğinmacilar Bir Suriye Örneği Paneli Firma Rehberi Nerde?
Sinirlar Ve Siğinmacilar Bir Suriye Örneği Paneli Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Sinirlar Ve Siğinmacilar Bir Suriye Örneği Paneli Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Sinirlar Ve Siğinmacilar Bir Suriye Örneği Paneli En Popüler Haber Listesi Nerede?
Sinirlar Ve Siğinmacilar Bir Suriye Örneği Paneli Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Sinirlar Ve Siğinmacilar Bir Suriye Örneği Paneli İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Sinirlar Ve Siğinmacilar Bir Suriye Örneği Paneli Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Sinirlar Ve Siğinmacilar Bir Suriye Örneği Paneli Son Güncellemeleri Neler?
Sinirlar Ve Siğinmacilar Bir Suriye Örneği Paneli Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Sinirlar Ve Siğinmacilar Bir Suriye Örneği Paneli Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Sinirlar Ve Siğinmacilar Bir Suriye Örneği Paneli Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?