TÜRK KIZILAYI'NDAN HATAY'DAKİ SURİYELİLERE YARDIM ELİ googlepng

Türk Kızılayı'nın, ülkelerindeki olaylar nedeniyle sınırı geçerek Hatay'a gelen Suriyelilere yardım amacıyla, bölgeye 10 bin kişilik mutfak ekipmanı, 2 seyyar mutfak, bin 75 çadır, 8 bin 500 battaniye, 464 yatak, 500 çocuk bezi ve 500 çocuk maması gönderdiği bildirildi.
TÜRK+KIZILAYI+#39;NDAN+HATAY+#39;DAKİ+SURİYELİLERE+YARDIM+ELİ+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

 Kızılay'dan yapılan yazılı açıklamada, Suriye'de yaşanan olayları yakından takip eden Türk Kızılayı'nın, ülkenin güneyinde yaşanan olaylardan endişe duyan 250 kişilik bir grubun Hatay üzerinden Türkiye'ye geçiş yapması sonucu insani yardım faaliyetlerine başladığı belirtildi.      Açıklamada, dün akşam saatlerinde Hatay'ın Yayladağı ilçesi merkezine yakın Harabjoz ve çevresindeki bazı köylerde yaşayan Suriye vatandaşlarının, ülkelerindeki olaylar ve baskılardan kurtulmak istedikleri iddiasıyla Güveççi Köyü yakınındaki tel örgüyü aşarak Türkiye sınırını geçtiği hatırlatıldı.      Hatay'ın Yayladağı sınırındaki tel örgüyü aşarak Türkiye'ye giren 144 erkek, 45 kadın, 29 kız ve 32 erkek çocuğu olmak üzere 250 kişilik grubun ilk etapta Fehmi Dinçer Spor Salonu'na yerleştirildiği anımsatılan açıklamada, geceyi spor salonunda geçiren Suriye vatandaşlarına bu sabah Türk Kızılayı ekipleri tarafından sabah kahvaltısı verildiği ifade edildi.                      İnsani yardım operasyonu kapsamında Hatay, İskenderun, Samandağ, Reyhanlı Şube Başkanlıkları ile Adana, Elazığ, Muş, Düzce ve Marmara Bölge Afet Merkezleri'nin alarm durumuna geçirildiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:      ''Suriye'den Türkiye'ye geçiş yapan ihtiyaç sahipleri ve olası insani ihtiyaçlara cevap verebilmek amacıyla bölgeye acil olarak, 10 bin kişilik mutfak ekipmanı, 2 seyyar mutfak, bin 75 çadır, 8 bin 500 battaniye, 464 yatak, 500 çocuk bezi, 500 çocuk maması, 550 ekmek ve bin meyve suyu gönderildi.      Bölgeye gönderilen çadırların bir bölümüyle çadır kent oluşturularak ihtiyaç sahipleri bu çadırlara yerleştirilecek. Ayrıca bölgedeki ihtiyaç sahiplerine her gün üç öğün olmak üzere 300 kişilik yemek verilecek ve bu sayı ihtiyaç durumumda arttırılabilecek. Türk Kızılayı bölgedeki gelişmeleri yakından takip ederek insani yardım operasyonu çalışmalarına devam edecek.''    
TÜRK KIZILAYI'NDAN HATAY'DAKİ SURİYELİLERE YARDIM ELİ haberi 02 Mayıs 2011 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Yerel kategorisine, ilgili firma Hatay /  11690 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
TÜRK KIZILAYI'NDAN HATAY'DAKİ SURİYELİLERE YARDIM ELİ haberi, Hatay Yerel Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Yerel kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 11690 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
TÜRK+KIZILAYI+#39;NDAN+HATAY+#39;DAKİ+SURİYELİLERE+YARDIM+ELİ+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!

Güncel Son Yerel Haberleri googlepng

Oyuncaklar, Hatay'da Depremzede çocuklara Ulaştırıldı

Almanya'nın Dortmund kentinde faaliyet gösteren Çukurova e.V. Dortmund Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Hatay'da depremzede çocuklara oyuncak dağıttı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 19:03
Depremlerde hayatını kaybeden çocuklar 23 Nisan’da unutulmadı

Hatay'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, depremlerde hayatını kaybeden çocukların mezarları ziyaret edildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 17:54
Medeniyetler Korosu Ödül Töreninde Sahne Aldı

2019 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülünü alarak gururumuz olan ilimizin marka değeri Antakya Medeniyetler Korosu , Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödül töreninde sahne aldı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın tarihi salonunda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödülünü alan kurum ve kuruluşlar katıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 27 Ocak 2023 13:53
Hatay’da ekmek fiyatları zamlandı

Hatay Fırıncılar Odası’ndan alınan bilgiye göre, 210 gram ekmeğin 5 TL’den satışa sunulacağı belirtildi.

Nejla Çetinoğlu | 14 Ocak 2023 15:11
BAŞKAN SAVAŞ’TAN RAS-EL SENİ MESAJI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Miladi takvime göre 14 Ocak’a denk gelen ve Alevi vatandaşların yeni yıl olarak kutladığı ‘Ras-el Seni’ bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:23
HGC YÖNETİMİNDEN PROTOKOL ZİYARETLERİ

Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Nihat Mazmanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, protokol ziyareti kapsamında sırasıyla Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ve ATB Başkanı Ali Celal Mursaloğlu’nu makamlarında ziyaret ettiler.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:37
DEVA Defne’den Başkan Güzel’e ziyaret

Demokrasi ve Atılım Partisi Defne İlçe Başkanı Av. Nidal Hüzmeli ve beraberindeki heyet Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel’i makamında ziyaret etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 06 Ocak 2023 14:34
KIRIKHAN BELEDİYESİ YILIN İLK BELEDİYE MECLİS OLAĞAN TOPLANTISINI YAPTI

Kırıkhan Belediyesi 2023 Yılının Ocak ayı olağan toplantısını Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirdi.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:26
UKUD’UN 3. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hatay’da 6 yıl önce kurulan Uluslararası Kültürler Derneği’nin(UKUD) 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Adnan Taş güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Ocak 2023 16:49
SAADET PARTİSİ HATAY’DA SAHADA

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, GİK Üyeleri, Çelebi Keyhıdır, Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Soner Çontar, Necati Eroğlu, Hayri Kamalı ve Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe ilçe teşkilatlarıyla beraber Hatay’da yerel basın, belediye başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat odası, muhtarlar, STK temsilcileri, hasta ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Nejla Çetinoğlu | 04 Ocak 2023 16:25
Türk Kizilayi&Amp;#39;Ndan Hatay&Amp;#39;Daki Suriyelilere Yardim Eli Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Türk Kizilayi&Amp;#39;Ndan Hatay&Amp;#39;Daki Suriyelilere Yardim Eli için Sıkça Sorulan Sorular
Türk Kizilayi&Amp;#39;Ndan Hatay&Amp;#39;Daki Suriyelilere Yardim Eli En Gücel Haberler
Türk Kizilayi&Amp;#39;Ndan Hatay&Amp;#39;Daki Suriyelilere Yardim Eli Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Türk Kizilayi&Amp;#39;Ndan Hatay&Amp;#39;Daki Suriyelilere Yardim Eli Firma Rehberi Nerde?
Türk Kizilayi&Amp;#39;Ndan Hatay&Amp;#39;Daki Suriyelilere Yardim Eli Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Türk Kizilayi&Amp;#39;Ndan Hatay&Amp;#39;Daki Suriyelilere Yardim Eli Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Türk Kizilayi&Amp;#39;Ndan Hatay&Amp;#39;Daki Suriyelilere Yardim Eli En Popüler Haber Listesi Nerede?
Türk Kizilayi&Amp;#39;Ndan Hatay&Amp;#39;Daki Suriyelilere Yardim Eli Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Türk Kizilayi&Amp;#39;Ndan Hatay&Amp;#39;Daki Suriyelilere Yardim Eli İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Türk Kizilayi&Amp;#39;Ndan Hatay&Amp;#39;Daki Suriyelilere Yardim Eli Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Türk Kizilayi&Amp;#39;Ndan Hatay&Amp;#39;Daki Suriyelilere Yardim Eli Son Güncellemeleri Neler?
Türk Kizilayi&Amp;#39;Ndan Hatay&Amp;#39;Daki Suriyelilere Yardim Eli Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Türk Kizilayi&Amp;#39;Ndan Hatay&Amp;#39;Daki Suriyelilere Yardim Eli Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Türk Kizilayi&Amp;#39;Ndan Hatay&Amp;#39;Daki Suriyelilere Yardim Eli Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?