DENİZ KAPLUMBAĞALARININ YAŞAM ALANLARI KORUMA ALTINDA googlepng

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), hayata geçirdiği projeler ve gerçekleştirdiği hizmetlerle doğa dostu çevreci belediyecilik anlayışının en güzel örneklerini sunarak takdir topluyor.
DENİZ+KAPLUMBAĞALARININ+YAŞAM+ALANLARI+KORUMA+ALTINDA Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

İl genelinde sahillerin ve denizin kapsamlı temizlik çalışmalarıyla özverili hizmetler gerçekleştiren HBB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, deniz canlılarının yaşam alanlarının korunması ve böylelikle nesillerinin devamı için gerekli ortamın sağlanması hususlarında önemli çalışmalara imza atıyor.HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Uluslararası Doğa Koruma Birliği(IUCN) kriterlerine göre nesilleri tehlike altında olan yeşil deniz kaplumbağaları (Chelonia Mydas) ve Caretta Carettaların yumurtlama döneminin başladığı bu günlerde bu güzide deniz canlılarının yumurta bıraktıkları yuvaları işaretleyerek koruma altına aldı.Yuvaların özenle işaretlenerek koruma altına alındığı çalışmalarla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Dolğun, “Maalesef ki sahillerimizin insan kaynaklı olarak gerçekleşen kirliliği, deniz kaplumbağalarının yaşam alanlarını etkilemektedir. Herhangi bir kumsalda dünyaya gelen deniz kaplumbağası yıllar sonra olgunlaştığı zaman yuva yapmak üzere yine aynı kumsala gelmektedir. Bu kumsalı aynı şekilde yerinde bulamazsa neslini devam ettirememektedir. Kaplumbağalar ambalaj atıklarını, plastikleri ve çöpleri besin sanıp yiyerek boğulmaktadır. Atıklar kaplumbağaların yuvalama yapmak için çukur kazmalarına engel olmaktadır. Yumurtadan çıkan yavrular atıklara takılarak denize ulaşmada güçlük çekmektedir” ifadelerini kullanarak, kaplumbağalarının yaşamını tehdit eden ve üremelerini sınırlayan birçok olumsuz durumun ortadan kalkması için hummalı çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydetti.Sahil ve deniz temizleme çalışmalarını Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın bu konudaki hassas tutumu çerçevesinde gerçekleştirdiklerini belirten Dolğun, “Deniz temizliği çalışmalarını 2 adet deniz temizleme teknesi ile askıda bulunan atıkları konveyör bant sistemi ile toplayarak yapıyoruz. Kıyı ve plajların temizliğinde 2 adet kum eleme makinesi ile 2 adet sıkıştırmalı çöp kamyonu kullanılıyor. Temizlik çalışmalarımızda Samandağ'da 34, Arsuz'da 27, Dörtyol'da 14, Erzin'de 7 ve Payas'ta 3 olmak üzere toplam 85 personel görev almaktadır. 1 Nisan’da başlayan çalışmalarımız sayesinde; sahillerimiz temiz hale gelerek kaplumbağaların yaşam alanları korunacak” dedi.Yuva tespit çalışmalarında yer alan üniversite öğrencisi Mehmet Sert ise, 20 günlük çalışma neticesinde 382 yuvaya ulaştıklarını belirterek, Temmuz ayı sonunda 1000 adet yuvanın tespit edilebileceğini ifade etti. Yuvalarda yaklaşık 100 bin yumurta bırakılmasını tahmin eden ve bu yumurtaların 45 bininden çıkacak yavru deniz kaplumbağasının sadece binde birinin hayatta kalabileceğini ifade eden HBB yetkilileri, Samandağ Çevre Koruma Derneği üyeleri ve üniversite öğrencileri ile birlikte vatandaşların dikkatini çekmesi ve duyarlılık oluşturması amacıyla kaplumbağaların yuvalarına renkli bayraklar yerleştirdi.
DENİZ KAPLUMBAĞALARININ YAŞAM ALANLARI KORUMA ALTINDA haberi 25 Haziran 2016 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Belediye kategorisine, ilgili firma Murat Ornağ Muayenehanesi adına Hatay / Samandağ muhabirimiz Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi tarafından  721 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
DENİZ KAPLUMBAĞALARININ YAŞAM ALANLARI KORUMA ALTINDA haberi, Hatay Samandağ Belediye Haberleri Hatay ili Samandağ ilçesi mahallesinde Belediye kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 721 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
DENİZ+KAPLUMBAĞALARININ+YAŞAM+ALANLARI+KORUMA+ALTINDA Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
DENİZ KAPLUMBAĞALARININ YAŞAM ALANLARI KORUMA ALTINDA Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 27 Nisan 2024 Cumartesi 02:03 https://firmarehberim.com/haber/belediye/deniz-kaplumbagalarinin-yasam-alanlari-koruma-altinda--25807 #DENİZ #KAPLUMBAĞALARININ #YAŞAM #ALANLARI #KORUMA #ALTINDA #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #DENİZKAPLUMBAĞALARININ #KAPLUMBAĞALARININYAŞAM #YAŞAMALANLARI #ALANLARIKORUMA #KORUMAALTINDA #DENİZKAPLUMBAĞALARININYAŞAMALANLARIKORUMAALTINDA #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Belediye Haberleri googlepng

DEFNE BELEDİYESİ 3. KİTAP FUARI AÇILDI

Defne Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Kitap Fuarı, kitap ve edebiyat tutkunlarına kapılarını açtı.

Mehmet Katırcıoğlu | 04 Şubat 2023 14:00
Karaağaç Sahil Yürüyüş ve Bisiklet Yolunda Sona Doğru

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Karaağaç Sahil Bisiklet ve Yürüyüş Yolu 2. Etap çalışmalarını yerinde inceleyerek sona yaklaşan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Nejla Çetinoğlu | 04 Şubat 2023 13:56
BAŞKAN YILMAZ MÜJDEYİ VERDİ

Antakya Belediyesi ile Antakya Ticaret ve Sanayi Odası iş birlikleri ile gerçekleştirilecek olan “Antakya Mutfak Müzesi” projesi için imzalar atıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Şubat 2023 13:51
BAŞKAN YALÇIN, ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİNE ORTAK OLDU

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, okulların 2022-2023 yılı birinci yarıyıl tatiline girmesi ile öğrencilerin karne sevincine ortak oldu ve kütüphane açılışına katıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Ocak 2023 15:37
BAŞKAN ERYILMAZ BASIN MENSUPLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, kahvaltı etkinliğinde basın mensupları ile bir araya geldi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Ocak 2023 13:36
YEREL BASINI HBB’NİN DÜZENLEDİĞİ GECEDE BİRARAYA GELDİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay’da görev yapan gazetecileri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla EXPO’da düzenlediği organizasyonda bir araya getirdi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:39
HBB 2023 YILI İLK MECLİS TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

HBB Başkan Vekili Murat Hayzaran başkanlığında yapılan toplantıda 77 gündem ve 4 gündem dışı madde görüşülerek karara bağlandı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:31
BAŞKAN ERYILMAZ’IN RAS-EL SENİ KUTLAMA MESAJI

Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, 14 Ocak Ras-El Seni dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:27
DEFNE BELEDİYE BAŞKANI GÜZEL RAS-EL SENİ’Yİ KUTLADI

Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, Rumi takvimine göre yeni yıl olarak kabul edilen ve Arap Alevileri için önem arz eden Ras-el Seni için kutlama mesajı yayımladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:17
ARMUTLU GENÇLİK KÜLTÜR VE SANAT EVİ AÇILDI

Defne Belediyesi, sosyal belediyeciliğin gereklerini yerine getirerek hizmet üretmeye devam ediyor.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 06 Ocak 2023 15:59
Deniz Kaplumbağalarinin Yaşam Alanlari Koruma Altinda Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Deniz Kaplumbağalarinin Yaşam Alanlari Koruma Altinda için Sıkça Sorulan Sorular
Deniz Kaplumbağalarinin Yaşam Alanlari Koruma Altinda En Gücel Haberler
Deniz Kaplumbağalarinin Yaşam Alanlari Koruma Altinda Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Deniz Kaplumbağalarinin Yaşam Alanlari Koruma Altinda Firma Rehberi Nerde?
Deniz Kaplumbağalarinin Yaşam Alanlari Koruma Altinda Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Deniz Kaplumbağalarinin Yaşam Alanlari Koruma Altinda Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Deniz Kaplumbağalarinin Yaşam Alanlari Koruma Altinda En Popüler Haber Listesi Nerede?
Deniz Kaplumbağalarinin Yaşam Alanlari Koruma Altinda Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Deniz Kaplumbağalarinin Yaşam Alanlari Koruma Altinda İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Deniz Kaplumbağalarinin Yaşam Alanlari Koruma Altinda Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Deniz Kaplumbağalarinin Yaşam Alanlari Koruma Altinda Son Güncellemeleri Neler?
Deniz Kaplumbağalarinin Yaşam Alanlari Koruma Altinda Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Deniz Kaplumbağalarinin Yaşam Alanlari Koruma Altinda Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Deniz Kaplumbağalarinin Yaşam Alanlari Koruma Altinda Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?