Mimarlık Fakültesi Öğrencilerini Bekliyor googlepng

<strong>Hatay&rsquo;ın Sahip Olduğu Tarihi Mek&acirc;nlar Mimarlık Eğitiminin Ufkunu A&ccedil;ıyor</strong>
Mimarlık+Fakültesi+Öğrencilerini+Bekliyor Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Yaklaşan tercihler öncesi MKÜ basın bürosu olarak Mustafa Kemal Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ni mercek altına aldık. Bu kapsamda Fakülte Dekanı Prof. Dr. Necmi İşler ile yapmış olduğumuz söyleşide mimarlık mesleğine ilgi duyan fakat nereyi tercih edecekleri konusunda net bir tercih belirlemeyen öğrencilere yol göstereceğini düşündüğümüz röportajda merak edilen birçok konuya açıklık getirmeye çalıştık.Özellikle yükseköğretim sınavlarında Türkiye’deki Mimarlık Fakülteleri arasında yüksek puanla öğrenci alan MKÜ Mimarlık Fakültesi’nin Üniversite içerisinde de ön planda olduğunu söyleyen Prof. Dr. Necmi İşler, Hatay’ın mimarlık mesleği için başlı başına büyük fırsatlar barındırdığını belirtiyor.  Mimarlık Fakültesi’nin 2008 yılında Üniversite bünyesinde kurulduğunu ve ilk olarak mimarlık bölümü olarak 2010 yılında 45 öğrenciyle eğitim öğretime başladığını aktaran Prof. Dr. Necmi İşler; bölümde bina bilgisi, mimari restorasyon, mimarlık tarihi ve yapı bilgisi olmak üzere toplam dört anabilim dalı bulunduğunu söylüyor.  Fakülteleri hakkında detaylı bilgiler veren Prof. Dr. Necmi İşler, “Bölümümüz öğrenci merkezli eğitim felsefesini esas almakta ve eğitim planlarını bu yaklaşımla şekillendirmekte ve geliştirmektedir.” diye belirtiyor. Bölümün ders programında belirtildiği üzere her dönem bir tasarım projesi stüdyosu ile teorik ve uygulamalı diğer destek derslerinden oluştuğunu dile getiren Prof. Dr. İşler, destek derslerinin ise; mimarlık tarihi ve felsefesi, statik, yapı, rölöve restorasyon, bilgisayar destekli tasarım gibi temel derslerin yanında 4. dönemden sonra öğrencilerin ilgi alanlarına yönelik çeşitli seçmeli dersleri içerdiğini aktarıyor. Bunun yanı sıra bölümün eğitim planının aynı zamanda öğrencileri mesleki yaşamlarına hazırlamak için ek olanaklar içerdiğini de ifade ediyor. Öğrencilerin, ikinci ve üçüncü yıl sonunda 40 işgünü büro ve 40 işgünü şantiye stajı yapmak zorunda olduklarını aktaran İşler, şöyle devam ediyor: “Bunların yanında mimarlık öğrencileri arasında deneyim ve bilgi paylaşımı sağlamayı amaçlıyoruz. Çok kültürlü takım çalışması yoluyla sosyal ve teknik becerileri geliştirmek amacıyla diğer mimarlık bölümleri ile ortak ulusal ve uluslararası katılımlı atölye çalışmaları düzenliyoruz. Toplamda 166 yerel kredi veya 240 AKTS kredisi ders alan, tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.25 ağırlıklı not ortalamasını sağlayan, toplam 80 işgünü stajı (40 işgünü büro-40 işgünü şantiye) başarı ile tamamlayan öğrenciler lisans derecesi almaya hak kazanıyorlar.”  Öğrencilerin Erasmus programı çerçevesinde yurt dışına gitme olanaklarının bulunduğunu, dünyada mimarlık mesleğinin ön planda tutulduğunu ve iş imkânının çok geniş bir meslek olduğunu belirten Prof. Dr. Necmi İşler, “Dolayısıyla öğrenciler tarafından fazlaca tercih ediliyor. Zaten Mustafa Kemal Üniversitesi içerisinde MF-4 olarak en yüksek puanla öğrenci alan bir fakülteyiz. Bu da Mimarlık Fakültesi’nin ön plana çıkmasını sağlıyor.” diye ekliyor.
Mimarlık Fakültesi Öğrencilerini Bekliyor haberi 24 Temmuz 2015 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Eğitim kategorisine, ilgili firma Hatay / muhabirimiz Nejla Çetinoğlu tarafından  521 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
Mimarlık Fakültesi Öğrencilerini Bekliyor haberi, Hatay Eğitim Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Eğitim kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 521 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
Mimarlık+Fakültesi+Öğrencilerini+Bekliyor Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
Mimarlık Fakültesi Öğrencilerini Bekliyor Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 05 Mayıs 2024 Pazar 12:13 https://firmarehberim.com/haber/egitim/mimarlik-fakultesi-ogrencilerini-bekliyor--22547?id=22547&sayfa=2 #Mimarlık #Fakültesi #Öğrencilerini #Bekliyor #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #MimarlıkFakültesi #FakültesiÖğrencilerini #ÖğrencileriniBekliyor #MimarlıkFakültesiÖğrencileriniBekliyor #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Eğitim Haberleri googlepng

Dijital Eğitimi Destekleme Projesi Başlıyor

İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin ortak olduğu, Romanya’nın Targu Mures kentinde faaliyet gösteren Scoala Gimnaziala “Friedrich Schiller” okulu koordinatörlüğünde Erasmus+ “Think Global, Act Digital – Strong partnerships to support digital education” , “Küresel Düşün, Dijital Hareket Et, Dijital eğitimi desteklemek için güçlü ortaklıklar” isimli projenin başlangıç toplantısı 8/9 Temmuz 2021 tarihleri arasında Manisa’nın Salihli ilçesinde yapıldı. Toplantıya İtalya, İspanya, Hollanda, **

Erkan Mutlu İnan | 15 Temmuz 2021 13:01
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YAŞATIR

Hep demişimdir bir gülle yüzyıllık yara kapanmaz. Anısı kalır, acısı kalır, adı kalır... Bütün bir yıl kadınların ezilip hor görüldüğü, öldürüldüğü bu çağda bir gül vermek sizi iyi yapmadığı gibi düşünceli de yapmaz. Zira her türlü şiddet eylemine sessiz kalan da yapan kadar suçludur.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 20 Mart 2021 14:08
BAHÇEŞEHİR KOLEJİ ÖĞRENCİSİNDEN BÜYÜK BAŞARI

Hatay Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi 11.sınıf öğrencisi Ada YILDIZ , TÜBİTAK 28. Bilim Olimpiyatları Fizik dalında 1.aşamasını, Türkiye de ilk 50 öğrenci arasına girerek kazandı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 02 Mart 2021 15:30
DOLUP TAŞAN OKULLAR YETKİLİLER İÇİN UYARI OLMALIDIR

Gerekli miktarda aşı temin edilmediği ve dolayısıyla aşılama süreci belirlenen takvimde ilerleyemediği için korona ile mücadelenin sekteye uğradığı ülkemizde, eğitimde alınan yanlış kararlar da toplum sağlığı için ciddi tehditler barındırmaktadır.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 19 Şubat 2021 14:13
MERHABA EVREN VE POZİTİF ENERJİ

Başlangıçlar her zaman zordur. Yeni bir ev,yeni bir iş,yeni bir şehir,yeni bir insan.

Nejla Çetinoğlu | 18 Şubat 2021 19:46
BAYRAKDAR EĞİTİMDE YARIYILI DEĞERLENDİRDİ

Memur Sen Hatay İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Hatay 1 No‘lu Şube Başkanı İsmail Bayrakdar, 2020-2021 eğitim-öğretim yılı hakkında açıklamalarda bulundu.

Mehmet Katırcıoğlu | 23 Ocak 2021 13:09
EĞİTİM-İŞ’ten Yarıyıl Değerlendirmesi

Eğitim-İş Hatay 1 Nolu Şube 2020-2021 eğitim öğretim yılı yarıyıl değerlendirme raporu yayınladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 23 Ocak 2021 12:20
Defne ve Samandağ’a Fen Lisesi İstiyoruz

Kısa adı TÖB SEN olan Öğretmenler Birliği Sendikası ve Defne Değişim Hareketi ortak açıklamasında, ilimiz Defne ile Samandağ ilçelerinde acil ihtiyaç olan Fen Liselerinin kurulması istendi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 22 Ocak 2021 16:52
YÜZ YÜZE SINAVLAR ERTELENDİ

Yüz yüze sınavlar ertelendi. Karne notu için MEB'in daha önce duyurduğu sınavlar yarıyıl tatili sonrasına ertelendi.

| 25 Aralık 2020 15:14
Latife Hanım Anaokulunda Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Hatay Latife Hanım Anaokulu Maydanoz sınıfı 29 Ekim Cumhuriyet bayramını coşkuyla kutladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 30 Ekim 2020 12:26
Mimarlık Fakültesi Öğrencilerini Bekliyor Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Mimarlık Fakültesi Öğrencilerini Bekliyor için Sıkça Sorulan Sorular
Mimarlık Fakültesi Öğrencilerini Bekliyor En Gücel Haberler
Mimarlık Fakültesi Öğrencilerini Bekliyor Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Mimarlık Fakültesi Öğrencilerini Bekliyor Firma Rehberi Nerde?
Mimarlık Fakültesi Öğrencilerini Bekliyor Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Mimarlık Fakültesi Öğrencilerini Bekliyor Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Mimarlık Fakültesi Öğrencilerini Bekliyor En Popüler Haber Listesi Nerede?
Mimarlık Fakültesi Öğrencilerini Bekliyor Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Mimarlık Fakültesi Öğrencilerini Bekliyor İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Mimarlık Fakültesi Öğrencilerini Bekliyor Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Mimarlık Fakültesi Öğrencilerini Bekliyor Son Güncellemeleri Neler?
Mimarlık Fakültesi Öğrencilerini Bekliyor Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Mimarlık Fakültesi Öğrencilerini Bekliyor Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Mimarlık Fakültesi Öğrencilerini Bekliyor Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?