''TARİHİ MEKANLARIN RESTORASYON ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR googlepng

 Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, tarihi mekanların restorasyon çalışmalarının özellikle son iki yıldır yürütülen kararlı ve etkin çalışmalarla sürdüğünü belirtti.
+#39;+#39;TARİHİ+MEKANLARIN+RESTORASYON+ÇALIŞMALARI+SÜRÜYOR Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Savaş, yaptığı yazılı açıklamada, kentin yararına olan her konuda kentin tüm dinamikleriyle ortak hareket ettiklerini kaydetti.      Hedeflerinin tüm tarihi mekanların restorasyonunu yapmak, kentin tarihi dokusunu gün yüzüne çıkarmak ve tarihi değerleri hak ettiği görünüme kavuşturmak olduğunu ifade eden Savaş, şöyle devam etti:      ''2009 yılı Ekim ayında şehrimizde Hatay Valiliği'nin önderliğinde tüm sivil toplum örgütlerinin, kamu personelinin, dini cemaat liderlerinin, Tarihi Kentler Birliği ve Çekül Vakfı yöneticilerinin, esnaf temsilcilerinin, mahalle muhtarlarının, 7?den 70?e her yaştan 8-10 bin vatandaşımızın katılım gösterdiği ''Kültür Yürüyüşü''gerçekleştirildi. Yürüyüşün amacı, kent insanımızı şehrimizin tarihi dokusuna sahip çıkılması, korunması, yaşatılması ve bu konuda kentlilik bilinci oluşturulması konusunda hareketlendirmekti. Ayrıca Şubat 2010'da Tarihi Kentler Birliği Antakya Buluşması'na ev sahipliği yaptık. 800'e yakın bilim adamı, akademisyen, gazeteci, belediye başkanı, Tarihi Kentler Birliği ve Çekül Vakfı üyelerinden oluşan konuklarımızı şehrimizde ağırladık. Antakya?nın tarihi zenginliği ve geleceği hakkında yoğun istişarelerde bulunduk. Tarihi mekanların restorasyon çalışmalarını yapmak üzere bünyemizde oluşturduğumuz 'Kent Atölyesi'nde' özel taş, ahşap ve boyama ustaları yetiştirdik. Yine Antakya Belediyesi bünyesinde 'Kudep' birimini oluşturduk. Nitekim tüm bu çalışmalarımızın meyvelerini toplamaya başladık.''      Savaş, Hatay Valiliği ile işbirliği içinde Kurtuluş Caddesi'nden başlayan, Çankaya ve Örnek Sokaklarda devam eden tarihi mekanların restorasyon çalışmaları hummalı bir şekilde devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:      ''Habib-i Neccar çevresi ve Uzun Çarşı Cephe İyileştirme ve Sokak Sağlıklaştırma Projesi ile ilgili altyapı hazırlıkları da tüm hızıyla sürüyor. Tabiî ki bu restorasyon çalışmaları uzun soluklu bir çalışmayı gerektiriyor. Bu konuda kent insanımızın ve özellikle esnafımızın desteğini yanımızda hissetmemiz bizleri ayrıca mutlu ediyor. Hedefimiz şehrimizde bulunan tüm tarihi mekânların restorasyonunu yapmak, kentimizdeki tarihi dokuyu gün yüzüne çıkarmak ve tarihi değerlerimizi hak ettiği görünüme kavuşturmaktır.''      
''TARİHİ MEKANLARIN RESTORASYON ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR haberi 07 Şubat 2011 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Belediye kategorisine, ilgili firma Hatay /  2781 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
''TARİHİ MEKANLARIN RESTORASYON ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR haberi, Hatay Belediye Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Belediye kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 2781 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
+#39;+#39;TARİHİ+MEKANLARIN+RESTORASYON+ÇALIŞMALARI+SÜRÜYOR Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!

Güncel Son Belediye Haberleri googlepng

DEFNE BELEDİYESİ 3. KİTAP FUARI AÇILDI

Defne Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Kitap Fuarı, kitap ve edebiyat tutkunlarına kapılarını açtı.

Mehmet Katırcıoğlu | 04 Şubat 2023 14:00
Karaağaç Sahil Yürüyüş ve Bisiklet Yolunda Sona Doğru

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Karaağaç Sahil Bisiklet ve Yürüyüş Yolu 2. Etap çalışmalarını yerinde inceleyerek sona yaklaşan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Nejla Çetinoğlu | 04 Şubat 2023 13:56
BAŞKAN YILMAZ MÜJDEYİ VERDİ

Antakya Belediyesi ile Antakya Ticaret ve Sanayi Odası iş birlikleri ile gerçekleştirilecek olan “Antakya Mutfak Müzesi” projesi için imzalar atıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Şubat 2023 13:51
BAŞKAN YALÇIN, ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİNE ORTAK OLDU

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, okulların 2022-2023 yılı birinci yarıyıl tatiline girmesi ile öğrencilerin karne sevincine ortak oldu ve kütüphane açılışına katıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Ocak 2023 15:37
BAŞKAN ERYILMAZ BASIN MENSUPLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, kahvaltı etkinliğinde basın mensupları ile bir araya geldi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Ocak 2023 13:36
YEREL BASINI HBB’NİN DÜZENLEDİĞİ GECEDE BİRARAYA GELDİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay’da görev yapan gazetecileri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla EXPO’da düzenlediği organizasyonda bir araya getirdi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:39
HBB 2023 YILI İLK MECLİS TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

HBB Başkan Vekili Murat Hayzaran başkanlığında yapılan toplantıda 77 gündem ve 4 gündem dışı madde görüşülerek karara bağlandı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:31
BAŞKAN ERYILMAZ’IN RAS-EL SENİ KUTLAMA MESAJI

Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, 14 Ocak Ras-El Seni dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:27
DEFNE BELEDİYE BAŞKANI GÜZEL RAS-EL SENİ’Yİ KUTLADI

Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, Rumi takvimine göre yeni yıl olarak kabul edilen ve Arap Alevileri için önem arz eden Ras-el Seni için kutlama mesajı yayımladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:17
ARMUTLU GENÇLİK KÜLTÜR VE SANAT EVİ AÇILDI

Defne Belediyesi, sosyal belediyeciliğin gereklerini yerine getirerek hizmet üretmeye devam ediyor.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 06 Ocak 2023 15:59
&Amp;#39;&Amp;#39;Tarihi Mekanlarin Restorasyon Çalişmalari Sürüyor Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
&Amp;#39;&Amp;#39;Tarihi Mekanlarin Restorasyon Çalişmalari Sürüyor için Sıkça Sorulan Sorular
&Amp;#39;&Amp;#39;Tarihi Mekanlarin Restorasyon Çalişmalari Sürüyor En Gücel Haberler
&Amp;#39;&Amp;#39;Tarihi Mekanlarin Restorasyon Çalişmalari Sürüyor Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
&Amp;#39;&Amp;#39;Tarihi Mekanlarin Restorasyon Çalişmalari Sürüyor Firma Rehberi Nerde?
&Amp;#39;&Amp;#39;Tarihi Mekanlarin Restorasyon Çalişmalari Sürüyor Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
&Amp;#39;&Amp;#39;Tarihi Mekanlarin Restorasyon Çalişmalari Sürüyor Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
&Amp;#39;&Amp;#39;Tarihi Mekanlarin Restorasyon Çalişmalari Sürüyor En Popüler Haber Listesi Nerede?
&Amp;#39;&Amp;#39;Tarihi Mekanlarin Restorasyon Çalişmalari Sürüyor Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
&Amp;#39;&Amp;#39;Tarihi Mekanlarin Restorasyon Çalişmalari Sürüyor İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
&Amp;#39;&Amp;#39;Tarihi Mekanlarin Restorasyon Çalişmalari Sürüyor Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
&Amp;#39;&Amp;#39;Tarihi Mekanlarin Restorasyon Çalişmalari Sürüyor Son Güncellemeleri Neler?
&Amp;#39;&Amp;#39;Tarihi Mekanlarin Restorasyon Çalişmalari Sürüyor Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
&Amp;#39;&Amp;#39;Tarihi Mekanlarin Restorasyon Çalişmalari Sürüyor Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
&Amp;#39;&Amp;#39;Tarihi Mekanlarin Restorasyon Çalişmalari Sürüyor Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?