ÜNİVERSİTE HASTANESİ KABUĞUNDAN ÇIKMALI googlepng

Sağlık-Sen Hatay Şube Başkanı Feleytun Fatih GÖNÇ,  yeni Türkiye'de yeni üniversite hastaneleri yapısının oluşturulması gerektiğini vurgulayarak, ''Toplumda üniversite hastanelerinin devlet hastaneleri gibi bir misyona sahip olduğu yönünde yanlış bir algı bulunuyor.
ÜNİVERSİTE+HASTANESİ+KABUĞUNDAN+ÇIKMALI Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Üniversite hastaneleri;  sağlık hizmeti ile eğitim-araştırma-bilim arasına sıkışıp kalmıştır'' dedi. Gönç, Sağlık-Sen tarafından yapılan Üniversite Hastaneleri ve Çalışanları Sorunları Çalıştayı’nın sonuçları hakkında bilgi verdi. Türkiye'de sağlıkta dönüşüm projesiyle gerek Sağlık Bakanlığı bünyesindeki hastanelerin fiziki  koşullarında, gerekse vatandaşa hizmet sunumunda önemli atılımlar gerçekleştiğini  ancak üniversite hastanelerinin bu süreçte çeşitli sorunlarının olduğunu belirtti. Üniversite hastaneleri ve çalışanlarının sorunlarının çözülmesi, mağduriyetlerinin giderilmesi ve çözüm önerilerinin sunulması amacıyla çalıştay düzenlediklerini hatırlatan Gönç, buradan ortaya çıkan en çarpıcı sorunun ''üniversite hastanelerinin akademik bir kurum mu, sağlık hizmeti sunan bir  hastane mi olduğu konusu'' olduğunu söyledi. Gönç, toplumda üniversite hastanelerinin devlet hastaneleri gibi bir  misyona sahip olduğu yönünde yanlış bir algı bulunduğunu anlattı. Gönç,  aslında üniversite hastanelerinin bir hizmet hastanesi değil, 2547 Sayılı  Yükseköğretim Kanunu'na göre araştırma ve uygulama merkezi konumunda olduğunu  belirtti. Bu hastanelerin temel amaçlarının da eğitim, araştırma ve sağlık  hizmeti sunmak olduğunu dile getiren  Gönç, ''Ancak toplumda Sağlık Bakanlığına  bağlı diğer hastaneler gibi asli görevinin sağlık hizmeti sunmak olduğu  düşünülmekte. Yani, üniversite hastaneleri; sağlık hizmeti ile  eğitim-araştırma-bilim arasına sıkışıp kalmıştır. Üniversite hastanelerinin asli  görevine dönmesi çok önemlidir' dedi.  Tam Gün'' düzenlemeleri ile kamudan özele geçen üniversite  hocalarının yeniden sisteme dahil edilmesinin amaçlandığını hatırlatan Gönç, “ Ancak uygulamada özelde çalışmasına izin verilecek hocaların nasıl belirleneceği  ve bu hakkın verilmediği diğer hekimlerle eşitliğin nasıl sağlanacağı konusu  belirsiz kalmıştır. Öbür taraftan tam gün ve performansa dayalı ek ödeme ile  üniversite hastanelerinde yeni kurulan dengeyi, hastane içinde üretim ve  verimlilik artışını olumsuz etkileyebilme potansiyeli de söz konusudur” görüşüne  yer verdi.                                                                  
ÜNİVERSİTE HASTANESİ KABUĞUNDAN ÇIKMALI haberi 29 Eylül 2014 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Yerel kategorisine, ilgili firma Hatay /  2478 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
ÜNİVERSİTE HASTANESİ KABUĞUNDAN ÇIKMALI haberi, Hatay Yerel Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Yerel kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 2478 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
ÜNİVERSİTE+HASTANESİ+KABUĞUNDAN+ÇIKMALI Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
ÜNİVERSİTE HASTANESİ KABUĞUNDAN ÇIKMALI Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 25 Nisan 2024 Perşembe 19:16 https://firmarehberim.com/haber/yerel/universite-hastanesi-kabugundan-cikmali--19798 #ÜNİVERSİTE #HASTANESİ #KABUĞUNDAN #ÇIKMALI #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #ÜNİVERSİTEHASTANESİ #HASTANESİKABUĞUNDAN #KABUĞUNDANÇIKMALI #ÜNİVERSİTEHASTANESİKABUĞUNDANÇIKMALI #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Yerel Haberleri googlepng

Oyuncaklar, Hatay'da Depremzede çocuklara Ulaştırıldı

Almanya'nın Dortmund kentinde faaliyet gösteren Çukurova e.V. Dortmund Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Hatay'da depremzede çocuklara oyuncak dağıttı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 19:03
Depremlerde hayatını kaybeden çocuklar 23 Nisan’da unutulmadı

Hatay'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, depremlerde hayatını kaybeden çocukların mezarları ziyaret edildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 17:54
Medeniyetler Korosu Ödül Töreninde Sahne Aldı

2019 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülünü alarak gururumuz olan ilimizin marka değeri Antakya Medeniyetler Korosu , Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödül töreninde sahne aldı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın tarihi salonunda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödülünü alan kurum ve kuruluşlar katıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 27 Ocak 2023 13:53
Hatay’da ekmek fiyatları zamlandı

Hatay Fırıncılar Odası’ndan alınan bilgiye göre, 210 gram ekmeğin 5 TL’den satışa sunulacağı belirtildi.

Nejla Çetinoğlu | 14 Ocak 2023 15:11
BAŞKAN SAVAŞ’TAN RAS-EL SENİ MESAJI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Miladi takvime göre 14 Ocak’a denk gelen ve Alevi vatandaşların yeni yıl olarak kutladığı ‘Ras-el Seni’ bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:23
HGC YÖNETİMİNDEN PROTOKOL ZİYARETLERİ

Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Nihat Mazmanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, protokol ziyareti kapsamında sırasıyla Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ve ATB Başkanı Ali Celal Mursaloğlu’nu makamlarında ziyaret ettiler.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:37
DEVA Defne’den Başkan Güzel’e ziyaret

Demokrasi ve Atılım Partisi Defne İlçe Başkanı Av. Nidal Hüzmeli ve beraberindeki heyet Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel’i makamında ziyaret etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 06 Ocak 2023 14:34
KIRIKHAN BELEDİYESİ YILIN İLK BELEDİYE MECLİS OLAĞAN TOPLANTISINI YAPTI

Kırıkhan Belediyesi 2023 Yılının Ocak ayı olağan toplantısını Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirdi.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:26
UKUD’UN 3. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hatay’da 6 yıl önce kurulan Uluslararası Kültürler Derneği’nin(UKUD) 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Adnan Taş güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Ocak 2023 16:49
SAADET PARTİSİ HATAY’DA SAHADA

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, GİK Üyeleri, Çelebi Keyhıdır, Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Soner Çontar, Necati Eroğlu, Hayri Kamalı ve Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe ilçe teşkilatlarıyla beraber Hatay’da yerel basın, belediye başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat odası, muhtarlar, STK temsilcileri, hasta ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Nejla Çetinoğlu | 04 Ocak 2023 16:25
Üniversite Hastanesi Kabuğundan Çikmali Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Üniversite Hastanesi Kabuğundan Çikmali için Sıkça Sorulan Sorular
Üniversite Hastanesi Kabuğundan Çikmali En Gücel Haberler
Üniversite Hastanesi Kabuğundan Çikmali Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Üniversite Hastanesi Kabuğundan Çikmali Firma Rehberi Nerde?
Üniversite Hastanesi Kabuğundan Çikmali Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Üniversite Hastanesi Kabuğundan Çikmali Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Üniversite Hastanesi Kabuğundan Çikmali En Popüler Haber Listesi Nerede?
Üniversite Hastanesi Kabuğundan Çikmali Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Üniversite Hastanesi Kabuğundan Çikmali İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Üniversite Hastanesi Kabuğundan Çikmali Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Üniversite Hastanesi Kabuğundan Çikmali Son Güncellemeleri Neler?
Üniversite Hastanesi Kabuğundan Çikmali Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Üniversite Hastanesi Kabuğundan Çikmali Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Üniversite Hastanesi Kabuğundan Çikmali Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?