TÜRKİYE NİN TEK ERMENİ KÖYÜ TARİH OLMAK İSTEMİYOR googlepng

Türkiye’nin tek Ermeni köyü olan Hatay’ın Samandağ ilçesine bağlı Vakıflı, büyükşehir yasasıyla mahalleye dönüşeceği için tarih oluyor.

TÜRKİYE+NİN+TEK+ERMENİ+KÖYÜ+TARİH+OLMAK+İSTEMİYOR Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

1939 yılından buyana huzur içinde yaşadıklarını belirten Ermeniler, köylerinin tek olmasından dolayı çok sayıda turist çektiğini söylüyor. Organik tarım konusunda da birçok ödül alan Vakıflılılar, Ermeni mahallesi olmak istemiyor. Köy statüsünde kalmak istediklerini belirten Vakıflı Köyü Muhtarı Berç Kartun, köylerine 1939 yılında devletin uyguladığı statüyü yeni büyükşehir yasasıyla da yapmasını istedi.Köy statüsünden çıkartılıp belediyenin bir mahallesi yapılması durumunda köylerine içkili restoranların, eğlence merkezlerinin kurulacağından endişe duyduklarını aktaran Kartun, ”Çünkü yeni büyükşehir yasasıyla imar izini muhtarlardan alınıp belediye başkanlarına verilecek. Bu durum da köyümüzün mistik havasını bozacak. Eğlence, cümbüş içkili bir ortama dönüştürecek diye korkuyoruz.” ifadelerini kullandı. Bu endişesini son 5 yıl içinde köylerinde içkili restoran yapmak isteyen 10 kişinin müracaatını gere çevirdiklerini kaydeden Berç Kartun, artık müracaatları belediye değerlendireceği için bunun önüne geçemeyeceklerinden dert yandı.Yeni yasanın uygulamaya girmesiyle ayrıca köylerindeki hazine arazilerinin muhtarlığın elinden alınacağını, mevcut kooperatiflerinin de kapanacağını hatırlatan Berç Kartun, böylece köyde organik tarım yapma çabalarının da sekteye uğrayacağını vurguladı.Muhtar Kartun, devletin köylerine 1939 yılında uyguladığı statünün yapılması gerektiğini aktardı. Berç Kartun şöyle konuştu: “1939 yılında Musa Dağı eteklerine Ermeniler çekildiği için buralara göçmen getirilmiş. Vakıflı köyüne de göçmen getirilmesin diye özel bir kararname ile Vakıflı köyünden giden Ermeniler mallarını vakıf etmişlerdi. Böylece buraya göçmenlerin gelmesi engellemiş ve buradaki Ermenilerin huzuru kaçmamasına izin verilmemiş. 1939’da alınan bu önlem 2013’te de tekrarlanabilir.“ 
TÜRKİYE NİN TEK ERMENİ KÖYÜ TARİH OLMAK İSTEMİYOR haberi 05 Ocak 2013 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Yerel kategorisine, ilgili firma Hatay /  12697 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
TÜRKİYE NİN TEK ERMENİ KÖYÜ TARİH OLMAK İSTEMİYOR haberi, Hatay Yerel Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Yerel kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 12697 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
TÜRKİYE+NİN+TEK+ERMENİ+KÖYÜ+TARİH+OLMAK+İSTEMİYOR Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
TÜRKİYE NİN TEK ERMENİ KÖYÜ TARİH OLMAK İSTEMİYOR Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 25 Nisan 2024 Perşembe 06:33 https://firmarehberim.com/haber/yerel/turkiye-nin-tek-ermeni-koyu-tarih-olmak-istemiyor--15134 #TÜRKİYE #NİN #TEK #ERMENİ #KÖYÜ #TARİH #OLMAK #İSTEMİYOR #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #TÜRKİYENİN #NİNTEK #TEKERMENİ #ERMENİKÖYÜ #KÖYÜTARİH #TARİHOLMAK #OLMAKİSTEMİYOR #TÜRKİYENİNTEKERMENİKÖYÜTARİHOLMAKİSTEMİYOR #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Yerel Haberleri googlepng

Oyuncaklar, Hatay'da Depremzede çocuklara Ulaştırıldı

Almanya'nın Dortmund kentinde faaliyet gösteren Çukurova e.V. Dortmund Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Hatay'da depremzede çocuklara oyuncak dağıttı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 19:03
Depremlerde hayatını kaybeden çocuklar 23 Nisan’da unutulmadı

Hatay'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, depremlerde hayatını kaybeden çocukların mezarları ziyaret edildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 17:54
Medeniyetler Korosu Ödül Töreninde Sahne Aldı

2019 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülünü alarak gururumuz olan ilimizin marka değeri Antakya Medeniyetler Korosu , Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödül töreninde sahne aldı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın tarihi salonunda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödülünü alan kurum ve kuruluşlar katıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 27 Ocak 2023 13:53
Hatay’da ekmek fiyatları zamlandı

Hatay Fırıncılar Odası’ndan alınan bilgiye göre, 210 gram ekmeğin 5 TL’den satışa sunulacağı belirtildi.

Nejla Çetinoğlu | 14 Ocak 2023 15:11
BAŞKAN SAVAŞ’TAN RAS-EL SENİ MESAJI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Miladi takvime göre 14 Ocak’a denk gelen ve Alevi vatandaşların yeni yıl olarak kutladığı ‘Ras-el Seni’ bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:23
HGC YÖNETİMİNDEN PROTOKOL ZİYARETLERİ

Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Nihat Mazmanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, protokol ziyareti kapsamında sırasıyla Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ve ATB Başkanı Ali Celal Mursaloğlu’nu makamlarında ziyaret ettiler.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:37
DEVA Defne’den Başkan Güzel’e ziyaret

Demokrasi ve Atılım Partisi Defne İlçe Başkanı Av. Nidal Hüzmeli ve beraberindeki heyet Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel’i makamında ziyaret etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 06 Ocak 2023 14:34
KIRIKHAN BELEDİYESİ YILIN İLK BELEDİYE MECLİS OLAĞAN TOPLANTISINI YAPTI

Kırıkhan Belediyesi 2023 Yılının Ocak ayı olağan toplantısını Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirdi.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:26
UKUD’UN 3. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hatay’da 6 yıl önce kurulan Uluslararası Kültürler Derneği’nin(UKUD) 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Adnan Taş güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Ocak 2023 16:49
SAADET PARTİSİ HATAY’DA SAHADA

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, GİK Üyeleri, Çelebi Keyhıdır, Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Soner Çontar, Necati Eroğlu, Hayri Kamalı ve Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe ilçe teşkilatlarıyla beraber Hatay’da yerel basın, belediye başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat odası, muhtarlar, STK temsilcileri, hasta ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Nejla Çetinoğlu | 04 Ocak 2023 16:25
Türkiye Nin Tek Ermeni Köyü Tarih Olmak İstemiyor Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Türkiye Nin Tek Ermeni Köyü Tarih Olmak İstemiyor için Sıkça Sorulan Sorular
Türkiye Nin Tek Ermeni Köyü Tarih Olmak İstemiyor En Gücel Haberler
Türkiye Nin Tek Ermeni Köyü Tarih Olmak İstemiyor Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Türkiye Nin Tek Ermeni Köyü Tarih Olmak İstemiyor Firma Rehberi Nerde?
Türkiye Nin Tek Ermeni Köyü Tarih Olmak İstemiyor Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Türkiye Nin Tek Ermeni Köyü Tarih Olmak İstemiyor Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Türkiye Nin Tek Ermeni Köyü Tarih Olmak İstemiyor En Popüler Haber Listesi Nerede?
Türkiye Nin Tek Ermeni Köyü Tarih Olmak İstemiyor Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Türkiye Nin Tek Ermeni Köyü Tarih Olmak İstemiyor İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Türkiye Nin Tek Ermeni Köyü Tarih Olmak İstemiyor Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Türkiye Nin Tek Ermeni Köyü Tarih Olmak İstemiyor Son Güncellemeleri Neler?
Türkiye Nin Tek Ermeni Köyü Tarih Olmak İstemiyor Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Türkiye Nin Tek Ermeni Köyü Tarih Olmak İstemiyor Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Türkiye Nin Tek Ermeni Köyü Tarih Olmak İstemiyor Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?