Geleneksel Türk Sanatları Sergisi Açıldı googlepng

Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Ana Sanat Dalı bünyesinde Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Karakelle koordinatörlüğünde ilk defa açılan Geleneksel Türk Sanatları Seçmeli Sanat Atölye dersi kapsamında yapılan ve tezhip, mozaik, çiniden oluşan eserler sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Geleneksel+Türk+Sanatları+Sergisi+Açıldı Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Yusuf Önlen, Prof. Dr. Veysel Eren, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Bilgin, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seval Yavuz ile akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrencinin katıldığı sergi, yoğun ilgi ile gördü.Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Karakelle yaptığı sergi açılışında yaptığı tanıtım konuşmasında, “El Sanatları insanoğlu var olduğundan beri tabiat şartlarına bağlı olarak ortaya çıkmıştır. Daha sonra gelişerek ortaya çıktığı toplumun duygularını, sanatsal beğenilerini ve kültürel özelliklerini yansıtır hale gelerek "geleneksel" vasfı kazanmıştır. Geleneksel Türk El Sanatları da, Anadolu'nun binlerce yıllık tarihinden gelen çeşitli uygarlıkların kültür mirasıyla, kendi öz değerlerini birleştirerek zengin bir mozaik oluşturmuştur. Bu bilinçle Fakültemiz 2, 3 ve 4. Sınıf öğrencilerimizle geleneksel sanatlarımızdan tezhip, mozaik ve çini temalı çalışmalar yaptık. İlk defa isimlerini duydukları ya da birkaç yerde tesadüfen gördükleri geleneksel sanatlarımızla bizzat uygulama yaparak tanışmış oldular. Üniversitemiz bünyesinde bu tarz çalışmaların ilk defa yapılıyor olması ve öğrencilerimizin bakış açılarında farkındalık oluşturması da ayrıca sevindiricidir.”  ifadelerine yer verdi. MKÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Ana Sanat Dalı öğrencilerinin açtığı Geleneksel Türk Sanatları sergisi Eğitim Fakültesi Sergi Alanında 21 Mayıs’a kadar ziyaret edilebilir.
Geleneksel Türk Sanatları Sergisi Açıldı haberi 20 Mayıs 2016 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Eğitim kategorisine, ilgili firma  1114 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Geleneksel Türk Sanatları Sergisi Açıldı haberi, Eğitim Haberleri ili ilçesi mahallesinde Eğitim kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 1114 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
Geleneksel+Türk+Sanatları+Sergisi+Açıldı Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
Geleneksel Türk Sanatları Sergisi Açıldı Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 20 Mayıs 2024 Pazartesi 02:55 https://firmarehberim.com/haber/egitim/geleneksel-turk-sanatlari-sergisi-acildi-25429?id=25429&sayfa=9 #Geleneksel #Türk #Sanatları #Sergisi #Açıldı #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #GelenekselTürk #TürkSanatları #SanatlarıSergisi #SergisiAçıldı #GelenekselTürkSanatlarıSergisiAçıldı #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Eğitim Haberleri googlepng

BAHÇEŞEHİR OKULLARINDA MUHTEŞEM MEZUNİYET

8. sınıf öğrencilerinin Mezuniyet Töreni’ni heyecanla ve gururla gerçekleşti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 15 Haziran 2019 13:31
ECEM SU KREŞ TEN YIL SONU GÖSTERİSİ

Ecem Su Kreş Yıl sonu gösterisi düzenledi.

Mehmet Katırcıoğlu | 16 Haziran 2019 00:45
MKÜ DE Mezuniyet Coşkusu

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni öğrenci ve velilerin yoğun katılımıyla coşku ve heyecan içinde gerçekleşti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 15 Haziran 2019 12:16
DOĞUŞ OKULLARINDA MEZUNİYET COŞKUSU

Özel Doğuş okulları öğrencileri 2018-2019 eğitim ve öğretim yılını heyecan ve coşkuyla tamamladılar.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 15 Haziran 2019 11:56
HATAY SINAV KOLEJİ ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ COŞKUYLA LİSELİ OLDULAR.

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Hatay Sınav Koleji Ortaokul mezuniyet töreni Aziz Sancar Konferans Salonunda düzenlenen törenle gerçekleşti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Haziran 2019 13:21
YÜKSELİŞ KOLEJİ BİLİM KAMPÜS’ÜNDE MEZUNİYET COŞKUSU

2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılı Yükseliş Koleji Bilim Kampüsü’nde mezun öğrencilerimizi güzel bir geleceğe uğurlamanın mutluluğunun yanında gururu ve hüznü birlikte yaşadık.

Nejla Çetinoğlu | 14 Haziran 2019 13:01
ÖZEL DEFNEOKULLARINDA BİLİM VE KÜLTÜR PANAYIRI

Özel Defne Koleji’nde 12 Haziran 2019 tarihinde “Bilim ve Kültür Panayırı “ düzenlendi. Açılış konuşmasını İlkokul ve Ortaokullar Müdürü Soner ESKİOCAK’ ın yaptığı panayıra İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mustafa KARASU, Fahrettin ÖVER ve teftiş Kurul Başkanı Ahmet BAYAR, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Şevket HELVACI ve Teftiş Kurul Başkan Yardımcısı Halil SARI, Antakya İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Salih ÖZGÜNve Şube Müdürü Ahmet ŞANAL ile çok sayıda veli, öğrenci ve misafir katıldı.**

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 15 Haziran 2019 13:23
Kültür Yolcuları Erasmus ile Hollanda

Suçıkağı Paşa Karaca Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin oluşturduğu 8 kişilik grup, Türkiye Ulusal Ajansı ve Avrupa Komisyonu tarafından hibelendirilen, “Surfing Our Roots, Köklere Yolculuk” isimli Erasmus+ projesi kapsamında, 2-8 Haziran tarihleri arasında, yel değirmenleri ile ün salmış, Kuzey Denizine komşu, laleler ülkesi Hollanda’ya uçtular.

Nejla Çetinoğlu | 13 Haziran 2019 13:20
Kültür Lisesi ve Çubuklu ilköğretim el ele

Geçtiğimiz günlerde okulda düzenledikleri kermeste elde edilen gelir ile Samandağ Çubuklu İlkokuluna giden Kültür Temel Lisesi öğretmen ve öğrencileri anlamlı etkinlikleri ile bir kez daha tüm dikkatleri üzerlerinde topladılar.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 07 Haziran 2019 16:49
Sınav esnasında uygulayabileceğiniz 10 altın kural

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilecek olan, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için süre yaklaştı. Sınava hazırlık süreci bitip de sınava girildiğinde, yine yönetilmesi gereken bir sürecin olduğundan bahseden Lapsus Psikoloji ve Gelişim Atölyesi Kurucusu Uzman Klinik Psikolog Gonca Akkaya bu süreci doğru yönetebilmek adına 10 altın kuralı paylaştı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 07 Haziran 2019 15:10
Geleneksel Türk Sanatları Sergisi Açıldı Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Geleneksel Türk Sanatları Sergisi Açıldı için Sıkça Sorulan Sorular
Geleneksel Türk Sanatları Sergisi Açıldı En Gücel Haberler
Geleneksel Türk Sanatları Sergisi Açıldı Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Geleneksel Türk Sanatları Sergisi Açıldı Firma Rehberi Nerde?
Geleneksel Türk Sanatları Sergisi Açıldı Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Geleneksel Türk Sanatları Sergisi Açıldı Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Geleneksel Türk Sanatları Sergisi Açıldı En Popüler Haber Listesi Nerede?
Geleneksel Türk Sanatları Sergisi Açıldı Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Geleneksel Türk Sanatları Sergisi Açıldı İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Geleneksel Türk Sanatları Sergisi Açıldı Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Geleneksel Türk Sanatları Sergisi Açıldı Son Güncellemeleri Neler?
Geleneksel Türk Sanatları Sergisi Açıldı Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Geleneksel Türk Sanatları Sergisi Açıldı Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Geleneksel Türk Sanatları Sergisi Açıldı Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?