Karabağ Sorunu ve Hocalı Katliamı Konferansı googlepng

 Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından ''Karabağ Sorunu ve Hocalı Katliamı'' konulu konferans ile fotoğraf sergisi düzenlendi.
Karabağ+Sorunu+ve+Hocalı+Katliamı+Konferansı+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

  MKÜ Basın Bürosundan yapılan yazılı açıklamada, Tayfur Sökmen Yerleşkesi Atatürk Konferans Salonundaki konferans ve katliamın fotoğraflarının yer aldığı serginin, Hocalı Katliamının 20. yıl dönümü dolayısıyla düzenlendiği kaydedildi.      Konferansta açılış konuşmasını yapan Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necati Bozkurt, 1992 yılında Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşananların bir insanlık katliamı olduğunu anlattı.      Müslüman-Türk sivillerin toplu şekilde katledildiği bu vahşetin, Ruslara ait 366. Motorize Piyade Alayı'nın desteğindeki Ermeni güçleri tarafından gerçekleştirildiğini belirten Bozkurt, Azerbaycan'ın resmi açıklamasına göre saldırıda 106'sı kadın, 83'ü çocuk 613 kişinin hayatını kaybettiğini dile getirdi.      Bozkurt, Hocalı katliamının en acımasız, en vahşice planlanarak uygulanan son yılların en büyük soykırımı olduğunu bildirerek, ''İnsan Hakları İzleme Örgütü, Hocalı katliamını Dağlık Karabağ işgalinden bu yana gerçekleşen en kapsamlı sivil katliam olarak nitelendirmiştir. Hocalı'da katliam bölgesini gezen Fransız Gazeteci Jean YvesJunet, gördükleri karşısında, 'Pek çok savaş hikayesi dinledim. Faşistlerin zulmünü işittim, ama Hocalı'daki gibi bir vahşete umarım kimse tanık olmaz' ifadelerini kullanmış ve vahşetin boyutunu gözler önüne sermiştir'' diye konuştu.      Yapılan açılış konuşmalarının ardından Hocalı katliamını birebir yaşayan görgü tanıklarının, ailelerini kaybedenlerin duygularını ve yaşananları onların gözüyle anlatan belgeselin gösterimi gerçekleşti.      Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de doğan, Karabağ savaşı döneminde Azerbaycan kadın taburu komutanı olan Prof. Dr. Hanım Halilova ve ünlü tarihçi Ebülfez Elçibey'in en yakın mücadele arkadaşlarından Rafik İsmayıl'ın oğlu Hocalı katliamını yaşamış TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Toğrul İsmayıl da ''Karabağ Sorunu ve Hocalı Katliamı'' konulu sunum yaptı.      İsmayıl, Azerbaycan ile Ermenistan arasında oldukça uzun bir tarihi geçmişe sahip olan ve halen bir çözüme kavuşturulmayı bekleyen Karabağ sorununun, katliamlar, yerinden edilmeler gibi ciddi insan hakları ihlallerine neden olduğunu ve her sene Hocalı katliamının yıl dönümü dolayısıyla bu katliamı tekrar tekrar yaşadığını vurgulayarak, normal bir insanın böylesi bir vahşeti yapamayacağını dile getirdi.      Sunumunun ardından katılımcıların sorularını cevaplandıran İsmayıl'a, Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Dalkız tarafından çiçek ve plaket takdim edildi.
Karabağ Sorunu ve Hocalı Katliamı Konferansı haberi 26 Şubat 2012 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Eğitim kategorisine, ilgili firma Hatay /  4427 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
Karabağ Sorunu ve Hocalı Katliamı Konferansı haberi, Hatay Eğitim Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Eğitim kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 4427 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
Karabağ+Sorunu+ve+Hocalı+Katliamı+Konferansı+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
Karabağ Sorunu ve Hocalı Katliamı Konferansı Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 27 Nisan 2024 Cumartesi 13:19 https://firmarehberim.com/haber/egitim/karabag-sorunu-ve-hocali-katliami-konferansi--13198?id=13198&sayfa=2 #Karabağ #Sorunu #ve #Hocalı #Katliamı #Konferansı #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #KarabağSorunu #Sorunuve #veHocalı #HocalıKatliamı #KatliamıKonferansı #KarabağSorunuveHocalıKatliamıKonferansı #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Eğitim Haberleri googlepng

Dijital Eğitimi Destekleme Projesi Başlıyor

İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin ortak olduğu, Romanya’nın Targu Mures kentinde faaliyet gösteren Scoala Gimnaziala “Friedrich Schiller” okulu koordinatörlüğünde Erasmus+ “Think Global, Act Digital – Strong partnerships to support digital education” , “Küresel Düşün, Dijital Hareket Et, Dijital eğitimi desteklemek için güçlü ortaklıklar” isimli projenin başlangıç toplantısı 8/9 Temmuz 2021 tarihleri arasında Manisa’nın Salihli ilçesinde yapıldı. Toplantıya İtalya, İspanya, Hollanda, **

Erkan Mutlu İnan | 15 Temmuz 2021 13:01
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YAŞATIR

Hep demişimdir bir gülle yüzyıllık yara kapanmaz. Anısı kalır, acısı kalır, adı kalır... Bütün bir yıl kadınların ezilip hor görüldüğü, öldürüldüğü bu çağda bir gül vermek sizi iyi yapmadığı gibi düşünceli de yapmaz. Zira her türlü şiddet eylemine sessiz kalan da yapan kadar suçludur.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 20 Mart 2021 14:08
BAHÇEŞEHİR KOLEJİ ÖĞRENCİSİNDEN BÜYÜK BAŞARI

Hatay Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi 11.sınıf öğrencisi Ada YILDIZ , TÜBİTAK 28. Bilim Olimpiyatları Fizik dalında 1.aşamasını, Türkiye de ilk 50 öğrenci arasına girerek kazandı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 02 Mart 2021 15:30
DOLUP TAŞAN OKULLAR YETKİLİLER İÇİN UYARI OLMALIDIR

Gerekli miktarda aşı temin edilmediği ve dolayısıyla aşılama süreci belirlenen takvimde ilerleyemediği için korona ile mücadelenin sekteye uğradığı ülkemizde, eğitimde alınan yanlış kararlar da toplum sağlığı için ciddi tehditler barındırmaktadır.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 19 Şubat 2021 14:13
MERHABA EVREN VE POZİTİF ENERJİ

Başlangıçlar her zaman zordur. Yeni bir ev,yeni bir iş,yeni bir şehir,yeni bir insan.

Nejla Çetinoğlu | 18 Şubat 2021 19:46
BAYRAKDAR EĞİTİMDE YARIYILI DEĞERLENDİRDİ

Memur Sen Hatay İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Hatay 1 No‘lu Şube Başkanı İsmail Bayrakdar, 2020-2021 eğitim-öğretim yılı hakkında açıklamalarda bulundu.

Mehmet Katırcıoğlu | 23 Ocak 2021 13:09
EĞİTİM-İŞ’ten Yarıyıl Değerlendirmesi

Eğitim-İş Hatay 1 Nolu Şube 2020-2021 eğitim öğretim yılı yarıyıl değerlendirme raporu yayınladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 23 Ocak 2021 12:20
Defne ve Samandağ’a Fen Lisesi İstiyoruz

Kısa adı TÖB SEN olan Öğretmenler Birliği Sendikası ve Defne Değişim Hareketi ortak açıklamasında, ilimiz Defne ile Samandağ ilçelerinde acil ihtiyaç olan Fen Liselerinin kurulması istendi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 22 Ocak 2021 16:52
YÜZ YÜZE SINAVLAR ERTELENDİ

Yüz yüze sınavlar ertelendi. Karne notu için MEB'in daha önce duyurduğu sınavlar yarıyıl tatili sonrasına ertelendi.

| 25 Aralık 2020 15:14
Latife Hanım Anaokulunda Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Hatay Latife Hanım Anaokulu Maydanoz sınıfı 29 Ekim Cumhuriyet bayramını coşkuyla kutladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 30 Ekim 2020 12:26
Karabağ Sorunu Ve Hocalı Katliamı Konferansı Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Karabağ Sorunu Ve Hocalı Katliamı Konferansı için Sıkça Sorulan Sorular
Karabağ Sorunu Ve Hocalı Katliamı Konferansı En Gücel Haberler
Karabağ Sorunu Ve Hocalı Katliamı Konferansı Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Karabağ Sorunu Ve Hocalı Katliamı Konferansı Firma Rehberi Nerde?
Karabağ Sorunu Ve Hocalı Katliamı Konferansı Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Karabağ Sorunu Ve Hocalı Katliamı Konferansı Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Karabağ Sorunu Ve Hocalı Katliamı Konferansı En Popüler Haber Listesi Nerede?
Karabağ Sorunu Ve Hocalı Katliamı Konferansı Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Karabağ Sorunu Ve Hocalı Katliamı Konferansı İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Karabağ Sorunu Ve Hocalı Katliamı Konferansı Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Karabağ Sorunu Ve Hocalı Katliamı Konferansı Son Güncellemeleri Neler?
Karabağ Sorunu Ve Hocalı Katliamı Konferansı Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Karabağ Sorunu Ve Hocalı Katliamı Konferansı Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Karabağ Sorunu Ve Hocalı Katliamı Konferansı Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?