BAŞBAKAN ERDOĞAN ERBİL HAVALİMANI AÇILIŞ TÖRENİ'NDE KONUŞTU googlepng

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''İç huzur yoksa, güvenlik yoksa, adalet mekanizması işlemiyorsa, orada ne ekonomik, ne sosyal kalkınmadan bahsedilemez'' dedi.
BAŞBAKAN+ERDOĞAN+ERBİL+HAVALİMANI+AÇILIŞ+TÖRENİ+#39;NDE+KONUŞTU Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Erdoğan, Erbil Uluslararası Havalimanı'nın açılışında yaptığı konuşmada, ekonomik kalkınmanın, demokrasiyle, hak ve özgürlüklerin geliştirilmesiyle, kardeşlikle paralel gitmesini son derece önemsediklerini söyledi.      ''İç huzur yoksa, güvenlik yoksa, adalet mekanizması işlemiyorsa, orada ne ekonomik, ne sosyal kalkınmadan bahsedilemez'' diyen Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:      ''Son 8 yılda, Türkiye içinde kardeşliği yücelterek, ekonomiyi büyüttük. Türkiye içinde, dayanışmamızı güçlendirerek, dış politikamızı daha güçlü hale getirdik. Bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını azaltmak için, Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizde tarihimizin en büyük yatırım seferberliğini başlattık. Milli Birlik ve Kardeşlik Projesiyle ileri demokrasi, daha geniş hak ve özgürlükler noktasında tarihi adımlar attık. Şu anda, Kürt kökenli vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı bu bölgelerde, yılların ihmalini ortadan kaldırıyor, inkar politikalarına son veriyor, devlet millet kaynaşmasını daha güçlü hale getiriyoruz.        Unutmayınız değerli kardeşlerim. Güçlü bir Türkiye, güçlü bir Irak demektir, güçlü bir Irak da güçlü bir Türkiye demektir. Bu bölgedeki yatırımlarımız, aslında nasıl bir gönül birliği içinde olduğumuzu gösteriyor. İnşallah daha fazlasını yapacağız, daha güzel günler göreceğiz. Ben bu havalimanının bu güzel terminal binasıyla birlikte yapılan yolların, güçlü altyapılarıyla birlikte, şunu özellikle vurguluyorum, -ki 8 yıllık Başbakanlığımda hep bunu işledim- o da şudur, yol medeniyettir, karayoluyla, deniz yoluyla, hava yoluyla. Su medeniyettir, susuz bir yaşamın hiçbir anlamı yoktur. İşte şimdi Irak, özellikle de şu anda, şu atılan adımlarla bunun bana göre temel taşlarını oluşturuyor. Yapılan Erbil Havalimanı'nın bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum. Değerli Dostum Sayın Başkan Barzani'ye, bu muhteşem projenin gerçekleşmesinde emeği geçen başbakanlara ve mimarından, mühendisine, işçisine kadar herkese huzurlarınızda teşekkür ediyor, sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.''      Konuşmalardan önce Başbakan Erdoğan, Irak'ın kuzeyindeki Bölgesel Yönetimin Başkanı Mesut Barzani, Irak'ın kuzeyindeki Bölgesel Yönetimin Başbakanı Berham Salih, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile birlikte kurdelayı keserek havaalanının açılışını yaptılar.      Kurdela kesiminden sonra salona girmek isteyen basın mensupları ile Irak Bölgesel Yönetimin korumaları arasında kısa süreli bir arbede yaşandı. Basın mensupları, korumaların davranışını protesto ederek, salona girmediler.
BAŞBAKAN ERDOĞAN ERBİL HAVALİMANI AÇILIŞ TÖRENİ'NDE KONUŞTU haberi 30 Mart 2011 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Genel kategorisine, ilgili firma Hatay /  15113 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
BAŞBAKAN ERDOĞAN ERBİL HAVALİMANI AÇILIŞ TÖRENİ'NDE KONUŞTU haberi, Hatay Genel Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Genel kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 15113 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
BAŞBAKAN+ERDOĞAN+ERBİL+HAVALİMANI+AÇILIŞ+TÖRENİ+#39;NDE+KONUŞTU Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!

Güncel Son Genel Haberleri googlepng

Adalet Bakanlığı

Adalet Bakanlığı, açıktan ve naklen atama ile 700 icra müdür ve müdür yardımcısı alacak.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 01 Ekim 2019 10:17
GÜLE GÜLE GÜLEN YÜZ

Her zaman gülen yüzünle, yaşama azminle, mücadelenle ve insanlara umut oluşunla hatırlayacağız seni Mekanın cennet olsun.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 21 Eylül 2019 13:20
ANNE LÜTFEN ÖLME

Kırıkkale'de eski eşi tarafından boğazından bıçaklanan Emine Bulut'un "Ben ölmek istemiyorum" demesi ve yanında bulunan 10 yaşındaki kızının "Anne lütfen ölme" diyerek ağladığı anlar ortaya çıktı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 23 Ağustos 2019 15:33
ŞEHİDİN VAR TÜRKİYE

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında Bagok Dağı'nda çıkan çatışmada uzman çavuş Muhammet Ata Kıratlı (25) şehit oldu.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 03 Ağustos 2019 14:00
2 bin 500 polis memuru adayı alınacak

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Polis Akademisi Başkanlığına bağlı PMYO'lara 2 bin 250'si erkek olmak üzere 2 bin 500 polis memuru adayı alımı gerçekleştirilecek.

Mehmet Katırcıoğlu | 02 Ağustos 2019 14:48
TÜRK GEMİSİNE SALDIRI

Türk gemisine saldıran korsanlar, 10 Türk mürettebatı gemiden indirip kaçırdı! Korsanların kaçırdığı 10 personelin ise nerede olduğu henüz bilinmiyor…

Mehmet Katırcıoğlu | 17 Temmuz 2019 14:20
Anne-kızın bu feryadına kulak verin AÇ YATIYORUZ

Antalya’da, dil kanserine yakalanınca eşi tarafından terk edilen Seher Aslan, okulu bırakmak zorunda kalan 15 yaşındaki kızı Aysun’la yaşam mücadelesi veriyor. Hiçbir şeyleri olmayan, günlük yiyeceklerini bile bulmakta zorlanan anne kızın dramı göz yaşartıyor

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 29 Haziran 2019 12:54
Bu Bir İnsanlık Soykırımıdır

’Türkiye Gençlik Konseyi Genel Başkanı Kasım BAĞDU Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde toprak kavgası yüzünden meydana gelen aşiret kavgası ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 22 Haziran 2019 13:55
BABALAR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

Babalar Günü, geleneksel olarak her haziran ayının üçüncü haftasının pazar günü kutlanıyor.

Mehmet Katırcıoğlu | 07 Haziran 2019 15:59
BAYRAMDA ACI HABER

Bayram günü kahreden haber Tunceli'den geldi.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Haziran 2019 18:15
Başbakan Erdoğan Erbil Havalimani Açiliş Töreni&Amp;#39;Nde Konuştu Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Başbakan Erdoğan Erbil Havalimani Açiliş Töreni&Amp;#39;Nde Konuştu için Sıkça Sorulan Sorular
Başbakan Erdoğan Erbil Havalimani Açiliş Töreni&Amp;#39;Nde Konuştu En Gücel Haberler
Başbakan Erdoğan Erbil Havalimani Açiliş Töreni&Amp;#39;Nde Konuştu Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Başbakan Erdoğan Erbil Havalimani Açiliş Töreni&Amp;#39;Nde Konuştu Firma Rehberi Nerde?
Başbakan Erdoğan Erbil Havalimani Açiliş Töreni&Amp;#39;Nde Konuştu Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Başbakan Erdoğan Erbil Havalimani Açiliş Töreni&Amp;#39;Nde Konuştu Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Başbakan Erdoğan Erbil Havalimani Açiliş Töreni&Amp;#39;Nde Konuştu En Popüler Haber Listesi Nerede?
Başbakan Erdoğan Erbil Havalimani Açiliş Töreni&Amp;#39;Nde Konuştu Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Başbakan Erdoğan Erbil Havalimani Açiliş Töreni&Amp;#39;Nde Konuştu İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Başbakan Erdoğan Erbil Havalimani Açiliş Töreni&Amp;#39;Nde Konuştu Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Başbakan Erdoğan Erbil Havalimani Açiliş Töreni&Amp;#39;Nde Konuştu Son Güncellemeleri Neler?
Başbakan Erdoğan Erbil Havalimani Açiliş Töreni&Amp;#39;Nde Konuştu Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Başbakan Erdoğan Erbil Havalimani Açiliş Töreni&Amp;#39;Nde Konuştu Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Başbakan Erdoğan Erbil Havalimani Açiliş Töreni&Amp;#39;Nde Konuştu Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?