Talasemi gününde Kolpa gurubu sahne aldı googlepng

Halk sağlığı il müdürlüğü tarafından 8 Mayıs Dünya Talasemi Günü  programları çerçevesinde düzenlenen konserde Kolpa gurubu Antakya kapalı spor salonunu dolduran izleyicileri coşturdu.
Talasemi+gününde+Kolpa+gurubu+sahne+aldı+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Talasemi Hastalığına Dikkat Çekmek amacı ile bu yıl gerçekleştirilen birbirinden güzel etkinliklerin finali niteliğini taşıyan konseri izlemeye gelenler unutulmaz dakikalar yaşadılar.Bu yıl yapılan ve yoğun katılımların olduğu etkinliklerin yöneticisi Halk sağlığı il müdürü Dr.Ümit Mutlu Tiryaki konser öncesi yaptığı konuşmasında :”  Ülkemizde  Talasemi ve Orak Hücre Anemisi  hastalıkları önemli bir halk sağlığı sorunu olup, taşıyıcı ve hasta sıklığı yönünden ilk sırada yer alan ilimizde hastalık ile mücadeleye yönelik çalışmalar, Kalıtsal Kan Hastalıkları ile Mücadele Kanununun yayınlanmasını takiben başlamıştır. Gerçekleşen çalışmalar neticesinde, 2002 yılında doğan hemoglobinopatili hasta bebek sayısı 49 iken, gerçekleşen faaliyetler neticesinde 2013 yılında doğan hasta bebek sayısı 12’ye inmiştir.2013 yılında hemoglobinopati ile mücadele konusunda pilot il seçilen ilimizde çalışmalarımız hız kesmeden devam ederken, 2014 yılı ve sonrasında, Hatay Halk Saglıgı  Müdürlüğü tarafından 14 yaş grubuna hemoglobinopati tarama testi yapılacaktır.Bu çalışmadaki nihai amacımız bu bilinçle yetişen nesillerin eş seçiminde dikkatli davranarak taşıyıcılık durumunu seçici bir kriter olarak benimsemelerini sağlamak ve taşıyıcı bir bireyin hasta çocuk sahibi olma riskini göz bulundurarak diğer bir taşıyıcıyla evlilik yapmama bilincini oluşturmaktır. 31 Mart 2014 tarihi itibariyle, Defne, Samandağ ve Altınözü ilçelerinde 14 yaş grubunda 5521 kişiye  hemoglobinopati taraması yaptık. Talasemi ile mücadele yönünde yürütülen çalışmalarda, başından beri emeği geçen başta Hatay Halk Saglıgı Mudurlugu Hemoglobinopatı Tanı Kontrol ve Egıtım Merkezınde gorev alan arkadaslar olmak uzere, ılce Toplum Saglıgı Merkezlerınde Talasemide görev alan sağlık çalışanları, çalışmalarımıza destek veren tum kurum ve kuruluşlarımıza,sıvıl toplum kuruluslarına teşekkür eder, hastalarımıza sağlıklı günler dilerim.Talasemi ve Orak Hücre Anemisi hastalığına dikkat çekmek üzere bir haftadır düzenlemiş olduğumuz etkinliklerimiz’in sonunda bu gece benimde büyük bir beğeni ile dinlediğim Kolpa gurubunun konserini dinleyeceğiz.Bizleri kırmayarak konser için buraya gelen Kolpa gurubuna ve salonu dolduran izleyicilerimize teşekkür ediyorum.”dedi. Birbirinden güzel çalışmaları seslendiren kolpa gurubuna salonu dolduran izleyicilerin tüm şarkılara eşlik etmesi Halk sağlığı il müdürlüğünün doğru sanatçı tercihlerinin adeta göstergesi gibiydi.Kolpa gurubu tarafından şarkı aralarında talasemi ile ilgili verilen mesajlar büyük beğeni topladı.Hatay sağlık il müdürü Dr.Sebahattin Yılmaz , Talasemi Hastaları ve Ailelerinin yanı sıra binlerce izleyicini katıldığı konser sonrasında Halk sağlığı il müdürü Dr.Ümit Mutlu Tiryaki tarafından Kolpa gurubuna plaket takdim edildi. Kolpa grubu da böyle özel bir amaç için çalışmalarından dolayı Hatay Halk Sağlığı müdürü Dr. Ümit Mutlu tiryaki’ye teşekkür ederek çiçek sundu  
Talasemi gününde Kolpa gurubu sahne aldı haberi 10 Mayıs 2014 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Yerel kategorisine, ilgili firma Hatay /  10127 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
Talasemi gününde Kolpa gurubu sahne aldı haberi, Hatay Yerel Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Yerel kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 10127 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
Talasemi+gününde+Kolpa+gurubu+sahne+aldı+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
Talasemi gününde Kolpa gurubu sahne aldı Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 25 Nisan 2024 Perşembe 15:22 https://firmarehberim.com/haber/yerel/talasemi-gununde-kolpa-gurubu-sahne-aldi--18653 #Talasemi #gününde #Kolpa #gurubu #sahne #aldı #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #Talasemigününde #gününde #Kolpa #Kolpagurubu #gurubusahne #sahnealdı #TalasemigünündeKolpagurubusahnealdı #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Yerel Haberleri googlepng

Oyuncaklar, Hatay'da Depremzede çocuklara Ulaştırıldı

Almanya'nın Dortmund kentinde faaliyet gösteren Çukurova e.V. Dortmund Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Hatay'da depremzede çocuklara oyuncak dağıttı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 19:03
Depremlerde hayatını kaybeden çocuklar 23 Nisan’da unutulmadı

Hatay'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, depremlerde hayatını kaybeden çocukların mezarları ziyaret edildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 17:54
Medeniyetler Korosu Ödül Töreninde Sahne Aldı

2019 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülünü alarak gururumuz olan ilimizin marka değeri Antakya Medeniyetler Korosu , Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödül töreninde sahne aldı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın tarihi salonunda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödülünü alan kurum ve kuruluşlar katıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 27 Ocak 2023 13:53
Hatay’da ekmek fiyatları zamlandı

Hatay Fırıncılar Odası’ndan alınan bilgiye göre, 210 gram ekmeğin 5 TL’den satışa sunulacağı belirtildi.

Nejla Çetinoğlu | 14 Ocak 2023 15:11
BAŞKAN SAVAŞ’TAN RAS-EL SENİ MESAJI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Miladi takvime göre 14 Ocak’a denk gelen ve Alevi vatandaşların yeni yıl olarak kutladığı ‘Ras-el Seni’ bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:23
HGC YÖNETİMİNDEN PROTOKOL ZİYARETLERİ

Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Nihat Mazmanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, protokol ziyareti kapsamında sırasıyla Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ve ATB Başkanı Ali Celal Mursaloğlu’nu makamlarında ziyaret ettiler.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:37
DEVA Defne’den Başkan Güzel’e ziyaret

Demokrasi ve Atılım Partisi Defne İlçe Başkanı Av. Nidal Hüzmeli ve beraberindeki heyet Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel’i makamında ziyaret etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 06 Ocak 2023 14:34
KIRIKHAN BELEDİYESİ YILIN İLK BELEDİYE MECLİS OLAĞAN TOPLANTISINI YAPTI

Kırıkhan Belediyesi 2023 Yılının Ocak ayı olağan toplantısını Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirdi.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:26
UKUD’UN 3. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hatay’da 6 yıl önce kurulan Uluslararası Kültürler Derneği’nin(UKUD) 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Adnan Taş güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Ocak 2023 16:49
SAADET PARTİSİ HATAY’DA SAHADA

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, GİK Üyeleri, Çelebi Keyhıdır, Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Soner Çontar, Necati Eroğlu, Hayri Kamalı ve Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe ilçe teşkilatlarıyla beraber Hatay’da yerel basın, belediye başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat odası, muhtarlar, STK temsilcileri, hasta ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Nejla Çetinoğlu | 04 Ocak 2023 16:25
Talasemi Gününde Kolpa Gurubu Sahne Aldı Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Talasemi Gününde Kolpa Gurubu Sahne Aldı için Sıkça Sorulan Sorular
Talasemi Gününde Kolpa Gurubu Sahne Aldı En Gücel Haberler
Talasemi Gününde Kolpa Gurubu Sahne Aldı Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Talasemi Gününde Kolpa Gurubu Sahne Aldı Firma Rehberi Nerde?
Talasemi Gününde Kolpa Gurubu Sahne Aldı Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Talasemi Gününde Kolpa Gurubu Sahne Aldı Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Talasemi Gününde Kolpa Gurubu Sahne Aldı En Popüler Haber Listesi Nerede?
Talasemi Gününde Kolpa Gurubu Sahne Aldı Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Talasemi Gününde Kolpa Gurubu Sahne Aldı İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Talasemi Gününde Kolpa Gurubu Sahne Aldı Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Talasemi Gününde Kolpa Gurubu Sahne Aldı Son Güncellemeleri Neler?
Talasemi Gününde Kolpa Gurubu Sahne Aldı Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Talasemi Gününde Kolpa Gurubu Sahne Aldı Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Talasemi Gününde Kolpa Gurubu Sahne Aldı Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?