HADO HAZIRLIKLARINDA SONA YAKLAŞILDI googlepng

Hatay’ın ticaret, turizm ve ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan Hatay Deniz Otobüsü (HADO)projesinde sona yaklaşılıyor.

Arsuz Madenli mevkiinde yapımı tamamlanan limanda son hazırlıklar yapılıyor. Limanda terminal, yolcu salonu, gümrük alanı ve emniyet binalarının tamamlanmasının ardından vatandaşların güvenle seyahat etmelerine imkân sağlayacak X-ray cihazları ve yardımcı aparatları da monte edildi. Ayrıca 6 iskele babası, 12 fenders (gemi dayanma yeri) dizel ve elektrikli yangın pompaları ile yangın hidrant devresi ve can simitleri de limandaki yerlerini aldı. Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Ok, yapılan hazırlıklar ve gelinen son durum hakkında açıklamalarda bulundu. HBB GENEL SEKRETER YARDIMCISI OK’TAN AÇIKLAMALAR Projenin hayata geçmesiyle Hatay’a gelecek turist sayısında artış olacağını ve şehrin sosyo-kültürel hayatına canlılık katılacağını ifade eden Ok, “Çalışmalarımızı ilk günden beri Uluslararası Gemi ve Liman Tesisleri Güvenlik Kuralları kapsamında ve Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) tarafından belirlenen güvenlik gerekliliklerine göre yürütüyoruz. Tesisimizin Deniz Hudut Kapısı ilan edilmesi için İçişleri Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğünün gerekliliklerini yerine getiriyoruz. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünün talepleri doğrultusunda gerekli fener ve diğer donanımlar temin edilip denetlemeleri tamamlanmış ve sertifikaları alınmıştır” dedi. OK: HADO’YU BÜYÜTMEK VE DAHA NİCE LİMANLARA GÖTÜRMEK EN BÜYÜK HAYALİMİZDİR Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Acil Müdahale Planı’nı da sunduklarını belirten Ok, “İlk etapta KKTC’nin Gazimağusa limanına karşılıklı sefer yapmayı planlıyoruz. Bir gemimizde yaklaşık 330 yolcu taşıyabileceğiz. Projenin Hatay ayağı tamam. Ancak salgın sebebiyle 15 gün karantina uygulanan Gazimağusa limanının ulaşıma açılması gerekmektedir. HADO bir gemi olmanın ötesinde kültürel, ticari, sanatsal, tarihsel, ekonomik, sosyal ve evrensel değerlerle bir etkileşim kurma ve kalkınma projesidir. HADO’yu büyütmek ve daha nice limanlara götürmek en büyük hayalimizdir” ifadelerini kullandı. HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş da Akdeniz’de Türk bayrağının dalgalanması adına büyük önem taşıyan HADO’nun yaz aylarında sefere başlayacağını sık sık dile getiriyor.
HADO HAZIRLIKLARINDA SONA YAKLAŞILDI haberi 28 Eylül 2021 14:55 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Belediye kategorisine, ilgili firma Hatay Büyükşehir Belediyesi adına Hatay / Arsuz muhabirimiz Nejla Çetinoğlu tarafından Belediyeler sektörüne eklenmiş olup  163 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
İlgili Sektör
Şehir
HADO HAZIRLIKLARINDA SONA YAKLAŞILDI haberi, Hatay Arsuz Belediye Haberleri Hatay ili Arsuz ilçesi mahallesinde Belediye kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 163 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
HADO+HAZIRLIKLARINDA+SONA+YAKLAŞILDI Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
HADO HAZIRLIKLARINDA SONA YAKLAŞILDI Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 23 Mayıs 2024 Perşembe 05:29 https://firmarehberim.com/haber/belediye/hado-hazirliklarinda-sona-yaklasildi-263313?id=263313&sayfa=10 #HADO #HAZIRLIKLARINDA #SONA #YAKLAŞILDI #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #HADOHAZIRLIKLARINDA #HAZIRLIKLARINDASONA #SONAYAKLAŞILDI #HADOHAZIRLIKLARINDASONAYAKLAŞILDI #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Belediye Haberleri googlepng

PLASTİK AŞKLAR OYUNU EXPO AMFİ TİYATRODA SAHNELENDİ

EXPO 2021 Hatay alanları sanata ve usta sanatçılara ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Gamze Kumlu Melodi Radyo | 30 Nisan 2022 14:10
BAŞKAN GÜZEL’İN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI

Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 30 Nisan 2022 13:50
BAŞKAN ERYILMAZ’IN RAMAZAN BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 30 Nisan 2022 13:46
BAŞKAN YILMAZ SAMANDAĞ ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, AK Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal ile birlikte Samandağ’da esnaf temsilcilerini ziyaret etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 09 Nisan 2022 12:52
FEN LİSESİ KIRIKHAN’A HAYIRLI OLSUN”

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ, Kırıkhan’a kazandırılacak olan Fen Lisesi ile ilgili teşekkür mesajı yayınladı.

Nejla Çetinoğlu | 09 Nisan 2022 10:30
Yayladağı’nda Askıda Ekmek Kampanyası

Yayladağı Belediyesi ile Yayladağı Esnaf ve Sanatkârlar Odası askıda ekmek kampanyasını ilçe genelindeki tüm fırınlarda başlattı.

Mehmet Katırcıoğlu | 08 Nisan 2022 13:14
EXPO 2021 HATAY’IN AÇILIŞI HERKESİ BÜYÜLEDİ

Hatay halkının yarınlarına umut olacak, şehri geçmişindeki gibi eski parlak günlerinde döndürecek Expo 2021, olimpiyatları aratmayan açılış seremonisi, sürprizlerle dolu sahne gösterileri ve tüm ihtişamıyla kapılarını tüm dünyaya açtı.

Nejla Çetinoğlu | 08 Nisan 2022 10:35
SAMANDAĞ TARİHİ BİR ANA DAHA TANIKLIK EDİYOR

Samandağ’ın merkezinde bulunan, 1993 yılında inşa edilen ve büyük bölümü atıl olan, ucube bina Eski Askerlik Şubesi (Belbir) şehrin göbeğinden sökülerek yerine ilçeye yakışır bir park kazandırılacak.

İkan Alkan Düşyolu | 08 Nisan 2022 10:28
BAŞKAN YILMAZ MÜJDEYİ VERDİ

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, ilk etabı tamamlanan Uzun Çarşı Restorasyon projesinin ikinci etabına başlanacağının müjdesini verdi.

Mehmet Katırcıoğlu | 08 Nisan 2022 10:25
RAMAZANIN COŞKUSU EXPO ALANLARINDA YAŞANIYOR

1 Nisan’daki resmi açılışın ardından ramazan etkinliklerine ev sahipliği yapan Expo 2021 Hatay alanları, 7’den 77’ye her yaştan Hataylının uğrak noktası olmaya başladı.

Ragibe Gülen | 08 Nisan 2022 10:18
Hado Hazirliklarinda Sona Yaklaşildi Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Hado Hazirliklarinda Sona Yaklaşildi için Sıkça Sorulan Sorular
Hado Hazirliklarinda Sona Yaklaşildi En Gücel Haberler
Hado Hazirliklarinda Sona Yaklaşildi Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Hado Hazirliklarinda Sona Yaklaşildi Firma Rehberi Nerde?
Hado Hazirliklarinda Sona Yaklaşildi Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Hado Hazirliklarinda Sona Yaklaşildi Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Hado Hazirliklarinda Sona Yaklaşildi En Popüler Haber Listesi Nerede?
Hado Hazirliklarinda Sona Yaklaşildi Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Hado Hazirliklarinda Sona Yaklaşildi İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Hado Hazirliklarinda Sona Yaklaşildi Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Hado Hazirliklarinda Sona Yaklaşildi Son Güncellemeleri Neler?
Hado Hazirliklarinda Sona Yaklaşildi Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Hado Hazirliklarinda Sona Yaklaşildi Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Hado Hazirliklarinda Sona Yaklaşildi Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?