CİLVEGÖZܒNDE 7 KM’LİK TIR KUYRUĞU googlepng

Cilvegözü Sınır Kapısında 7 kilometrelik TIR kuyruğu oluştu. Orta Doğu ülkelerine yük götüren TIR sürücüleri, son günlerdeki tıkanıklığın önlenebilmesi için 24 saat esasına göre çalışma yapılmasını istedi. Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ise, konu üzerinde gerekli çalışmaların yapıldığını, gecikmenin Suriye kaynaklı olduğunu ve bu sıkıntıların çok sürmeyeceğini söyledi.

CİLVEGÖZܒNDE+7+KM’LİK+TIR+KUYRUĞU Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Ortadoğu ülkeleri ile vizenin kaldırılmasıyla birlikte sınır kapılarında yoğunluk yaşanırken Hatay’ın Cilvegözü sınır kapısında 7 kilometrelik TIR kuyruğu oluştu. Sınırda yaşanan yoğunluk Özellikle transit yük taşımacılığı yapan tır şoförlerini etkiledi. Özellikle Suriye hükümetinin transit yük taşımacılığın da, konvoy uygulaması yapması, TIR şoförlerini sıkıntıya sokuyor. TIR şoförleri ise sorunun çözümü olarak iki gümrük kapısında da işlemlerin 24 saat esasına uygun olarak yapılması ile giderileceğini düşünüyor. Vize uygulamasının kaldırılmasıyla birlikte Ürdün’ün konvoyla geçiş uygulamasını kaldırdığını belirten TIR şoförü Cemal Arı “Ürdün CipiarES (GPRS), cihazı ile geçişlerimize izin veriyor. Ancak Suriye’de beklemek zorunda kalıyoruz. Bazen 24 saat bekletiliyoruz. Hükümetten isteğimiz Suriye ile gelişen ikili ilişkiler neticesinde bu sorunun çözümü. Bezen 1-2 günde geçemiyoruz. Konvoyu gece yola çıkarıyorlar uykusuz kalıyoruz” dedi. Cilvegözü Sınır kapısının transit yük taşımamışlığı için yetersiz olduğunu öne süren şoförlerden Yüksel Çolak, tehlikeli madde yüklü TIR’lar ile aynı kuyrukta beklediklerini belirterek tehlikenin boyutuna dikkat çekti. Cilvegözü Gümrük Kapısında yaşanan sıkıntılar hakkında ZAFER Gazetesi Haber Merkezine özel açıklamalarda bulunan Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, sıkıntılardan haberdar olduğunu ve orta vadede çözüm için harekete geçtiklerini söyledi. Sınırda yaşanan aksaklıkların, Suriye tarafından bir görevlinin işini aksatmasından, ani ve toplu göndermelerden kaynaklı olduğunu belirten Vali Lekesiz, konuyu yaklaşık bir ay önce gümrük müsteşarlığına detaylarıyla bildirdiklerini ve konu üzerine Gümrük Müsteşarlarıyla Daire Başkanlarının Hatay’a gelerek iki gün gümrük kapılarında incelemeler yaptıklarını bildirdi. Gümrük kapılarındaki sıkıntıların detaylarıyla tespit edildiğini belirten Vali Lekesiz, Suriye tarafında, personel sıkıntısı ve teknik aksaklıkların mevcut olduğunu söyledi. Bunun üzerine, Gümrük Müsteşarlarıyla Daire Başkanlarının sıkıntıları birebir yetkililere aktarmak üzere Suriye hükümetiyle bir araya geldiğini ve bu sıkıntının Suriye tarafında da çözümü için harekete geçildiğini ifade etti. Vali Lekesiz “konu üzerinde gerekli çalışmalar yapılıyor. Bu sıkıntılar çok sürmeyecek” dedi.
CİLVEGÖZܒNDE 7 KM’LİK TIR KUYRUĞU haberi 21 Temmuz 2010 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Dünya kategorisine, ilgili firma Hatay /  1233 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
CİLVEGÖZܒNDE 7 KM’LİK TIR KUYRUĞU haberi, Hatay Dünya Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Dünya kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 1233 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
CİLVEGÖZܒNDE+7+KM’LİK+TIR+KUYRUĞU Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
CİLVEGÖZܒNDE 7 KM’LİK TIR KUYRUĞU Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 30 Nisan 2024 Salı 13:01 https://firmarehberim.com/haber/dunya/cilvegozunde-7-kmlik-tir-kuyrugu--82?id=82&sayfa=3 #CİLVEGÖZܒNDE #7 #KM’LİK #TIR #KUYRUĞU #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #CİLVEGÖZܒNDE7 #7KM’LİK #KM’LİKTIR #TIRKUYRUĞU #CİLVEGÖZܒNDE7KM’LİKTIRKUYRUĞU #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Dünya Haberleri googlepng

Atakaş, gazetecilerin bayramını kutladı

Atakaş Şirketler Grubu, gazetecilerin basın bayramını kutladı.

| 24 Temmuz 2010 00:00
Vali Lekesiz, Mimarlar Odasını Ziyaret etti.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin LEKESİZ, TMMOB Mimarlar Odası Hatay Şubesi’ni ziyaret ederek, Hatay’ın Tarihi ve Kültürel değerlerine önemine değindi ve Mimarlar Odasına bu mirasın korunması ve yaşatılması konusunda önemli görevler düştüğünü belirtti.

| 23 Temmuz 2010 00:00
Sinanoğlu: Pazartesi akşamı Beraat Kandilini idrak edeceğiz

İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, Pazartesi akşamı idrak edeceğimiz Beraat Kandili nedeniyle açıklama yaptı.

| 23 Temmuz 2010 00:00
Gül: Basın özgürlüğü, demokrasimizin vazgeçilmez yapı taşlarından biridir.

TOBB Hatay Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gülay Gül, 24 Temmuz Basın Bayramını kutladı. 

| 23 Temmuz 2010 00:00
Antakya Festivali, yürüyüşle başladı

Bu yıl 26'cısı düzenlenen Festival Vali Ürgen alanında başlayan yürüyüşle başladı.

| 23 Temmuz 2010 00:00

Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ayhan Say (23) için Dörtyol’da yapılan Cenaze törenine binlerce seveni katıldı.

| 23 Temmuz 2010 00:00
Musa ağacının bakımını Antakya Belediyesi üstlendi

Samandağ’ına bağlı Hıdırbey köyünde bulunan ve Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından ‘anıt ağaç’ olarak ilan edilen tescilli Musa Ağacının bakımı Antakya Belediyesi Park bahçe müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirildi.

| 23 Temmuz 2010 00:00
Diker: Temmuz Festivali, uluslararası olma yolunda

Akdeniz Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı Ferit Diker,Festival Tertip Komitesi adına festivalin ardından yaptığı değerlendirmede ,gün geçtikçe festivalin daha yoğun proğramlarla ilgi odağı haline geldiğini ve Uluslarası Festival olma yolunda olduğunu söyleyerek “

| 23 Temmuz 2010 00:00
Misafir ekipler, Başkan Savaşı ziyaret etti

26. Antakya Festivali etkinlikleri çerçevesinde Antakya’ya gelen yabancı ülkelerin halk dansları ekipleri Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş’a nezaket ziyaretinde bulundular.

| 23 Temmuz 2010 00:00
SAVAŞ: ŞEHİTLERİMİZE ALLAHTAN RAHMET, MİLLETİMİZE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM

Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, “Şehitlerimize Allahtan Rahmet milletimize başsağlığı diliyorum” dedi

| 23 Temmuz 2010 00:00
Cilvegözü’Nde 7 Km’Lik Tir Kuyruğu Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Cilvegözü’Nde 7 Km’Lik Tir Kuyruğu için Sıkça Sorulan Sorular
Cilvegözü’Nde 7 Km’Lik Tir Kuyruğu En Gücel Haberler
Cilvegözü’Nde 7 Km’Lik Tir Kuyruğu Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Cilvegözü’Nde 7 Km’Lik Tir Kuyruğu Firma Rehberi Nerde?
Cilvegözü’Nde 7 Km’Lik Tir Kuyruğu Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Cilvegözü’Nde 7 Km’Lik Tir Kuyruğu Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Cilvegözü’Nde 7 Km’Lik Tir Kuyruğu En Popüler Haber Listesi Nerede?
Cilvegözü’Nde 7 Km’Lik Tir Kuyruğu Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Cilvegözü’Nde 7 Km’Lik Tir Kuyruğu İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Cilvegözü’Nde 7 Km’Lik Tir Kuyruğu Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Cilvegözü’Nde 7 Km’Lik Tir Kuyruğu Son Güncellemeleri Neler?
Cilvegözü’Nde 7 Km’Lik Tir Kuyruğu Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Cilvegözü’Nde 7 Km’Lik Tir Kuyruğu Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Cilvegözü’Nde 7 Km’Lik Tir Kuyruğu Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?