BİLECİK İLİ GENEL TANITIMI googlepng

Ziyaret sırasında Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Başkan Kimyeci ve eşi Nursel Kimyeci, 15 Temmuz günü hain darbe girişimi karşısında kahramanlık örneği sergileyerek cansiperane görevini icra ederken, hainlerin saldırısına maruz kalarak gazi olan Hatay’lı hemşehrimiz Yakup Cingöz’e göstermiş olduğu cesaretten dolayı şükranlarını sundular. Hataylı hemşehrimiz 15 Temmuz gazisi Yakup Cingöz’ün evinde gerçekleştirilen ziyaret sonrasında heyet, gazi ailesi ile hatıra fotoğrafı çekildikten sonra, bugüne dek olduğu gibi bundan sonraki süreçte de tüm gaziler ve şehit ailelerine ellerinden gelen desteği sağlamayı sürdüreceklerini ifade etti.
BİLECİK+İLİ+GENEL+TANITIMI Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

TARİHÇESİ:Bilecik'te ilk yerleşim M.Ö. 3 binden öncedir. Anadolu'da Tunç çağına geçiş sürecinde önemli bir yeri olan Bilecik'ten M.Ö. 3000'lerde tunç yapımı için kalay çıkarıldığı bilinmektedir. Bölgede yaşamış kavimler arasında Mısırlılar, Hititler, Frigler, Kimmerler, Lidyalılar, Persler, Makedonlar, Romalılar, Bizanslılar, Emevileri ve Abbasileri sayabiliriz. Ertuğrul gazinin ölümünden sonra Kayı boyunun başına Osman gazi geçti. Bilecik halkı Kurtuluş Savaşma tüm varlığı ile katılmış, gerek milis kuvvetleri ve gerekse düzenli ordularımıza on binlerce evlâdım vermiştir. Bilecik, Kurtuluş Savaşından yanmış-yıkılmış, tam bir enkaz hâlinde çıkmıştır. 1920'lerde 12.000 olduğu tahmin edilen şehir nüfusu, savaştan sonra 4.000'e inmiştir. Savaştan önce Bilecik bölgenin en önemli ipek endüstrisi merkeziydi. Şehirde çok sayıda ipekçilik tesisi ve ipek kadife üreten fabrika bulunuyordu. Ancak, Yunanlıların çıkardığı intikam yangınlarında bu fabrika ve tesislerin tümü yanmıştır. NEREDE GEZİLİR:Söğüt Müzesi, Kömür su yaylası, Çiçekli yaylası, Kamçı yaylası, Sofular yaylası, Osmaneli içmeceleri, Söğüt Çaltı kaplıcası, Zincirli Kayalar, Kınık ve Yukarı Çaylı şelâlesi. NE YENİR:Bükme, hodalak, pide, yalancı tarhana, kuskus, keklik kebabı, piruhi, samsı, ovmaç çorbası, mercimekli mantı, kesme hamur, yağlı yufka, zırz salatası, balık dolması, parmak köftesi, bıldırcın kebabı tavuk kapaması. Ünlü Tatlılar: Köpük helvası, şıra helvası, boza, pancar pekmezi. NE ÜRETİR:Bilecik ilinin başlıca tarım ürünleri buğday, baklagiller, mısır, nohut, fasulye, şeker pancarı, ayçiçeği, barbunya, havuç, domates, patlıcan ve şerbetçi otudur. Beylerce üzümü, nar, erik, ayva, kiraz ve muşmulası meşhurdur. İpekböcekçiliği son yıllarda gelişmektedir. Başlıca sanayi; yem fabrikaları, seramik fabrikaları, şofben ve radyatör üreten demir döküm fabrikaları, kâğıt fabrikaları, su tesisatı malzemeleri üreten fabrikalar, vinyleks halı ve yer döşeme fabrikası, bisküvi fabrikası, ipekli dokuma fabrikaları, defter fabrikası, ambalaj kâğıdı fabrikalarını sayabiliriz. El sanatları: Bölgede ipek ve kadife işletmeciliği kilim ve heybe dokumacılığı ileridir.
BİLECİK İLİ GENEL TANITIMI haberi 26 Ağustos 2016 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek  kategorisine, ilgili firma Bilecik Valiliği adına Bilecik / Bilecik Merkez muhabirimiz Mehmet Katırcıoğlu tarafından sektörüne eklenmiş olup  873 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
İlgili Firma
İlgili Sektör
BİLECİK İLİ GENEL TANITIMI haberi, Bilecik Bilecik Merkez Haberleri Bilecik ili Bilecik Merkez ilçesi mahallesinde kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 873 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
BİLECİK+İLİ+GENEL+TANITIMI Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
BİLECİK İLİ GENEL TANITIMI Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Bilecik Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 26 Nisan 2024 Cuma 08:37 https://firmarehberim.com/haber/il-ilce-tanitim/bilecik-ili-genel-tanitimi-26247 #BİLECİK #İLİ #GENEL #TANITIMI #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Bilecik #Haberleri #Firma #Rehberim #BİLECİKİLİ #İLİGENEL #GENELTANITIMI #BİLECİKİLİGENELTANITIMI #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Haberleri googlepng

Kayıtlı haber bulunamadı.
Bilecik İli Genel Tanitimi Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Bilecik İli Genel Tanitimi için Sıkça Sorulan Sorular
Bilecik İli Genel Tanitimi En Gücel Haberler
Bilecik İli Genel Tanitimi Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Bilecik İli Genel Tanitimi Firma Rehberi Nerde?
Bilecik İli Genel Tanitimi Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Bilecik İli Genel Tanitimi Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Bilecik İli Genel Tanitimi En Popüler Haber Listesi Nerede?
Bilecik İli Genel Tanitimi Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Bilecik İli Genel Tanitimi İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Bilecik İli Genel Tanitimi Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Bilecik İli Genel Tanitimi Son Güncellemeleri Neler?
Bilecik İli Genel Tanitimi Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Bilecik İli Genel Tanitimi Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Bilecik İli Genel Tanitimi Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?